طرز تهیه کیک دلمه برگ مو+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 45 دقیقه زمان پخت 1 ساعت کیک دلمه برگ مو یکی از روش‌های خلاقانه…
طرز تهیه کیک دلمه برگ مو+ نکات و فوت‌و‌فن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

45 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

کیک دلمه برگ مو یکی از روش‌های خلاقانه برای درست کردن دلمه برگ مو است که به خاطر ظاهر جذاب و متفاوتی که دارد برای پذیرایی از مهمان‌ها و دورهمی‌های خانوادگی بسیار مناسب است. در این روش نیازی به پیچیدن برگ‌ها به ‌صورت جداگانه نیست و می‌توانید آن‌ها را در قالبی چیده و با مواد میانی پر کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کیک دلمه برگ مو و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این غذا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این دلمه باید برگ‌ موها را کمی در آب جوش بجوشانید تا نرم شوند. پیاز را با گوشت چرخ‌ کرده، ادویه‌ها، رب گوجه، برنج نیم ‌پز، لپه پخته و سبزی دلمه مخلوط کنید.

قالب را چرب کنید و برگ‌ها را در قالب بچینید به ‌طوری که لبه‌هایشان بیرون بماند. مواد را داخل قالب بریزید و فشرده کنید، سپس لبه‌های برگ را روی مواد برگردانید.

در پایان سسی از رب انار، آب‌لیمو، روغن و ادویه آماده کنید و روی دلمه بریزید. قالب را در فر قرار دهید تا بپزد. می‌توانید این کیک را در قابلمه نیز آماده کنید.

رسپی این کیک متفاوت را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کیک دلمه برگ مو برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازبرگ مو تازه یا فریزری25 تا 35 عددبرنج نیم دانه1/5 پیمانهگوشت چرخ‌ کرده200 گرملپه1/2 پیمانهپیاز2 عدد متوسطسبزی دلمه (پیازچه، جعفری، شوید، مرزه و ترخون)1 پیمانهرب گوجه فرنگی2 تا 3 قاشق غذاخوریرب انار2 قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه، زردچوبهبه میزان لازمآب لیمو ترش تازه1 قاشق غذاخوریروغن زیتون2 قاشق غذاخوریشکر (اختیاری)2 قاشق غذاخوری

مرحله اول: لپه‌ها را بخیسانید

برای شروع باید لپه‌ها را بشویید و بعد برای حدود 2 ساعت در یک ظرف آب بخیسانید. این کار به پخت بهتر لپه‌ها و از بین رفتن نفخ آن‌ها کمک می‌کند.

مرحله دوم: لپه‌ها را بپزید

بعد از خیساندن لپه‌ها باید آن‌ها را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.

اجازه دهید لپه‌ها به طور کامل بپزند و نرم شوند و بعد آن‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

مرحله سوم: برنج را نیم پز کنید

برنج را بشویید و چند دور آبکشی کنید تا آب آن زلال شود.

در ادامه برنج را همراه با مقداری آب و نمک در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شود.

حدود 8 تا 10 دقیقه صبر کنید و زمانی که قسمت بیرونی برنج نرم و مغز آن هنوز کمی سفت بود، آن را آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک گل کلم با سینه مرغ

مرحله چهارم: سبزی دلمه را خرد کنید

برای درست کردن این کیک دلمه باید از ترکیب پیازچه، مرزه، نعنا، جعفری و ترخون تازه استفاده کنید.

سبزی‌ها را بشویید و بعد از این که آب اضافه‌شان گرفته شد، آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

اگر از سبزی منجمد شده استفاده می‌کنید، باید آن را از چند ساعت قبل از فریزر خارج کنید.

در صورت استفاده از سبزی خشک، باید سبزی‌ها را برای حدود 20 دقیقه در آب بخیسانید تا نرم شوند.

مرحله پنجم: پیاز را سرخ کنید

پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، به صورت نگینی خرد کنید.

مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

در ادامه پیازها را در روغن داغ سرخ کنید تا سبک و طلایی شوند.

بعد از این که پیازها سرخ شدند، مقداری زردچوبه به آن‌ها اضافه کنید تا خوشرنگ شوند.

مرحله ششم: گوشت چرخ کرده را اضافه کنید

در این مرحله نوبت اضافه کردن گوشت چرخ کرده به ماهیتابه است. گوشت را همراه با پیاز و زردچوبه تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.

مرحله هفتم: رب گوجه و چاشنی‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید

مقداری نمک، فلفل سیاه و در صورت تمایل کمی شکر و سرکه به مواد اضافه کنید.

رب گوجه را در ماهیتابه بریزید و کمی با روغن تفت دهید تا خوشرنگ شود، سپس آن را با سایر مواد مخلوط کنید.

مرحله هشتم: مواد دلمه را ترکیب کنید

در این مرحله باید سبزی دلمه را به ماهیتابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا عطر سبزی‌ها بلند شود.

در ادامه برنج و لپه را اضافه کنید. برنج و لپه را نیز در ماهیتابه بریزید و همه مواد را با هم ترکیب کنید.

در صورت نیاز در این مرحله باید کمی نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به مواد دلمه اضافه کنید.

مرحله نهم: برگ موها را آماده کنید

یک قابلمه را تا نیمه پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید.

مقداری نمک به آب اضافه کنید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، برگ‌ موها را به مدت یک تا 2 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شوند.

سپس آن‌ها را در آب سرد بریزید و آبکش کنید تا خنک شوند.

ساقه‌های ضخیم برگ‌ها را جدا کنید تا هنگام چیدن در قالب، به ‌راحتی قابل استفاده باشند.

اگر به برگ موی تازه دسترسی ندارید، می‌توانید از کنسرو برگ مو یا برگ مو شور برای درست کردن این دلمه استفاده کنید.

مرحله دهم: برگ‌ها را در قالب بریزید

فر را با دمای 180 درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. کف و دیواره قالب مورد نظرتان را با کمی روغن چرب کنید.

در ادامه برگ‌ها را طوری در قالب بچینید که لبه آن‌ها از قالب بیرون بزند. این کار باعث می‌شود که در انتها بتوانید برگ‌ها را روی مواد برگردانید و کیک را بپوشانید.

برای درست کردن کیک دلمه برگ مو قالبی بدون نیاز به پیچیدن می‌توانید از قالب گرد یا مستطیلی استفاده کنید.

مرحله یازدهم: مواد میانی را در قالب بریزید

مواد میانی را به ‌صورت لایه‌ای در قالب بریزید و با پشت قاشق فشار دهید تا مواد فشرده شوند.

سپس لبه‌های برگ‌های مو را که از قالب بیرون زده‌اند، روی مواد برگردانید تا سطح مواد کاملا پوشیده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه دلمه کلم برگ قالبی

مرحله دوازدهم: سس دلمه را آماده کنید

رب انار، آب لیموترش، روغن زیتون، نمک و فلفل را در یک کاسه بریزید و با هم مخلوط کنید.

این سس را به ‌آرامی روی سطح دلمه در قالب بریزید تا به‌ خوبی به داخل مواد نفوذ کند.

مرحله سیزدهم: دلمه را بپزید

در این مرحله باید روی قالب را با فویل بپوشانید و با چنگال روی آن را سوراخ کنید.

سپس قالب را به مدت یک ساعت در طبقه میانی فر قرار دهید تا دلمه بپزد.

در ادامه فویل را بردارید و حدود 5 دقیقه دیگر صبر کنید تا سطح دلمه برشته شود.

مرحله چهاردهم: کیک دلمه را سرو کنید

بعد از این که کیک دلمه آماده شد، آن را از فر خارج کنید.

چند دقیقه صبر کنید تا دلمه خنک شود و بعد آن را در ظرف مورد نظرتان برگردانید.

در انتها می‌توانید این دلمه خوشمزه را با زرشک تفت داده شده تزیین کنید و از طعم و ظاهر جذاب این غذا لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کیک دلمه برگ مو

پخت کیک دلمه برگ مو در قابلمه

برای درست کردن این کیک دلمه روی گاز باید همه مواد را به روش قبل آماده کنید و در قالب بچینید. در ادامه قالب دلمه را در یک قابلمه بزرگ‌تر قرار دهید و تا نیمه‌ ارتفاع قالب، آب جوش در قابلمه بریزید.

سپس درب قابلمه را بسته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا دلمه به مدت 45 تا 60 دقیقه بپزد. پس از پخت، قالب را از قابلمه خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود. سپس دلمه را در ظرف سرو برگردانید و به‌ صورت کیک برش دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک مرغ

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کیک دلمه برگ مو

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کیک دلمه برگ مو اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای مزه دار کردن این دلمه می‌توانید از مقداری کشمش نیز در مواد میانی آن استفاده کنید.برای جلوگیری از ترک خوردن برگ‌ها هنگام چیدن در قالب، حتما آن‌ها را در آب جوش قرار دهید.برای انسجام بهتر دلمه باید مواد میانی را در قالب فشرده کنید.با توجه به ذائقه‌ی خودتان می‌توانید میزان ترشی یا شیرینی سس را با افزودن رب انار یا شکر تنظیم کنید.برای درست کردن این کیک دلمه سعی کنید از قالب‌هایی با دیواره‌ بلند استفاده کنید.پس از پخت دلمه اجازه دهید دلمه کمی خنک شود تا هنگام برگرداندن، شکل خود را حفظ کند.پخت بیش از حد برگ مو موجب پاره شدن آن می‌شود.قبل از آماده کردن این کیک دلمه حتما بدنه و کف قالب را با روغن چرب کنید.اضافه کردن شکر به این دلمه اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.در صورت استفاده از سبزی خشک باید سبزی را در آب بخیسانید و بعد خوب فشار دهید و به مواد اضافه کنید تا مواد دلمه شل نشود.برای درست کردن این دلمه بهتر است از ترکیب گوشت گوسفندی و گوساله استفاده کنید.نسبت برنج به لپه این کیک دلمه باید 1 به 1/2 باشد. یعنی به ازای هر پیمانه برنج باید از نصف پیمانه لپه استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کیک دلمه برگ مو و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا