طرز تهیه کوکوی مرغ برای ناهار+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 1 ساعت کوکوی مرغ یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است…
طرز تهیه کوکوی مرغ برای ناهار+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

کوکوی مرغ یکی از محبوب‌ترین غذاهای ایرانی است که معمولا به روش‌های مختلفی طبخ می‌شود. برخی این غذا را با سیب زمینی می‌پزند و برخی دیگر از قارچ و زرشک استفاده می‌کنند. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کوکوی مرغ به ۱۰ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این کوکوی خوشمزه ابتدا باید سینه مرغ و سیب زمینی را بپزید. در ادامه سینه مرغ را رنده و با سیب زمینی رنده شده، پوره سیر، جعفری خرد شده، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و تخم مرغ ترکیب کنید. در انتها مایه کوکو را در روغن داغ سرخ کنید.

برای درست کردن این کوکو با مرغ چرخ شده باید مرغ را با چرخ گوشت چرخ و سپس با سایر مواد ترکیب کنید. برای پخت این کوکو می‌توانید از هویج، قارچ، سبزیجات خرد شده و پنیر پیتزا نیز استفاده کنید.

روش پخت کوکوی تبریزی تفاوتی با روش شمالی ندارد. برای پخت کوکوی مرغ فرانسوی نیز باید از پنیر پیتزا و پودر تردیلا استفاده کنید.  رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کوکوی مرغ برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازسینه مرغ۱ عددپیاز۲ عدد متوسطسیر۲ حبهتخم مرغ۲ عددجعفری یا پیازچه خرد شده۲ قاشق غذاخوریسیب زمینی۲ عدد متوسطآرد سوخاری۱ قاشق غذاخورینمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه کوکوی مرغ به روش شمالی

مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۶۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر

مرحله اول: سیب زمینی‌ها را بپزید

برای شروع باید سیب زمینی‌ها را بشویید و آن‌ها را همراه با ۲ لیوان آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید سیب زمینی‌ها برای نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه بپزند.

مرحله دوم: مرغ را بپزید

سینه مرغ را همراه با ۲ لیوان آب و مقداری زردچوبه در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مرغ به طور کامل بپزد و بعد آن را از قابلمه خارج کنید. بعد از این که مرغ خنک شد آن را رنده یا به صورت ریز ریش ریش کنید.

مرحله سوم: مواد کوکو را ترکیب کنید

مرغ رنده شده را در یک کاسه بزرگ بریزید. در ادامه سیب زمینی پخته را رنده و به آن اضافه کنید. سیر و پیاز را رنده کنید و بعد از جدا کردن آب اضافه‌شان به ظرف اضافه کنید. حالا می‌توانید پیازچه یا جعفری خرد شده را همراه با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در کاسه بریزید.

مرحله چهارم: تخم مرغ را اضافه کند

مواد کوکو را خوب هم بزنید و بعد یک دستکش به دست کنید و برای چند دقیقه مواد را ورز دهید تا مایه کوکو منسجم شود. در ادامه تخم مرغ را به مایه کوکو اضافه کنید و دوباره مواد را برای چند دقیقه دیگر ورز دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو بادمجان کبابی با سیب زمینی

مرحله پنجم: مایه کوکو را در یخچال بگذارید

برای این که مایه کوکو بافت منسجم‌تری پیدا کند، بهتر است روی ظرف را بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید. اگر زمان کافی برای این مرحله ندارید، می‌توانید بعد از آماده شدن مواد به سراغ سرخ کردن آن‌ها بروید.

مرحله ششم: کوکو را سرخ کنید

در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که روغن به طور کامل داغ شد، می‌توانید همه مواد را به صورت یکجا در ماهیتابه بریزید و مواد را با پشت قاشق خوب پخش کنید.

همچنین می‌توانید این کوکو را به صورت تکه‌های کوچک نیز آماده کنید. اگر کوکو را در اندازه‌های کوچک درست می‌کنید، باید آن را در پودر سوخاری بغلتانید و سپس در روغن سرخ کنید تا کوکوی شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند.

زمانی که یک سمت کوکو سرخ شد، آن را برگردانید تا طرف دیگر آن نیز آماده شود.

مرحله هفتم: کوکوی مرغ را سرو کنید

بعد از این که کوکوها سرخ شدند، آن‌ها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافه‌شان گرفته شود. در ادامه کوکوها را در ظرف مناسب بچینید و همراه با گوجه فرنگی خرد شده، پیاز، خیار شور و نان تازه سرو کنید.

کوکوی مرغ با مرغ چرخ کرده

برای درست کردن کوکوی مرغ روش‌های متعددی وجود دارد. در ادامه این بخش به رایج‌ترین روش‌های درست کردن این کوکوی خوشمزه اشاره شده است.

کوکوی مرغ با مرغ چرخ کرده

برای درست کردن کوکوی مرغ به این روش باید مرغ را به صورت خام در چرخ گوشت چرخ کرده و سپس سایر مواد را به آن اضافه کنید. در این روش بهتر است مرغ را ۲ بار چرخ کنید تا بافت بهتری پیدا کند. در ادامه نیز با دست به مایه کوکو فرم دهید و آن را در روغن سرخ کنید.

کوکوی مرغ با قارچ

برای درست کردن این کوکو باید مرغ و سیب زمینی را بپزید و با سایر مواد ترکیب کنید. قارچ‌ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید و برای چند دقیقه در روغن تفت دهید تا آب اضافه‌شان گرفته شود.

در ادامه قارچ تفت داده شده را به مایه کوکو اضافه کنید و کوکو را مثل روش قبل به صورت یکجا یا تکه‌های کوچک سرخ کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو ویرمونی گیلانی

کوکوی مرغ و سبزیجات

برای درست کردن این کوکوی خوشمزه می‌توانید از ترکیب سبزیجات خرد شده مثل تره، شوید، پیازچه و گشنیز یا هر سبزی خرد شده دیگری که دوست دارید استفاده کنید.

کوکوی مرغ و هویج

برای پخت این کوکو می‌توانید از هویج پخته یا خام رنده شده استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این کوکو مثل روش‌های قبل است. اضافه کردن هویج به این کوکو رنگ و ظاهر بسیار جذابی می‌بخشد.

کوکوی مرغ با زرشک

در برخی رسپی‌ها برای درست کردن کوکوی مرغ مجلسی، مقداری زرشک به آن اضافه می‌کنند. در این روش می‌توانید کمی گردوی خرد شده نیز در مایه کوکو بریزید. سایر مراحل درست کردن این کوکو مثل روش قبل است.

کوکوی مرغ با زرشک

کوکوی مرغ پنیری

برای درست کردن کوکوی مرغ پنیری باید مقداری پنیر پیتزا، زعفران دم کرده و پاپریکا به ترکیب مرغ، سیب زمینی و تخم مرغ اضافه کنید و مایه کوکو را در روغن سرخ کنید.

کوکوی مرغ مجلسی در فر

برای درست کردن کوکوی مرغ مجلسی در فر باید سینه پخته و رنده شده را با سیب زمینی پخته شده، هویج رنده شده، زرشک، مغز گردو، زعفران، نمک، فلفل و ۱ قاشق مرباخوری بیکینگ پودر ترکیب کنید.

قالب را چرب کنید و بعد مایه کوکو را در قالب بریزید و روی آن را با فویل آلومینیومی بپوشانید. قالب را برای نیم ساعت با دمای ۱۷۵ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید تا کوکوی شما آماده شود.

در ۱۰ دقیقه نهایی پخت بهتر است فویل را از روی کوکو بردارید و گریل را روشن کنید تا سطح کوکو طلایی شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکو برگ کرفس

کوکوی مرغ تبریزی

روش پخت کوکوی مرغ تبریزی شباهت زیادی به پخت کوکوی مرغ به روش شمالی دارد. در این روش تنها باید از مقداری جعفری خرد شده در کوکو استفاده کنید و به جای رنده کردن مرغ، مرغ‌ها را ریش ریش کنید.

کوکوی مرغ فرانسوی

برای پخت این کوکو باید از ترکیب مرغ رنده شده با سیب زمینی، پنیر پیتزا و پودر تردیلا استفاده کنید. سایر مراحل پخت این کوکو مثل روش‌های قبل است.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کوکوی مرغ

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کوکوی مرغ

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت کوکوی مرغ اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن کوکوی مرغ مجلسی می‌توانید از قالب‌های استیل برای فرم دادن به آن استفاده کنید. در این روش باید قالب را با روغن چرب کنید و در ماهیتابه قرار دهید و بعد کوکو را داخل آن بریزید و با قاشق سطح مواد را صاف کنید.می‌توانید این کوکوی خوشمزه را با هر نوع سسی که دوست دارید سرو کنید.برای مزه دار کردن کوکوی مرغ می‌توانید از مقداری پودر آویشن و فلفل قرمز نیز استفاده کنید.قبل از ترکیب کردن پیاز رنده شده با مواد کوکو، حتما آب اضافه آن را بگیرید تا مایه کوکو شل نشود.برای پخت کوکو مرغ در ماهیتابه رژیمی باید کف تابه را کمی با روغن چرب کنید و بعد مایه کوکو را در آن بریزید. سپس درب ماهیتابه را روی آن قرار دهید و بعد از این که یک سمت کوکو پخت، آن را برگردانید.برای سرخ کردن کوکوی مرغ باید شعله گاز را روی حرارت کم تا متوسط تنظیم کنید تا کوکو به آرامی بپزد.اگر به سیر دسترسی ندارید، می‌توانید برای مزه دار کردن این کوکو از مقداری پودر سیر استفاده کنید.می‌توانید کوکوی مرغ را به صورت سرد نیز سرو کنید.اگر مایه کوکو شل شده است، می‌توانید مقداری آرد سفید، نشاسته، آرد ذرت و آرد سوخاری به آن اضافه کنید.برای آماده کردن مایه کوکو می‌توانید تکه‌های مرغ را در غذاساز میکس و بعد با سایر مواد ترکیب کنید.برای مزه دار کردن این کوکو می‌توانید به جای سبزیجات تازه‌ از مقداری سبزی خشک نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کوکوی مرغ و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کوکو را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر