- 2025-02-10
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه کنوفه (کنافه پنیری) ترکی؛ در فر و ماهیتابه
مناسب برای
2 تا 3 نفر
زمان آمادهسازی
40 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
کنوفه یا کنافه، یک دسر پنیری خوشمزه است که برای درست کردن آن از رشتههای کادایف استفاده میشود. این شیرینی پرطرفدار ترکی معمولا در ماه رمضان درست میشود و به خاطر طعم متفاوت و بافت کشداری که دارد، بسیار پرطرفدار است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کنوفه (کنافه پنیری) ترکی در فر و ماهیتابه و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این کنافه باید رشتههای کنافه را با کره آب شده و زعفران ترکیب کنید و بعد در قالب چرب شده بریزید. در ادامه ترکیب پنیر و خامه زده شده را روی کنافه بریزید و سپس لایه دوم کنافه را اضافه کنید.
با دست مواد را خوب فشرده کنید و بعد آن را در فر بگذارید تا آماده شود. پس از آماده شدن شیرینی باید مقداری شربت روی آن بریزید. میتوانید این شیرینی را در ماهیتابه نیز آماده کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای طرز تهیه کنافه پنیری در فر برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازرشته ترکی کادایف۳۰۰ گرمخامه صبحانه۲۰۰ گرمپنیر ماسکارپونه یا پنیر خامهای۲۰۰ گرمکره۱۵۰ گرمپنیر پیتزابه مقدار لازمپودر پسته (برای تزیین)به مقدار لازم
مواد لازم برای شربت کنافه پنیری
مواد لازممقدار مورد نیازشکر۲ لیوان فرانسوی دستهدارآب۵ لیوان فرانسوی دستهدارزعفران دم کردهبه مقدار لازمدارچینبه مقدار لازمعرق بهار نارنج یا گلاب و هلبه مقدار لازم
مرحله اول: شربت کنافه را آماده کنید
برای شروع باید ۵ لیوان آب در یک قابلمه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، شکر را اضافه کنید و مدام هم بزنید تا کاملا در آب حل شود.
کمی صبر کنید تا شهد به آرامی بجوشد و غلیظ شود. در ادامه زعفران را اضافه کنید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا شهد غلیظ شود.
زمانی که شهد به غلظت مناسب رسید، میتوانید گلاب یا عرق بهار نارنج را همراه با کمی پودر دارچین به شهد اضافه کنید تا خوش طعم شود.
در انتها شعله گاز را خاموش کنید تا شهد خنک شود.
مرحله دوم: رشتههای کادایف را آماده کنید
رشتهها را با دست باز و کمی خرد کنید. مقداری کره را در یک کاسه بریزید و روی بخار کتری قرار دهید تا آب شوند.
در ادامه کره آب شده را روی رشتهها بریزید و بعد ۲ قاشق زعفران دم کرده غلیظ به رشتهها اضافه کنید.
سپس با دست کمی رشتهها را زیر و رو کنید تا یکدست شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه تاتلی نارگیلی به روش ترکیهای
مرحله سوم: رشتهها را در قالب بگذارید
کف یک قالب را با کمی کره چرب کنید. نیمی از رشتهها را در قالب بریزید و دوباره کمی زعفران به آنها اضافه کنید.
در ادامه با دست یا به کمک لیوان، رشتهها را به کف قالب بچسبانید و منسجم کنید.
مرحله چهارم: پنیر و خامه را ترکیب کنید
پنیر و خامه را در یک کاسه بریزید و با همزن برقی هم بزنید تا یکدست شوند. باید ترکیب پنیر و خامه را آنقدر هم بزنید تا کاملا سبک شوند.
مرحله پنجم: پنیر را روی رشتهها بریزید
در این مرحله باید ترکیب پنیر و خامه را روی رشتهها بریزید و خوب پخش کنید. در ادامه مقداری پنیر پیتزا روی رشتهها بریزید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله ششم: باقی مانده رشتهها را اضافه کنید
در این مرحله باید باقی مانده رشتهها را روی پنیرها بریزید با دست رشتهها را فشار دهید تا به خوبی منسجم شوند.
میتوانید برای فشرده کرده رشتهها از یک ظرف یا پشت قاشق نیز استفاده کنید.
مرحله هفتم: کنوفه پنیری را آماده کنید
فر را با دمای ۱۶۰ درجه سانتیگراد روشن و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا داغ شوند. در ادامه قالب کنوفه را برای نیم ساعت در فر بگذارید تا آماده شود.
در چند دقیقه آخر باید شعله بالا یا گریل فر را روشن کنید تا روی کنوفه طلایی رنگ شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قطایف عربی
مرحله هشتم: شربت را به شیرینی اضافه کنید
بعد از این که کنافه پنیری آماده شد، آن را از فر خارج کنید. حالا باید شربتی که از قبل آماده کردهاید و خنک شده را روی شیرینی بریزید تا به خورد آن برود.
مرحله نهم: کنوفه را سرو کنید
بعد از این که شیرینی به خوبی مزه دار شد، مقداری پودر پسته روی آن بریزید و این دسر خوشمزه را به صورت گرم و تازه سرو کنید.
کنافه پنیری در ماهیتابه
برای درست کردن کنافه ترکی بدون نیاز به فر باید رشتههای کنافه را مثل روش قبل با کره و زعفران ترکیب کنید و در ماهیتابه مناسب بریزید. در ادامه ترکیب پنیر و خامه را به آن اضافه کنید.
دوباره رشتهها را روی پنیرها بریزید و بعد مواد را خوب فشار دهید و روی حرارت ملایم بگذارید تا یک طرف شیرینی آماده شود. در ادامه شیرینی را برگردانید، تا طرف دیگر آن نیز طلایی شود. بعد از آماده شدن شیرینی میتوانید شربت را به آن اضافه کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کنوفه (کنافه پنیری) ترکی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن کنوفه (کنافه پنیری) ترکی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای مزه دار کردن شربت این شیرینی میتوانید بنا به سلیقه خودتان از مقداری پودر هل، گلاب یا عرق بهار نارنج استفاده کنید.برای درست کردن کنوفه پنیری ترکی میتوانید از پنیر موزارلای بینمک، پنیر خامهای و پنیر ماسکارپونه استفاده کنید.اضافه کردن مقدار کمی پنیر پیتزا بافت کشدار و جذابتری به این شیرینی میبخشد.در زمان اضافه کردن شربت به شیرینی، دمای شربت باید به دمای محیط رسیده باشد.برای آماده کردن رشتهها میتوانید به جای کره آب شده از مقداری روغن نیمه جامد آب شده نیز استفاده کنید.در زمان اضافه کردن پنیر باید آن را در قسمت میانی قالب بچینید تا پنیرها بعد از آب شدن به دیواره قالب نچسبند.برای تزیین این شیرینی میتوانید در کنار خلال یا پودر پسته از مقداری گل محمدی خشک نیز استفاده کنید.دسر کنوفه پنیری باید به صورت گرم سرو شود تا در زمان خوردن شیرینی بافت کشدار پنیر را به خوبی احساس کنید.میتوانید این دسر را همراه با سرشیر یا بستنی سرو کنید. برخی افراد نیز دسر کنوفه پنیری را با چای میخورند.برای درست کردن این شیرینی میتوانید در لایه میانی آن نیز از مقداری پودر پسته یا مغزهای مختلف استفاده کنید.میتوانید رشته کادایف تر را از فروشگاههای بزرگ یا فروشگاههای لوازم قنادی خریداری کنید. به خاطر داشته باشید که رشته کادایف هم به صورت خشک و هم تر به فروش میرسد و برای این شیرینی باید از نوع تر استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید این شیرینی را در قالبهای کوچک تک نفره نیز آماده کنید.برای درست کردن کنافه پنیری رنگی میتوانید از زعفران یا رنگهای خوراکی مختلف استفاده کنید.برای درست کرد کنافه پنیری کم کالری میتوانید از پنیر سفید کم چرب یا مخلوط آن با کمی پنیر پیتزای کم چرب استفاده کنید.اگر گیاهخوار هستید، میتوانید از پنیرهای گیاهی مثل پنیر سویا یا پنیر بادام برای درست کردن این دسر استفاده کنید.اضافه کردن کردن خامه به این شیرینی اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید این شیرینی را تنها با پنیر آماده کنید.برای درست کردن این دسر میتوانید به جای شربت از ترکیب آب و عسل نیز استفاده کنید.برای درست کردن کنافه با شیر عسل میتوانید به جای شربت از مقداری شیر عسل استفاده کنید.بهترین پنیرها برای درست کردن کنافه، پنیرهای کم نمک مثل ریکوتا، ماسکارپونه یا پنیر خامهای و لبنه هستند. استفاده از پنیر لبنه با موزارلا نیز انتخاب مناسبی است.روش درست کردن کنافه با رشته شعریه هیچ تفاوتی با روشی که در این مقاله به آن اشاره شد، ندارد.برای درست کردن کنافه با کادایف خشک باید به جای کادایف تر از کادایف خشک استفاده کنید. در این روش باید کادایف را با قیچی خرد و به کره آغشته کنید. سپس آن را به روشی که گفته شد در قالب بریزید. روش آماده کردن این دسر با کادایف خشک یا تر هیچ تفاوتی با هم ندارد، اما کنوفهای که با کادایف تر آماده شود، معمولا بافت نرمتر و لطیفتری دارد.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کنوفه پنیری ترکی و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کنافه پنیری خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه