- 2024-12-25
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه کوکو لبو+ نکات و فوتوفن ها
شاید تابهحال نام این کوکو را نشنیده باشید. کوکو لبو یکی از متفاوتترین و جذابترین انواع کوکو است که با لبو یا همان چغندر پخته آماده میشود. این کوکو با ظاهر بسیار متفاوت و جذابی که دارد میتواند رنگ و لعاب زیبایی به میز غذای شما دهد و انتخاب مناسبی برای مهمانیها یا دورهمیهایتان باشد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کوکو لبو را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا سیبزمینیها را پخته، پوست گرفته و له کنید. سپس پیاز رنده شده، سیر پوره شده و پوره چغندر آبپز را به سیبزمینی اضافه و مخلوط کنید. نمک، پودر تخم گشنیز، زردچوبه، زنجبیل و آرد سوخاری را به مایه کوکو اضافه و خوب ترکیب کنید.
از مایه کوکو به اندازه گردو بردارید و در دست به آن شکل دهید و در یخچال به آن استراحت دهید. سپس کوکوها را در روغن زیتون داغ سرخ کنید. در نهایت، کوکوهای آماده را با گوجه فرنگی، خیارشور و کاهو تزیین و سرو کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کوکو لبو
مواد لازممقدار مورد نیازچغندر پخته۳۰۰ گرمسیبزمینی۲ عددپیاز۱ عددسیر۱-۲ حبهزنجبیل۱ قاشق غذاخوریزردچوبه۱/۲ قاشق چایخوریپودر گشنیز۱/۲ قاشق چایخوریتخم آفتابگردان، کدو، بادام هندی یا بادام زمینی۲ قاشق غذاخورینمک و فلفلبه میزان لازمروغن زیتونبه میزان لازمآرد سوخاریبه میزان لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه کوکو لبو
مدت زمان آمادهسازی: ۵-۸ دقیقهمدت زمان پخت سیبزمینی ۴۰-۳۰ دقیقه و مدت زمان پخت هر کوکو ۸-۱۰ دقیقهمناسب برای: ۲-۳ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: سیبزمینیها را بپزید
سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید.
سیبزمینی را به چند قسمت برش دهید و با مقدار کمی آب درون قابلمه مناسبی بریزید.
قابلمه را روی حرارت متوسط گذارید و ۲۰-۲۵ دقیقه بپزید تا سیبزمینیها کاملاً پخته و نرم شوند.
پس از پخت کامل، سیبزمینیها را از قابلمه خارج کنید و با کمک گوشتکوب آنها را له و پوره کنید.
سیبزمینیهای پوره شده را در کاسه بزرگی بریزید.
مرحله دوم: پیاز را رنده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. با کمک رنده ریز آن را رنده کنید. پوره پیاز را در صافی کوچکی بریزید و آب آن را به خوبی بگیرید.
پوره پیاز را به سیبزمینیهای له شده اضافه کنید.
سیر را پس از شستن و پوستگرفتن با کمک رنده یا سیر له کن پوره کنید. پوره سیر را به ترکیب درون قابلمه اضافه کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکوی شلغم
مرحله سوم: پوره چغندر را اضافه کنید
چغندرهای آبپز شده را رنده کنید و مانند پیازها درون صافی بریزید و به خوبی آب اضافی آنها بگیرید.
گرفتن آب اضافی چغندرها موجب انسجام کوکو شما میشود.
چغندرهای آب گرفته شده را نیز به ترکیب مایه کوکو در کاسه اضافه کنید و خوب همهی مواد را با هم مخلوط کنید.
مرحله چهارم: ادویهها و آرد سوخاری را اضافه کنید
نمک، پودر گشنیز، زردچوبه، ترکیب مغزیجات، آرد سوخاری و زنجبیل رنده شده را به مواد اضافه و به خوبی با هم ترکیب کنید تا مایه یک دستی حاصل شود.
مرحله پنجم: کوکوها را شکل دهید
از مایه کوکو به اندازه یک گردو با دست بردارید و به دلخواه به آن شکل دهید.
اگر مایه شما شل است و به دست میچسبد مقداری آرد سوخاری به آن اضافه کنید. همه مواد را به همین ترتیب فرم دهید و در سینی بچینید.
روی سینی را بپوشانید و ۳۰-۴۰ دقیقه در یخچال به کوکوها استراحت دهید.
استراحت دادن مواد روند سرخ کردن کوکو را برایتان ساده میکند.
مرحله ششم: کوکوها را سرخ کنید
تابه مناسبی را روی حرارت متوسط قرار دهید و مقدار کافی روغن زیتون در آن بریزید تا داغ شود.
کوکوهای آماده را با دقت در تابه قرار دهید و هر طرف آنها را به مدت حدود ۱۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی و کاملاً پخته شوند، سرخ کنید. مطمئن شوید که کوکوها به طور یکنواخت پخته شوند.
پس از سرخ کردن کوکوها را روی دستمال جاذب روغن گذارید تا روغن اضافیشان گرفته شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو کرفس
مرحله هفتم: کوکو را تزیین و سرو کنید
کوکوهای بسیار جذاب و خوشمزه شما آماده نوش جان کردن هستند.
آنها را در ظرف سرو بچینید و با گوجه فرنگی، خیارشور، کاهو تزیین و در کنار نان یا برنج سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوکو لبو
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن کوکو لبو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
اطمینان حاصل کنید که سیبزمینی و چغندرها به خوبی پخته و له شده باشند تا مایه کوکوها یکدست و نرم باشد.میتوانید از ادویههای دیگری مانند پاپریکا یا فلفل قرمز برای افزایش طعم کوکوها استفاده کنید.اضافه کردن تخممرغ به مایه کوکوها میتواند به نرمی و چسبندگی آنها کمک کند.میتوانید کوکوها را به شکلهای مختلفی مانند گرد یا بیضی شکل درآورید تا ظاهر جذابتری داشته باشند.قرار دادن کوکوها در یخچال قبل از سرخ کردن باعث میشود که آنها شکل خود را بهتر حفظ کنند.حرارت مناسب برای سرخ کردن کوکوها بسیار مهم است. حرارت متوسط باعث میشود کوکوها به طور یکنواخت پخته و از سوختن جلوگیری شود.برای بهترین نتیجه، از چغندر تازه و آبپز استفاده کنید تا طعم و رنگ بهتری به کوکوها بدهد.میتوانید از سبزیجات معطر مانند جعفری خرد شده یا گشنیز برای افزایش طعم کوکوها استفاده کنید.تخم آفتابگردان تازه به کوکوها طعم و کرانچی خاصی میبخشد.استفاده از آرد سوخاری باعث میشود کوکوها طلایی و ترد شوند.استفاده از تابه با پوشش نچسب باعث میشود که کوکوها به راحتی از تابه جدا شوند و به هم نچسبند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این کوکوی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کوکو لبو از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه