طرز تهیه کوفته ترش؛ از غذاهای خوشمزه گیلانی

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 1 ساعت زمان پخت 1 ساعت کوفته ترش یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی است…
طرز تهیه کوفته ترش؛ از غذاهای خوشمزه گیلانی

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت

زمان پخت

1 ساعت

کوفته ترش یکی از خوشمزه‌ترین غذاهای گیلانی است که برای درست کردن آن از گوشت چرخ کرده و سس مخصوص گردو و انار استفاده می‌شود. این غذا در ترکیه نیز به روش متفاوتی طبخ می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کوفته ترش به ۲ روش گیلانی و ترکیه‌ای و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این کوفته ترش خوشمزه به روش گیلانی باید گوشت را با پیاز رنده شده، سبزی معطر، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد نخودچی ترکیب کنید و خوب ورز دهید.

برای درست کردن سس کوفته پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. در ادامه گردوی آسیاب شده، رب انار، رب گوجه و پوره گوجه فرنگی و ادویه‌ها را اضافه کنید و اجازه دهید سس روی حرارت ملایم بجوشد.

مواد گوشتی را به صورت کوفته درست کنید و بعد از سرخ کردن در روغن، در سس بیندازید تا کوفته ترش شما آماده شود. می‌توانید این کوفته را به روش ترکیه‌ای نیز آماده کنید.

رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کوفته ترش گیلانی برای ۴ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمسبزی معطر (جعفری، گشنیز، نعنا و ریحان)۱ و ۱/۲ قاشق غذاخوریپیاز۲ عددنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمآرد نخودچی۱ قاشق غذاخوریگوجه فرنگی (اختیاری)۲ عدد

مواد لازم برای سس کوفته ترش

مواد لازممقدار مورد نیازپیاز۱ عددگردوی پودر شده۲ تا ۳ قاشق غذاخوریرب گوجه فرنگی۱ قاشق مرباخوریرب انار۲ قاشق غذاخوریگوجه فرنگی۱ عددآب نارنج تازهبه مقدار لازم

مرحله اول: پیاز را رنده کنید

برای شروع باید پیازها را بشویید و پوست آن‌ها را جدا کنید. در ادامه پیازها را به صورت ریز رنده کنید و کمی فشار دهید تا آب اضافه‌شان گرفته شود.

مرحله دوم: مواد کوفته را آماده کنید

پیاز رنده شده را همراه با سبزی‌های معطر خرد شده، گوشت، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد نخودچی در یک ظرف بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.

سپس یک دستکش به دست کنید و مواد کوفته را برای حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلاح کوفته ترکیه‌ای

مرحله سوم: مواد کوفته را در یخچال بگذارید

بعد از این که مایه کوفته آماده شد، آن را در یک ظرف قرار دهید و روی ظرف را با سلفون بپوشانید.

در ادامه ظرف را برای نیم ساعت در یخچال بگذارید. این کار به انسجام مواد کوفته و خوش طعم شدن آن کمک می‌کند.

مرحله چهارم: سس را آماده کنید

یک عدد پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

پیازها را در روغن بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی و خوشرنگ شوند. در ادامه گردوی آسیاب شده را اضافه کنید.

حدود ۵ دقیقه بعد می‌توانید رب انار، رب گوجه و همچنین گوجه فرنگی رنده شده را اضافه کنید.

همه مواد را به خوبی ترکیب کنید. مقداری نمک و فلفل سیاه به سس بزنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا جا بیفتد.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: کوفته‌ها را سرخ کنید

تا آماده شدن سس، باید مایه گوشتی را از یخچال خارج کنید. به اندازه یک گردو از مواد بردارید و آن را با دست گرد کنید.

همه مواد گوشتی را به صورت کوفته آماده کنید و در سینی بچینید. در ادامه در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.

کوفته‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. بعد از این که کوفته‌ها به خوبی سرخ شدند، آن‌ها را از ماهیتابه خارج کنید.

مرحله ششم: کوفته ترش را آماده کنید

در این مرحله باید کوفته‌های سرخ شده را در سس در حال جوش بیندازید و اجازه دهید کوفته‌ها به خوبی بپزند و مزه دار شوند.

می‌توانید یک عدد گوجه فرنگی را به صورت حلقه‌ای برش دهید و در سس بریزید.

کمی آب نارنج تازه به غذا اضافه کنید و اجازه دهید سس به خورد کوفته‌ها برود و غلیظ شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوفته کباب ترکی

مرحله هفتم: کوفته‌ها را سرو کنید

نیم ساعت بعد از اضافه کردن کوفته‌ها به سس، غذای شما آماده است. شعله گاز را خاموش کنید و کوفته‌ها را در ظرف مناسب بریزید.

سپس روی آن‌ها مقداری سبزی خرد شده بریزید و از طعم این غذا در کنار برنج یا نان تازه لذت ببرید.

کوفته ترش ترکیه‌ای

کوفته ترش ترکیه‌ای

برای درست کردن کوفته ترش ترکیه‌ای باید از ترکیب پیاز، تخم مرغ، سیر، آرد سوخاری، رب گوجه فرنگی، گرد غوره، جعفری، پاپریکا، فلفل سیاه، نمک، زیره و گوشت چرخ کرده استفاده کنید.

برای شروع گوشت را با پیاز و سیر رنده شده ترکیب کنید. در ادامه یک عدد تخم مرغ، رب گوجه، آرد سوخاری، ادویه‌ها و جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید.

مواد را به خوبی ورز دهید. کوفته‌ها را به اندازه نارنگی کوچک درست و در روغن سرخ کنید. بعد از سرخ کردن همه کوفته‌ها می‌توانید آن‌ها را همراه با برنج یا نان تازه سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کوفته ترش

در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کوفته ترش اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن این کوفته ترش در گیلان از سبزی‌های محلی مثل چوچاق و کوتکوتو استفاده می‌شود.قبل از ترکیب کردن پیاز با گوشت، حتما آب اضافه پیاز را بگیرید تا مواد کوفته شل نشود.اگر مایه کوفته شما شل شده است، می‌توانید از آرد نخودچی بیشتری استفاده کنید.برای درست کردن مایه کوفته می‌توانید به جای آرد نخودچی از مقداری آرد سوخاری نیز استفاده کنید.برای درست کردن این غذا بهتر است از رب انار ملس استفاده کنید. اگر رب انار شما ترش است، می‌توانید مقداری شکر به سس اضافه کنید.اگر به آب نارنج تازه دسترسی ندارید، می‌توانید مقداری آب لیمو ترش در آن بریزید.استراحت دادن مایه کوفته از وا رفتن آن‌ها در سس جلوگیری می‌کند.در زمان اضافه کردن کوفته‌ها به سس، سس باید در حال جوشیدن باشد.برای مزه دار کردن کوفته ترش می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از هر ادویه‌ای که دوست دارید استفاده کنید.برای مزه دار کردن سس این کوفته می‌توانید از مقداری سبزی معطر خرد شده استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید از مقداری زرشک در این غذا استفاده کنید.برای مزه دار کردن سس این غذا می‌توانید از مقداری آب انار تازه نیز استفاده کنید.در برخی رسپی‌ها برای درست کردن این غذا از مقداری سیر رنده شده نیز استفاده می‌شود.به جای اضافه کردن گوجه فرنگی به غذا می‌توانید آن را سرخ کنید و بعد روی کوفته‌ها قرار دهید.برای درست کردن این غذا بهتر است از گوشت چرخ کرده گوسفندی استفاده کنید.اگر به رب انار دسترسی ندارید، می‌توانید برای مزه دار کردن سس این غذا از مقداری رب آلوچه یا رب نارنج نیز استفاده کنید.برای درست کردن کوفته ترش گیلانی می‌توانید به جای گوشت چرخ کرده از مرغ چرخ شده نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کوفته ترش و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذای خوشمزه شمالی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر