- 2025-06-09
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه کیک آپساید داون زردآلو؛ با طعم جذاب و باورنکردنی

کیک آپساید داون یا برگردان یکی از کیکهای کلاسیک بینالمللی است که طرفداران بسیار زیادی دارد. این کیک را با میوههای مختلف میتوانید آماده کنید. کیک آپساید داون پس از پخت در ظرف سرو برگردانده میشود که میوههای پخته شده کاراملی کف ظرف ظاهر بسیار جذاب و منحصر به فردی به کیک میدهند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کیک آپساید داون را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این کیک خوشمزه، ابتدا فر را گرم کنید و کف قالب را با کاغذ روغنی بپوشانید. زردآلوهای نصفشده را کف قالب بچینید و کارامل آماده شده از شکر ذوبشده را روی آنها بریزید.
تخممرغ و شکر را خوب هم بزنید تا پف کند، سپس کره، وانیل و ماست را اضافه کنید. آرد و بیکینگ پودر الکشده را در چند مرحله به مواد اضافه و مخلوط کنید.
مایه را روی زردآلوها بریزید و در فر از پیش گرم شده بپزید. پس از خنک شدن، کیک را برگردانید، کاغذ را جدا کنید و به دلخواه تزیین و سرو کنید.
رسپی این کیک جذاب را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کیک آپساید داون زردآلو برای نفر
مواد لازممقدار مورد نیازتخم مرغ2 عددماست1/3 پیمانهشکر3/4 پیمانهبیکینگ پودر1 قاشق چایخوریآرد سفید1 پیمانهکره80 گرموانیل1/4 قاشق چایخوری
مواد لازم برای قسمت میوهای کیک
مواد لازممقدار مورد نیاززردآلوبه مقدار دلخواهشکر 1 پیمانه
مرحله اول: قالب و فر را آماده کنید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید و زمان دهید تا پیش از پخت کیک فر به خوبی گرم شود.
کف قالب را کاغذ روغنی بیندازید تا پس از پخت کیک به راحتی از قالب جدا شود.
قطر قالب مناسب برای این مواد ۲۲ سانتیمتر است. در صورتی که تمایل دارید ارتفاع کیک پس از پخت بیشتر باشد میتوانید در قالب کوچکتر کیک را بپزید.
مرحله دوم: زردآلوها را آماده کنید
زردآلوها را بشویید و با دستمال نخی آشپزخانهای آنها را خشک کنید.
با کمک چاقو زردآلوها را به دو قسمت برش بزنید و هسته آنها را خارج کنید. زردآلوها را کف قالب در کنار هم بچینید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای زردآلو
مرحله سوم: کارامل را آماده کنید
شکر مربوط به قسمت میوهای کیک را در تابه مناسبی بریزید. تابه را روی حرارت خیلی کم بگذارید.
زمان دهید تا شکر کم کم با حرارت ذوب شود. توجه داشته باشید که در این مرحله به هیچ عنوان نباید شکر را هم بزنید.
برای سریعتر ذوب شدن آن میتوانید هر از چند دقیقهای تابه را بچرخانید تا تمام ذرات شکر به آرامی ذوب شوند.
پس از اینکه شکر کاملاً ذوب شد کارامل شما آماده است.
حرارت را خاموش کنید و کارامل را روی زردآلوهای کف قالب به صورت یکسان بریزید.
مرحله چهارم: تخممرغ و شکر را هم بزنید
تخممرغهای هم دمای محیط را در کاسه مناسبی بشکنید.
شکر را به آنها اضافه کنید و با دور تند همزن برقی مواد را ۷-۸ دقیقه هم بزنید تا تخممرغ کاملاً پفکی و روشن شود.
مرحله پنجم: کره و وانیل را اضافه کنید
کره هم دمای محیط و وانیل را به ترکیب مواد درون کاسه اضافه کنید و مجدد چند دقیقهای هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
مرحله ششم: ماست را اضافه کنید
ماست را به ترکیب مواد درون کاسه اضافه و به آرامی همه مواد را با هم ترکیب کنید.
مرحله هفتم: مواد خشک را با هم ترکیب کنید
آرد سفید و بیکینگ پودر را در کاسه جداگانه با هم ترکیب کنید. ترکیب مواد خشک را ۲-۳ بار از الک رد کنید.
مواد خشک را طی چند مرحله به مایه کیک اضافه کنید و با لیسک مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کرامبل زردآلو
مرحله هشتم: کیک را بپزید
مایه کیک را روی زردآلوهای کف قالب بریزید و قالب را ۱-۲ بار به آرامی روی سطح میز کارتان بکوبید.
قالب را در طبقه وسط فر بگذارید و با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه به مدت ۳۵-۴۰ دقیقه کیک را بپزید.
پس از پخت، قالب را کنار بگذارید تا کیک کمی خنک شود.
مرحله نهم: کیک را سرو کنید
پس از خنک شدن کیک را در ظرف سرو برگردانید و کاغذ روغنی را از آن جدا کنید.
به دلخواه با چند برگ نعناع تازه یا خلال پسته کیک را تزیین و سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کیک آپساید داون زردآلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت کیک آپساید داون زردآلو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از قالب تفلون یا سیلیکونی با کیفیت استفاده کنید تا کارامل و زردآلوها نچسبند.قبل از ریختن مایه در قالب، چند بار ضربه آرام به قالب بزنید تا حبابها خارج شوند.دمای فر را دقیق تنظیم کنید؛ دمای بالا باعث ترک خوردن روی کیک و دمای پایین باعث نپختن وسط آن میشود.کیک را حتماً در طبقه وسط فر قرار دهید تا یکنواخت بپزد و در ۳۰ دقیقه اول، در فر را باز نکنید تا پف کیک نخوابد.بعد از پخت، با خلال دندان تست کنید؛ اگر تمیز بیرون آمد، کیک آماده است.تخممرغها و کره را حداقل ۳۰ دقیقه قبل از استفاده از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند.ماستی که استفاده میکنید پرچرب و صاف و یکدست باشد. ماست آبدار باعث شل شدن بافت میشود.شکر دانهریز یا شکر قنادی برای همزدن بهتر تخممرغها نتیجه بهتری خواهد داد.برای تنوع، میتوانید کمی پودر دارچین یا هل به مواد خشک اضافه کنید.زردآلوهای رسیده و شیرین انتخاب کنید تا طعم میوهای کیک دلپذیرتر شود. زردآلوهای نیمرس باعث ترش شدن کیک میشوند.از کره حیوانی با کیفیت استفاده کنید، نه مارگارین؛ عطر و طعم کیک را چند برابر بهتر میکند.مواد را بیش از حد هم نزنید؛ چون باعث سفت شدن کیک میشود.استفاده از نمک خیلی کم (نوک قاشق) در مواد خشک، طعم شیرینی کیک را متعادلتر میکند.در صورت تمایل، میتوانید کمی رنده پوست پرتقال یا لیمو به مایه کیک اضافه کنید تا عطر تازهتری داشته باشد.کف قالب را چرب کنید قبل از گذاشتن کاغذ روغنی تا به خوبی بچسبد و فرم کیک حفظ شود.هنگام آماده سازی کارامل، تا لحظهی کامل ذوب شدن اصلاً هم نزنید؛ هم زدن شکر باعث شکرک زدن میشود.به محض آماده شدن کارامل، آن را سریع روی میوهها بریزید؛ زیرا کارامل سریع میبندد و سفت میشود.برای یکدست شدن بهتر مایه، بعد از اضافه کردن آرد از حرکات دورانی با لیسک استفاده کنید.برای تزیین میتوانید از خامه فرمگرفته، بستنی وانیلی یا سس شکلاتی کنار کیک استفاده کنید.ترکیب زردآلو و کارامل با نعنا تازه یا پوست لیمو رندهشده بسیار خوشعطر و چشمنواز میشود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کیک خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کیک آپساید داون زردآلو از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه