- 2025-02-16
- 7 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای فرنگی
طرز تهیه کوزالاک مانتی؛ غذای ترکیهای خوشمزه

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
کوزالاک مانتی یک نوع پیش غذای خوشمزه ترکیهای است که میتوانید آن را برای پذیرایی از مهمانها و شیکتر به نظر رسیدن میز غذا آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کوزالاک مانتی و همه فوتوفن های درست کردن این پیش غذای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این پیش غذای ترکیهای ابتدا باید بادمجان را کبابی و سپس با ماست، نمک و فلفل ترکیب کنید. پیاز، گوشت، فلفل دلمهای و ادویهها را در روغن سرخ کنید و بعد کمی رب به مواد اضافه کنید.
در ادامه خمیر یوفکا را از وسط نصف و به صورت رولی آماده کنید. خمیرها را در روغن داغ سرخ کنید و همه مواد را با هم سرو کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کوزالاک مانتی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبادمجان۲ عددماست موسیر۱ و ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارپیاز۱ عددگوشت چرخ کرده۳۰۰ گرمرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریفلفل دلمهای۱ عددگوجه فرنگی (اختیاری)۱ عددخمیر یوفکابه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازم
مرحله اول: بادمجانها را کبابی کنید
برای شروع باید بادمجانها را بشویید و خوب خشک کنید. در ادامه با نوک چاقو چند سوراخ در بادمجانها ایجاد کنید و آنها را روی شعله گاز یا منقل کبابی کنید.
در زمان کبابی کردن بادمجانها باید اجازه دهید پوست بادمجان به طور کامل بسوزد و بعد آن را بچرخانید تا همه قسمتهای بادمجان به خوبی کبابی شود.
مرحله دوم: بادمجانها را خرد کنید
بعد از این که بادمجانها کبابی شدند، صبر کنید تا کمی خنک شوند و بعد پوست آنها را جدا کنید.
بادمجانها را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و با چاقوی تیز به صورت ریز خرد کنید تا کاملا له شوند.
در این مرحله میتوانید برای له کردن بادمجانها از گوشت کوب دستی نیز استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بیتی کباب ترکیهای
مرحله سوم: بادمجان و ماست را ترکیب کنید
بادمجان خرد شده را در یک ظرف بریزید و بعد ماست موسیر را به آن اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا ماست و بادمجان به خوبی ترکیب شوند.
مقداری نمک و فلفل سیاه به ماست و بادمجان اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.
مرحله چهارم: مواد گوشتی را آماده کنید
پیاز را بشویید و بعد از جدا کردن پوست به صورت نگینی خرد کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید.
در ادامه پیاز را در روغن سرخ کنید تا سبک شود. سپس مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.
چند دقیقه پیاز و زردچوبه را تف دهید تا رنگ پیازها طلایی شود. در ادامه میتوانید گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و همراه با پیاز داغ در روغن تفت دهید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: رب گوجه را اضافه کنید
صبر کنید تا رنگ گوشت تغییر کند و بعد همه مواد را در یک سمت ماهیتابه جمع کنید.
رب گوجه فرنگی را در ماهیتابه بریزید و برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید تا خوشرنگ شود. سپس میتوانید آن را با گوشت و پیاز ترکیب کنید.
مرحله ششم: ادویهها را اضافه کنید
در این مرحله میتوانید مقداری نمک و فلفل سیاه به مواد بزنید تا مایه گوشتی به خوبی مزه دار شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه بلن تاوا ترکیهای
مرحله هفتم: فلفل دلمهای را اضافه کنید
فلفل دلمهای را بشویید و بعد به صورت نگینی خرد کنید. در ادامه فلفلها را در ماهیتابه بریزید و با سایر مواد ترکیب کنید.
چند دقیقه مواد را تفت دهید تا بوی فلفل دلمه بلند شود.
مرحله هشتم: گوجه فرنگی را اضافه کنید
اضافه کردن گوجه فرنگی به این پیش غذا اختیاری است، اما طعم بهتری به آن میبخشد.
برای این کار باید گوجه فرنگی را بشویید و به صورت نگینی خرد کنید.
در ادامه گوجهها را به ماهیتابه اضافه کنید و برای ۲ دقیقه با سایر مواد تفت دهید تا خوشرنگ شوند.
بعد از آماده شدن مایه گوشتی میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.
مرحله نهم: خمیرها را رول کنید
خمیر یوفکا را از قسمت طول برش دهید و از وسط نصف کنید تا به ۲ مثلث بلند و باریک تبدیل شود.
در ادامه خمیرها را بین پارچه نخی مرطوب قرار دهید تا خشک نشوند.
حالا یکی از برشهای خمیر را بردارید و به کمک نی یا ۲ عدد سیخ چوبی از سمت پهن آن رول کنید تا به سمت باریک برسد.
انتهای خمیر را کمی خیس کنید تا ثابت بماند. سپس نی را بیرون بکشید.
بهتر است خمیرها را از شب قبل رول کنید و در ظرف در بسته بریزید و نیم ساعت قبل از سرو در روغن سرخ کنید.
مرحله دهم: خمیرها را سرخ کنید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. اجازه دهید روغن داغ شود و شعله گاز را کم کنید.
خمیرها را به آرامی در روغن بیندازید و سرخ کنید تا ترد و طلایی شوند.
فراموش نکنید که در زمان سرخ کردن خمیر یوفکا باید شعله گاز را کم کنید تا خمیرها نسوزند.
در ادامه آنها را از روغن خارج کنید. در زمان سرخ کردن رولهای خمیر یوفکا باید آنها را در روغن غوطهور کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب بقچه ترکیهای
مرحله یازدهم: کوزالاک مانتی را سرو کنید
بعد از این که همه خمیرها را سرخ کردید، باید آنها را در ظرف مناسب بچینید.
حالا میتوانید ترکیب ماست و بادمجان را روی مواد یا وسط ظرف بریزید و بعد مایه گوشتی را روی ماست بریزید.
طرز خوردن کوزالاک مانتی به این صورت است که باید خمیر یوفکای سرخ شده را در ترکیب ماست و گوشت بزنید و میل کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کوزالاک مانتی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت کوزالاک مانتی ترکیهای اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در صورت تمایل میتوانید کوزالاک مانتی را بدون بادمجان کبابی نیز آماده کنید.برای درست کردن این پیش غذا باید از ماست شیرین و چکیده استفاده کنید.اضافه کردن مقداری ادویه کاری به مایه گوشتی طعم بینظیری به این غذا میبخشد.در صورت تمایل میتوانید مقداری جعفری تازه خرد شده به مایه گوشتی اضافه کنید تا غذای شما خوشمزهتر شود.پیشنهاد میشود برای مزه دار کردن ماست و بادمجان، از مقداری سیر رنده شده نیز استفاده کنید.برای تزیین کوزالاک مانتی میتوانید رولهای خمیر یوفکا را دور تا دور یک ظرف گرد بچینید. سپس ترکیب ماست را درست در وسط آن بریزید. در ادامه مایه گوشتی را روی ماست بریزید و این پیش غذای خوشمزه را با کمی جعفری خرد شده تازه تزیین کنید.برای درست کردن کوزالاک مانتی شاتی یا تک نفره ابتدا باید ماست و بادمجان را در ظرف یک نفره بریزید و بعد گوشت را اضافه کنید. در نهایت چند عدد خمیر یوفکای سرخ شده روی آن قرار دهید. برای تزیین این شاتها میتوانید از مقداری جعفری خرد شده استفاده کنید.برای درست کردن فینگرفود کوزالاک مانتی باید آن را در ظروف کوچک آماده کنید.نان یوفکا در مجاورت هوا زود خشک میشود، بنابراین بعد از آماده کردن رولهای خمیر باید آنها را در ظرف در بسته قرار دهید.بعد از سرخ کردن رولهای یوفکا میتوانید آنها را روی دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.برای درست کردن این پیش غذا میتوانید به جای ماست و بادمجان از ماست موسیر یا ماست چکیده ساده نیز استفاده کنید.میتوانید کوزالاک مانتی را تا ۳ روز در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید.کوزالاک به معنای خوراک با گوشت چرخ کرده و مانتی به معنای مخلوط است و به خاطر فرم مخروطی این غذا ترکیبات به کار رفته در آن به این نام شناخته میشود.میتوانید این غذا را هم به صورت گرم و هم سرد سرو کنید.در صورت تمایل میتوانید برای درست کردن مایه گوشتی این پیش غذا از مقداری قارچ خرد شده نیز استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کوزالاک مانتی و همه فوتوفن های درست کردن این پیش غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه