- 2024-12-18
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، فست فود و فینگر فود
طرز تهیه کوکو سبزی + نکات خوشمزهتر شدن آن
کوکو سبزی یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار ایرانی است که به روشهای مختلفی تهیه میشود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه این کوکو را به صورت مرحله به مرحله به همراه تمام نکات مهمی که در زمان تهیه باید بدانید آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای تهیه کوکو سبزی ابتدا سبزیهای تازه را تمیز، شسته و ریز خرد کنید. تخممرغها را با نمک، فلفل و زردچوبه هم بزنید، سپس سبزی، زرشک خیسانده شده و گردوی خرد شده را اضافه کنید. مایه کوکو را در تابهای با روغن داغ بریزید و دو طرف آن را با حرارت ملایم سرخ کنید یا در فر بپزید. کوکو را برش زده و با نان، سبزی خوردن و ماست سرو کنید. برای مطالعه رسپی این غذای ساده و لذیذ با جزئیات کامل در ادامه همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی
مواد لازم برای تهیه کوکو سبزی به شرح زیر است:
مواد لازممقدار مورد نیازتره، جعفری، شوید و گشنیز۵۰۰ گرمتخم مرغ۴ یا ۵ عددآرد سفید یا آرد نخودچی۱ قاشق غذاخوری (اختیاری)گردو خرد شده۲ قاشق غذاخوری (اختیاری)زرشک شسته و خشک شده۲ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن مایعبرای سرخ کردنمدت زمان آماده سازی: ۳۰-۴۰ دقیقهمناسب برای: ۳-۴ نفردرجه سختی: آسان
مرحله اول: آمادهسازی سبزیها
سبزیها را تمیز کنید، ساقههای ضخیم و برگهای زرد آنها را جدا سازید. سپس به خوبی بشویید تا تمام گل و خاک آنها پاک شود.
سبزیها را درون آبکش گذارید تا آب اضافیشان گرفته شود.
با کمک چاقو یا خردکن آنها را ریز خرد کنید. دقت کنید که سبزی نباید خیلی له شود؛ خرد کردن ریز کافی است.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لبو تنوری در فر و بدون فر
مرحله دوم: آماده سازی تخم مرغ و افزودن ادویهها
تخممرغها را در یک کاسه بزرگ بشکنید و با چنگال یا همزن دستی خوب هم بزنید تا یکدست شود.
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تخممرغها اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا ادویهها به طور یکسان با تخم مرغ ترکیب شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه «تاس کباب به»
مرحله سوم: افزودن سبزی خرد شده، زرشک و گردو
زرشک را در آب سرد ۵-۱۰ دقیقه بخیسانید. سپس آن را در آبکش بریزید تا آب اضافیاش گرفته شود.
مغز گردو را با کمک چاقو کمی خرد کنید.
زرشک، گردو و سبزی خرد شده را اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید تا تمام سبزیها به تخممرغ آغشته شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شاورما با گوشت و مرغ
مرحله چهارم: سرخ کردن کوکو
در یک تابه مناسب، مقداری روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا روغن گرم شود.
در این مرحله میتوانید کوکو را گردگرد شبیه به کتلت یا به صورت یک تکه سرخ کنید.
مایه کوکو را به آرامی در ماهیتابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف کنید.
درب ماهیتابه را بگذارید و اجازه دهید کوکو با حرارت ملایم به مدت ۸-۱۰ دقیقه بپزد و سطح زیرین آن طلایی شود.
با استفاده از یک بشقاب بزرگ یا درب ماهیتابه، کوکو را برگردانید و دوباره در ماهیتابه قرار دهید. طرف دیگر را نیز بدون درب بپزید تا طلایی شود.
اگر میخواهید کوکو را رژیمی تهیه کنید، مایه را در ظرف فر بریزید و با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۰ دقیقه بپزید.
بیشتر بخوانید: نکات مهم و ضروری برای وا نرفتن کوکو سبزی
مرحله پنجم: تزیین و سرو کوکو
کوکو را به صورت مثلثی یا مربعی برش بزنید و در ظرف سرو بگذارید.
آن را با نان تازه، سبزی خوردن یا پیاز سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل خانگی همانند ساندویچیها
طرز تهیه کوکو سبزی در فر
برای داشتن غذایی رژیمیتر و سالمتر میتوانید کوکو را در فر بپزید.
ابتدا فر برقی یا گازیتان را روشن کنید تا فر به خوبی گرم شود. ظرف مناسب فر را انتخاب کنید و با کمی روغن مایع کف و دیوارههای ظرف را چرب کنید.مایع کوکوی سبزی را در ظرف بریزید و با پشت قاشق سطح مایه کوکو را کاملاً صاف و یکدست کنید. سپس با کمک لیسک یا قاشق کوکو را به قسمتهای یکسانی برش زنید.
ظرف را در طبقه وسط فر قرار دهید. با دمای ۱۸۰ تا ۱۹۰ درجه در فر برقی کوکو را به مدت ۲۵ تا ۳۵ دقیقه بپزید. اگر پس از گذشت زمان اعلام شده سطح کوکوی شما برشته نشده بود میتوانید چند دقیقهای حالت گریل یا پخت از بالا را در فر روشن کنید.
طرز تهیه کوکو سبزی با ماست
برخی برای لطیفتر شدن و طعم بهتر کوکوی سبزی مقداری ماست چکیده به مایه کوکو اضافه میکنند. اگر تمایل دارید که در آمادهسازی این کوکو از ماست استفاده کنید باید ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری ماست چکیده را به مایه کوکو اضافه و به خوبی مواد را با هم ترکیب کنید. توجه داشته باشید که حتماً از ماست چکیده استفاده کنید تا مایه کوکوی شما شل نشود.
توجه: اگر مایه کوکو سبزی شل شد و نمیتوانستید آن را به راحتی سرخ کنید میتوانید مقداری آرد سفید یا آرد سوخاری به مایع کوکو اضافه کنید تا مواد به غلظت مناسب رسد.
طرز تهیه کوکو سبزی با سبزی خشک
اگر سبزی تازه در دسترس ندارید میتوانید از سبزی خشک برای آماده سازی کوکوی سبزی استفاده کنید.
برای طبخ کوکو سبزی با سبزی خشک ابتدا باید سبزیهای خشک را که شامل جعفری،ریحان، مرزه، شوید و پیازچه است را در کاسه ای با هم ترکیب کنید. برای آزاد شدن عطر سبزیها کاسه حاوی سبزیهای خشک را روی بخار کتری به مدت ۶۰ تا ۹۰ دقیقه قرار دهید.
پس از گذشت زمان اعلام شده سبزیها کمی خیس میشود آنها را درون صافی کوچکی بریزید و آب اضافیشان را بگیرید. سپس با سایر مواد اولیه کوکو ترکیب کنید.
راهکارهایی برای پف کردن کوکو سبزی
برای داشتن کوکو سبزی پفکی تر میتوانید تخم مرغها را به صورت جداگانه با ویسک یا همزن برقی به خوبی هم بزنید تا کاملاً پفکی و حجیم شوند، سپس با بقیه مواد کوکو ترکیب کنید.
یکی دیگر از ترفندهای پفدار کردن کوکوی سبزی این است که در ۵ تا ۸ دقیقه ابتدایی پخت درب تابه را ببندید تا تخم مرغها به خوبی پفکی و حجیم شوند.
توجه: برخی برای پفدار کردن کوکوی سبزی از بیکینگ پودر یا جوش شیرین استفاده میکنند که استفاده از این مواد توصیه نمیشود.
۸ نکته و فوتوفن برای خوشمزهتر شدن کوکو سبزی
در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه کوکو سبزی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کیفیت سبزی مهمترین عامل در خوشمزگی کوکو سبزی است. از سبزیهای تازه مانند تره، جعفری، شوید و گشنیز استفاده کنید. عطر سبزی تازه، طعم کوکو را چند برابر میکند. اگر از سبزی منجمد استفاده میکنید، مطمئن شوید که آب اضافی آن را کاملاً بگیرید.زرشک شسته و خشکشده و گردوی خرد شده، طعمی بینظیر به کوکو میدهند. زرشک کمی ترش و گردو بافت کرانچی اضافه میکند که ترکیب آنها فوقالعاده است.برای حفظ بافت و طعم کوکو، نسبت تخممرغ به سبزی بسیار مهم است. به ازای هر ۱۰۰ گرم سبزی، ۱ تخممرغ متوسط کافی است. استفاده زیاد از تخممرغ، کوکو را نرم و بیانسجام میکند.اضافه کردن ۱ قاشق غذاخوری ماست چکیده به مایه کوکو باعث لطافت بیشتر آن میشود. این ترفند کوکو را از خشک شدن نجات میدهد.کمی پودر سیر یا پودر پیاز به مایه کوکو اضافه کنید تا عطر و طعم عمیقتری به دست آید. این ترفند، طعم کوکو را برجستهتر میکند.مقدار روغن باید متعادل باشد. روغن کم باعث خشک شدن کوکو و روغن زیاد باعث چرب شدن بیش از حد آن میشود.کوکو باید با حرارت ملایم پخته شود تا هم مغز پخت شود و هم سطح آن نسوزد. حرارت زیاد باعث میشود بیرون کوکو بسوزد و داخل آن ناپخته بماند.اگر مایه کوکو خیلی شل بود، اضافه کردن ۱ قاشق غذاخوری آرد نخودچی یا آرد سفید به مایه، انسجام بیشتری به آن میبخشد و مانع از وا رفتن کوکو میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه «کباب تابهای» + نکات و فوت و فن
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای جذاب و رنگارنگ آشپزی قرار گرفته باشد. شما نیز با رعایت این دستور دقیق و نکات کلیدی، میتوانید کوکو سبزی خوشطعم و جذابی تهیه کنید که همه را مجذوب خود کند.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه