طرز تهیه کوکو بامیه+ نکات وا نرفتن و خوشمزه شدن

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
40-50 دقیقه
زمان پخت
20-25 دقیقه
کوکو یکی از محبوبترین و متنوعترین غذاهای سنتی است که تنوع بسیار زیادی در روش پخت و استفاده از مواد اولیه آن وجود دارد. اگر به چشیدن طعمهای جدید علاقمندید یا به دنبال غذایی جذاب و متفاوت برای دورهمیهایتان هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این کوکو غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه کوکو بامیه را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای آماده سازی این کوکوی خوشمزه، بامیهها را پس از شستن و خرد کردن، با مقداری پیاز داغ تفت دهید. سپس مخلوط بامیه را با تخممرغ، آرد، سیر و ادویهجات ترکیب کنید و مایه یکدستی به دست آورید.
در نهایت، این مایه را در تابه با روغن داغ سرخ کنید یا در فر بپزید تا هر دو طرف آن طلایی و مغزپخت شود. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کوکو بامیه برای 5 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبامیه تازه500 گرمتخم مرغ4 تا 5 عددپیاز1 عددسیر3 حبهآرد سفید یا آرد نخودچی2 قاشق غذاخوریزردچوبه1 قاشق چایخوریفلفل سیاه1/2 قاشق چایخورینمکبه میزان لازمروغن مایع سرخ کردنیبه میزان لازمآبلیمو یا سرکه سفید (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
مرحله اول: آمادهسازی بامیهها
بامیهها را در کاسه مناسبی بریزید و با آب سرد به خوبی بشویید تا تمیز شوند. سپس آنها را در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافیشان کاملاً خارج شود.
با کمک چاقو تیزی سر و ته بامیهها را جدا کنید. همین که قسمت ساقه چوبی آن جدا شود کافی است. دقت کنید که نباید کلاهک بامیه را به طور کامل جدا کنید، زیرا این کار باعث میشود مواد لزج داخل آن در حین پخت بیشتر خارج شود.
پس از تمیز کردن، بامیهها را به صورت حلقههای نازک خرد کنید. اگر بامیههای شما خیلی درشت هستند، میتوانید آنها را به حلقههای نازکتری برش بزنید.
مرحله دوم: بامیهها را تفت دهید
تابه مناسبی را روی حرارت ملایم بگذارید. کمی روغن در تابه بریزید. پس از داغ شدن روغن، بامیههای خرد شده را به تابه اضافه کنید و ۵-۷ دقیقه تفت دهید تا بامیهها نسوزند.
هدف از این کار این است که رنگ بامیهها کمی تغییر کند و از حالت خامی خارج شوند. پس از تفت دادن، بامیهها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید تا کمی خنک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکوی تره کوهی
مرحله سوم: پیاز و سیر را آماده کنید
پیاز و سیر را بشویید و پوست بگیرید. با کمک چاقو پیاز را نگینی ریز خرد کنید. بهتر است سیر را با کمک سیر له کن پوره کنید.
در همان تابهای که بامیهها را تفت دادید، کمی روغن بریزید و تابه را روی حرارت متوسط بگذارید. پیاز را در تابه بریزید و چند دقیقهای تفت دهید تا سبک، شفاف و در نهایت طلاییرنگ شوند.
پس از تغییر رنگ پیاز پوره سیر را به محتوای درون تابه اضافه کنید و فقط برای ۳۰ تا ۶۰ ثانیه تفت دهید تا عطر سیر آزاد شود.
توجه داشته باشید که تفت دادن بیش از حد سیر باعث تلخ شدن طعم آن خواهد شد. پس از آماده شدن، مخلوط پیاز و سیر داغ را نیز از روی حرارت بردارید و زمان دهید تا کمی خنک شود.
مرحله چهارم: تخم مرغ، آرد و ادویهها را ترکیب کنید
یک کاسه بزرگ و جادار انتخاب کنید. تخممرغها را در کاسه بشکنید. با استفاده از یک چنگال یا همزن دستی، تخممرغها را به خوبی هم بزنید تا از حالت لختگی خارج شوند. این کار به پف کردن و لطیف شدن بافت کوکو کمک میکند.
سپس، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به تخممرغها اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا ادویهها به طور کامل در آن حل شوند.
آرد (سفید یا نخودچی) را کمکم به مخلوط اضافه کنید و همزمان به هم زدن ادامه دهید تا هیچ گلولهای از آرد باقی نماند و مایه یکدست شود.
مرحله پنجم: سبزیجات پخته شده را به مایه کوکو اضافه کنید
بامیههای تفت داده و خنک شده را به همراه مخلوط پیاز و سیر داغ به کاسه حاوی مایه تخممرغی اضافه کنید. با استفاده از یک لیسک یا قاشق، تمام مواد را به آرامی با یکدیگر مخلوط کنید تا مایه کوکو کاملاً یکنواخت شود.
توجه داشته باشید که غلظت مایه نباید بیش از حد سفت یا شل باشد. اگر احساس کردید مایه خیلی سفت است، میتوانید یک تخممرغ دیگر اضافه کنید و اگر خیلی رقیق بود، نصف قاشق غذاخوری دیگر آرد به آن بیفزایید.
مرحله ششم: کوکو بامیه را سرخ کنید
تابه نچسب مناسبی را روی حرارت متوسط بگذارید. کمی روغن در آن بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود. داغ بودن روغن از وا رفتن کوکو و جذب بیش از حد روغن جلوگیری میکند.
شما میتوانید کوکو را به دو روش سرخ کنید، در روش اول تمام مایه کوکو را به یکباره داخل تابه بریزید و با پشت قاشق سطح آن را صاف و یکنواخت کنید. درب تابه را بگذارید و حرارت را کمی ملایم کنید تا کوکو مغز پخت شود و خودش را بگیرد.
پس از حدود ۱۰-۱۵ دقیقه، وقتی رویه کوکو سفت شد و لبههای آن طلایی رنگ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز به همین شکل طلایی شود.
در روش دوم با یک قاشق بزرگ، از مایه کوکو بردارید و با فاصله در روغن داغ بریزید. پس از اینکه یک طرف هر کوکو سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر نیز آماده شود.
پس از سرخ شدن، کوکوها را روی دستمال حولهای آشپزخانه قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود. این کار موجب ترد شدن کوکو میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکوی هفت پیکر تبریز
مرحله هفتم: کوکو را تزیین و سرو کنید
کوکوها را در ظرف سرو بچینید و با سبزیجات تازه تزیین کنید. این کوکوی جذاب را با انواع نان یا برنج میتوانید سرو و نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوکو بامیه
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم کوکو بامیه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای اینکه لزجی بامیه به طور کامل از بین برود، میتوانید در یکی دو دقیقه پایانی تفت دادن، یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه سفید به آن اضافه کنید. خاصیت اسیدی موجود در آبلیمو یا سرکه به کنترل ماده لزج بامیه کمک شایانی میکند.برای ایجاد طعمهای جدید، میتوانید مقداری گردوی خرد شده یا زرشک شسته شده به مایه کوکو اضافه کنید.افزودن یک تا دو قاشق غذاخوری سبزیجات معطر ساطوری شده مانند گشنیز، جعفری یا شوید به مایه کوکو، عطر و طعم آن را فوقالعاده خواهد کرد.سعی کنید از بامیههای ریز، ترد و به رنگ سبز روشن استفاده کنید. بامیههای درشت و زرد شده معمولاً بافتی سخت و چوبی دارند و برای کوکو مناسب نیستند.جایگزین کردن آرد سفید با آرد نخودچی، علاوه بر اینکه طعم سنتی و دلپذیرتری به کوکو میدهد، باعث چسبندگی بهتر مواد و تردتر شدن بافت نهایی آن نیز میشود.اگر بامیه تازه در دسترس ندارید، میتوانید از بامیه فریزری نیز استفاده کنید. فقط کافی است بامیههای یخزده را مستقیماً در تابه با روغن داغ تفت دهید تا یخ آنها باز شده و لزجیشان گرفته شود.اگر به دنبال یک روش پخت سالمتر و با روغن کمتر هستید، میتوانید کوکو بامیه را در فر بپزید. برای این کار، یک ظرف نچسب یا نسوز را با کمی روغن چرب کنید، مایه کوکو را داخل آن بریزید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید تا بپزد و روی آن طلایی شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان از طعم آن لذت ببرید.
اگر شما در طرز تهیه کوکو بامیه از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه