- 2025-07-16
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه کمپوت گیلاس؛ نکات کلیدی برای ماندگاری بالا

مناسب برای
2 شیشه متوسط
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
کمپوت گیلاس یکی از خوشرنگترین و خوش طعمترین کمپوتهای خانگی است که بافت لطیف، طعم شیرین و ملایم و عطر بینظیری دارد و انتخابی جذاب برای دسر، میان وعده و حتی تزیین کیک و بستنی به شمار میآید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه کمپوت گیلاس به 4 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این کمپوت آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این کمپوت ابتدا باید گیلاسهای تازه، سفت و بدون لک را به خوبی بشویید و دم آنها را جدا کنید. در قابلمهای مناسب، مقداری آب و شکر را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود.
در ادامه شربت را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود. گیلاسها را در شیشه بریزید و بعد شربت را اضافه کنید. سپس شیشه را برای چند دقیقه در آب بجوشانید تا کمپوت آماده شود.
میتوانید این کمپوت را به صورت رژیمی، با عسل و بدون پوست نیز آماده کنید. رسپی این کمپوت خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کمپوت گیلاس
مواد لازممقدار مورد نیازگیلاس تازه و سالم1 کیلوگرمشکر250 تا 300 گرمآب3 لیوانآب لیمو ترش تازه1 قاشق غذاخوریوانیل یا چوب دارچین (اختیاری)به مقدار لازم
مرحله اول: گیلاسها را آماده کنید
برای درست کردن یک کمپوت خوش طعم و شفاف باید از گیلاسهای رسیده، سفت و بدون لک استفاده کنید.
گیلاسها را خوب بشویید تا خاک و گرد و غبار آنها پاک شود. سپس دم آنها را جدا کنید.
در ادامه گیلاسها را در آبکش بریزید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
مرحله دوم: شربت کمپوت را آماده کنید
مقداری آب و شکر را در یک قابلمه بریزید و خوب با هم مخلوط کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.
وقتی محلول شفاف شد و به جوش آمد، میتوانید کمی وانیل یا یک تکه چوب دارچین برای بهتر شدن طعم کمپوت اضافه کنید.
بعد از 2 دقیقه باید قابلمه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید شربت کمپوت کاملا خنک شود.
مرحله سوم: کمپوت را در شیشه بریزید
گیلاسهای کاملا خشک شده را در شیشه مناسب بریزید و شیشه را کمی تکان دهید تا فضای خالی آن پر شود.
سپس شربت سرد شده را روی گیلاسها بریزید. همه کمپوتها را به همین شکل در شیشهها بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت انجیر خانگی
مرحله چهارم: شیشهها را در آب بجوشانید
درب شیشهها را محکم ببندید تا هوا وارد آنها نشود. شیشهها را در یک قابلمه بزرگ بچینید و آن را پر از آب کنید.
در ادامه قابلمه را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند.
بعد از این که آب جوشید، حدود 15 تا 20 دقیقه صبر کنید و سپس حرارت را خاموش کنید.
به خاطر داشته باشید که در زمان جوشاندن کمپوتها، آب باید یک تا 2 سانتیمتر زیر درب کنسروها باشد تا به داخل آنها نفوذ نکند.
مرحله پنجم: کمپوتها را آماده کنید
اجازه دهید شیشهها کمی خنک شوند و بعد آنها را از قابلمه خارج کنید.
شیشهها را برای 12 ساعت به صورت برعکس روی کابینت یا میز آشپزخانه قرار دهید. با این روش میتوانید کمپوتها را از چند ماه تا یک سال در کابینت نگهداری کنید.
اگر روی شیشهها حباب ایجاد شد، بهتر است آن کمپوتها را سریعتر مصرف کنید.
کمپوت گیلاس رژیمی
برای درست کردن کمپوت گیلاس رژیمی باید گیلاسها را با کمی آب در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم قرار دهید تا میوهها به آرامی نرم شوند و عصاره خود را در آب آزاد کنند.
برای خوش طعمتر شدن میتوانید از دارچین یا وانیل طبیعی استفاده کنید. در صورت تمایل میتوانید از مقدار کمی استویا یا شیره طبیعی مانند شیره انگور برای مزه دار کردن کمپوت استفاده کنید.
کمپوت گیلاس با عسل طبیعی
در این روش باید از عسل طبیعی برای شیرین کردن کمپوت استفاده کنید. در این روش ابتدا گیلاسها را با کمی آب روی حرارت ملایم بپزید و وقتی کمی نرم شدند، عسل را اضافه کنید. اجازه دهید گیلاسها چند دقیقه کوتاه با عسل بجوشند و بعد قابلمه را از روی حرارت بردارید و در شیشه بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کمپوت توت فرنگی با ماندگاری بالا
کمپوت گیلاس بدون پوست
در این روش باید قبل از آماده کردن کمپوت، پوست گیلاسها را جدا کنید. برای این کار باید گیلاسها را چند ثانیه در آب جوش بیندازید و بلافاصله در آب یخ قرار دهید تا پوست آنها راحت جدا شود. سپس کمپوت را به روشی که گفته شد آماده کنید.
نکات کلیدی برای افزایش ماندگاری کمپوت گیلاس
در این بخش به چند نکته مهم برای افزایش ماندگاری کمپوت گیلاس خانگی اشاره شده است.
برای درست کردن کمپوت گیلاس باید از شیشههایی که دارای درب فلزی هستند استفاده کنید.پیش از ریختن کمپوت در شیشه بهتر است آن را همراه با درب به مدت 10 دقیقه در آب بجوشانید یا در فر قرار دهید تا استریل شود.کمپوت را در حالت گرم در شیشه بریزید و بلافاصله درب آن را محکم ببندید تا ماندگاری آن بیشتر شود.بعد از خنک شدن کمپوتها باید آنها را در یخچال یا محیطی خنک، خشک و دور از نور مستقیم نگهداری کنید.اضافه کردن آبلیمو به دلیل خاصیت ضدباکتری، به افزایش طول عمر کمپوت کمک میکند.هنگام برداشتن کمپوت، همیشه از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید تا آلودگی وارد شیشه نشود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کمپوت گیلاس
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن کمپوت گیلاس اشاره شده است، با ما همراه باشید.
مقدار شکری که به این کمپوت اضافه میکنید، به شیرینی گیلاسها و ذائقه شما بستگی دارد.مهمترین دلیل تغییر رنگ کمپوت گیلاس و تیره شدن آن، قرار دادن شیشه کمپوتها به مدت طولانی روی حرارت است.افزودن مقداری آب لیمو در پایان پخت کمپوت از تیره شدن رنگ کمپوت جلوگیری میکند.در صورت تمایل میتوانید برای مزه دار کردن کمپوت گیلاس از مقداری پودر شربت گیلاس آماده نیز استفاده کنید.برای خوشرنگ شدن کمپوت میتوانید مقداری رنگ قرمز خوراکی یا چند دانه آلبالو به آن اضافه کنید.بعد از باز کردن درب کنسرو باید آن را در یخچال قرار دهید تا خراب نشود.هر چقدر گیلاسی که برای درست کردن کمپوت استفاده میکنید باکیفیتتر باشد، کیفیت و طعم نهایی کمپوت بهتر خواهد بود.اگر ترجیح میدهید کمپوت بدون هسته باشد، میتوانید قبل از درست کردن کمپوت، هسته گیلاسها را با هسته گیر جدا کنید.اضافه کردن یک عدد چوب دارچین، کمی وانیل طبیعی یا چند قطره گلاب میتواند طعم کمپوت را لطیف و متفاوت کند.به هیچ عنوان این کمپوت را به مدت طولانی روی حرارت نجوشانید، زیرا در این صورت رنگ کمپوت تیره و بافت گیلاس له میشود.برای شفافتر شدن شربت این کمپوت و افزایش ماندگاری آن، بهتر است از آب تصفیه شده استفاده کنید.افزودن یک قاشق کوچک ژلاتین در شربت به غلیظتر شدن بافت آن کمک میکند.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کمپوت گیلاس و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کمپوت را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه