- 2025-01-10
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی برای عصرانه + نکات و فوتوفن ها
مناسب برای
10 نفر
زمان آمادهسازی
2 ساعت
زمان پخت
30 دقیقه
کلوچه کدو حلوایی یک خوراکی خوشمزه و میان وعدهای مقوی است. ترکیب عطر کدو حلوایی و دارچین در این کلوچه اشتهای هر کسی را تحریک میکند. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی آشنا میشویم؛ پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
اجازه دهید پودر خمیر مایه با شکر و آب ولرم عمل بیاید. شکر و شیر و کره را روی حرارت با هم مخلوط کنید. تخممرغ، دارچین و جوز هندی، نمک و پوره کدو حلوایی را خوب هم بزنید.
محلول شیر و شکر و کره را بعد از این خنک شدند، اضافه کنید. خمیر مایه را اضافه کنید و کم کم آرد را بریزید و خوب هم بزنید. خمیر را ورز دهید و بگذارید ۱ ساعت استراحت کند.
از مواد به اندازه نارنگی برداشته و با مواد میانی پر کنید. کلوچهها را در سینی بچینید و بگذارید یک ربع استراحت کنند. سپس مواد رو مال را روی آن با برس بمالید و بگذارید ۲۰ دقیقه در فر بپزد. در ادامه با طرز تهیه این کلوچه با جزئیات آشنا میشویم.
مواد لازم برای کلوچه کدو حلوایی برای ۱۰ نفر
مواد لازم مقدار مورد نیازپوره کدو حلوایی ⅔ پیمانه (پخته و بدون آب) تخممرغ یک عدد شکر یک پیمانه سرخالی کره ۵۰ گرم آرد ۳ پیمانه خمیر مایه فوری ۲ قاشق مرباخوری وانیل یک چهارم قاشق چایخوری دارچین ½ قاشق چایخوری شیر ⅔ لیوان جوز هندی ۱ پنس نمک۱ پنسآب ولرم ¼ لیوان
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مواد لازم برای قسمت میانی کلوچه
مواد لازم مقدار مورد نیازمغز گردو½ پیمانهپوره کدو حلوایی۲ قاشق غذاخوریشکر۲ قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)۲ قاشق غذاخوریدارچین¼ قاشق چایخوریجوز هندی¼ قاشق چایخوری
مواد لازم برای رومال کلوچه
مواد لازممقدار مورد نیاززرده تخممرغ ۱ عددشیر۱ قاشق چایخوریکره۱ قاشق چایخوریزعفران دم کرده غلیظ۱ قاشق چایخوری
مرحله اول: کدوحلوایی را پوره کنید
پس از شستن کدو حلوایی، آن را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و بعد آن را در یک قابلمه با کمی آب بپزید تا کاملاً نرم شود.
پس از پخت، کدوها را از پوستشان جدا کرده و با گوشتکوب یا مخلوطکن پوره کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی
مرحله دوم: پودر خمیر مایه را عمل بیاورید
یک قاشق غذاخوری از پیمانه شکر را درون یک لیوان بریزید. خمیر مایه فوری و آب ولرم را با شکر در این لیوان مخلوط کنید.
در پوشی روی در لیوان قرار دهید. میتوانید برای این کار از یک نعلبکی استفاده کنید.
۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله سوم: شیر، کره و شکر را ترکیب کنید
کره را روی حرارت ذوب کنید. بعد از این مرحله شیر و شکر را به کره اضافه کنید و هم بزنید تا محلولی یکدست داشته باشید. بعد این محلول را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود. در همین زمان تخم مرغ را با جوزهندی، دارچین و نمک به خوبی با همزن برقی مخلوط کنید.
مرحله چهارم: مواد کلوچه را ترکیب کنید
به تخم مرغ هم زده شده، پوره کدو حلوایی و ترکیب شیر، کره و شکر را اضافه کنید. مواد را با قاشق خوب هم بزنید.
سپس کم کم آرد را اضافه کنید. در این مرحله نباید از همزن برقی استفاده کنید و هم زدن با قاشق برای مخلوط کردن مواد کافی است. مراقب باشید که آرد گلوله گلوله نشود.
بعد از اضافه کردن آرد، پودر خمیر مایه را هم اضافه کنید.
مرحله پنجم: خمیر را ورز دهید و بگذارید استراحت کند
دستان خود را چرب کنید و خمیر را ورز دهید. این کار باید تا مرحلهای ادامه پیدا کند که خمیر منسجم شود و به دست نچسبد. در این مرحله ممکن است برای به دست آوردن این خمیر منسجم لازم باشد تا یک پیمانه آرد بیشتر هم به خمیر، کم کم اضافه کنید.
حدود ۱۰ دقیقه به ورز دادن ادامه دهید.
داخل یک کاسه را به خوبی چرب کنید، سپس خمیر را داخل آن بگذارید و رویش سلفون بکشید. با یک پارچه روی کاسه خمیر را بهطور کامل بپوشانید و بگذارید ۱ ساعت استراحت کند. حجم خمیر در این مرحله دو برابر میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلوچه تابهای ۱۵ دقیقهای
مرحله ششم: مواد میانی را ترکیب کنید
گردوها را آسیاب کنید، سپس با ۲ قاشق غذاخوری شکر، ۲ قاشق غذاخوری پوره کدو حلوایی و جوز هندی و دارچین مخلوط کنید.
میتوانید در این مرحله دو قاشق غذاخوری گلاب را هم اضافه کنید.
این مواد را برای گذاشتن در میان کلوچهها کنار بگذارید.
مرحله هفتم: کلوچهها را آماده کنید
روی سینی فر یک کاغذ روغنی بیندازید و روی کاغذ روغنی را چرب کنید.
از مواد خمیر که حالا استراحت کردهاند به اندازه یک نارنگی بردارید. آن را در دست خود به صورت گرد شکل داده و بعد کمی با فشار کف دست تخت کنید.
کمی از مواد میانی وسط کلوچه بریزید. خمیر کلوچه را از اطراف جمع کنید و به آن مجددا شکل دهید.
همه کلوچهها را به همین روش داخل سینی فر بچینید.
مرحله هشتم: فر را گرم کنید
بعد از چیدن کلوچهها در سینی لازم است دوباره روی آنها را با پارچهای تمیز بپوشانید و بگذارید ۱۵ دقیقه استراحت کنند.
در همین زمان فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید.
مرحله نهم: مواد رومال را آماده کنید
زرده تخم مرغ را با چنگال خوب هم بزنید. به زرده تخممرغ، کره آب شده، شیر و زعفران را اضافه کنید. میتوانید برای گرفتن بوی زرده تخم مرغ کمی وانیل هم به آن اضافه کنید.
مواد را خوب مخلوط کنید تا یکدست شود.
بعد از این که کلوچهها ۱۵ دقیقه استراحت کردند این مواد را با برس آشپزی روی آنها بمالید.
مرحله دهم: کلوچهها را بپزید
سینی فر را داخل فر بگذارید. در کنار سینی یک ظرف نشکن را تا نیمه از آب پر کنید و داخل فر بگذارید تا جلوی خشک شدن کلوچهها را بگیرد. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان برای پخت کلوچهها کافی است. بعد از ۲۰ دقیقه چراغ فر را روشن کنید و اگر زیر کلوچهها کاملا طلایی شده بود، فر را خاموش کنید.
سینی را از فر بیرون بیاورید و بگذارید کلوچهها کمی خنک شوند. سپس آنها را در ظرف مورد نظر بچینید. نوش جان!
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن کلوچه کدو حلوایی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
به جای گردو میتوانید از کشمش، گردو یا حتی بادام خرد شده استفاده کنید.میتوان به مواد میانی این کلوچه شکلات چیپسی اضافه کرد.لازم است صبر کنید تا ترکیب کره، شیر و شکر خوب از حرارت بیفتند زیرا در غیر این صورت وقت اضافه کردن آن به دیگر مواد، تخم مرغ میپزد.میتوانید به جای دو قاشق گلاب در مواد میانی از وانیل استفاده کنید. در این صورت بهتر است ۲ قاشق آب به جای گلاب به مخلوط اضافه کنید و کمی هم وانیل بزنید.اگر در این کلوچه از شیر پرچرب استفاده کنید، کلوچه شما طعم بهتری میگیرد.در صورت تمایل میتوانید به جای شیر از ماست رقیق هم استفاده کنید.اگر میخواهید کلوچهها خوب پف کنند، بعد از اضافه کردن خمیر مایه، خمیر را خیلی ورز ندهید. علاوه بر این در طول مدت پخت در فر را باز نکنید.میتوان در این دستور یک پیمانه شکر را با نصف پیمانه شکر سفید و نصف پیمانه شکر قهوهای جایگزین کرد.در صورت تمایل میتوانید روی این کلوچه را با تخم کدو تزئین کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی آشنا شدیم. با رعایت این نکات میتوانید این کلوچههای خوشمزه و مقوی را برای پذیرایی از مهمانان خود و همینطور برای خوراکی فرزندانتان در مدرسه، آماده کنید.
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. ماجراجوییهای جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!
ارسال دیدگاه