- 2024-12-11
- 5 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه کلوچه پرتقالی+ نکات و فوتوفن ها
کلوچه پرتقالی یکی از خوشمزهترین و جذابترین انواع شیرینیهای پاییزی است. این کلوچههای جذاب با عطر و طعم منحصر به فردی که دارند به راحتی در خانه و با مواد اولیه ساده و در دسترسی قابل آماده سازی هستند. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه کلوچه پرتقالی را به همراه تمام نکات مهمی که برای خوشمزهتر شدن آن باید بدانید، به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
ابتدا خمیر مایه را فعال کنید. کره با شکر را تا زمانی که کرمی و پفکی شود، با همزن مخلوط کنید. سپس تخممرغها، وانیل و پوست پرتقال را اضافه و به خوبی هم بزنید. آرد و پودر هل الک شده را تدریجاً به خمیر اضافه کنید و سپس خمیرمایه و آب پرتقال را به آن بیفزایید.
سپس خمیر را استراحت دهید و آن را به شکل گلوله درآورده و در سینی فر آماده شده قرار دهید. در نهایت کلوچهها را در فر بپزید. رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم کلوچه پرتقالی
آرد سفید۳ پیمانهشکر۱ پیمانهکره۲۰۰ گرم (دمای محیط)تخم مرغ۲ عددخمیرمایه خشک۱ قاشق مرباخوریپودر هل۱/۲ قاشق چایخوریعصاره وانیل۱ قاشق چایخوریآب پرتقال تازه۱/۲ پیمانهپوست پرتقال رنده شده۱ قاشق غذاخوریشکر پودر شده و مغز پسته یا باداماختیاری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه کلوچه پرتقالی
مدت زمان آمادهسازی: مواد اولیه ۱۵-۱۰ دقیقه، مدت زمان استراحت خمیر ۱-۲ ساعت و مدت زمان پخت ۱۵-۲۵ دقیقهمناسب برای: ۶-۷ نفردرجه سختی: متوسط
مرحله اول: فعال سازی خمیرمایه
در یک کاسه کوچک، خمیرمایه خشک را با ۲ قاشق غذاخوری آب ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر مخلوط کنید.
روی کاسه را بپوشانید و ۵-۱۰ دقیقه در دمای محیط به آن استراحت دهید تا خمیر مایه فعال شود و کف کند.
مرحله دوم: ترکیب کره و شکر
در یک کاسه بزرگ کره به دمای محیط رسیده را بریزید.
شکر را به آن اضافه کنید و با دور تند همزن برقی ۳-۵ دقیقه به هم زنید تا دانه های شکر در کره کامل حل شوند و کره بافت پفکی، نرم و یکنواختی به خود گیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مینی چیزکیک پرتقالی
مرحله سوم: افزودن تخم مرغ، وانیل و رنده پوست پرتقال
تخممرغها را یکییکی به ترکیب کره و شکر اضافه کنید و پس از اضافه کردن هر کدام مواد را ۳-۴ دقیقهای با دور تند به هم زنید تا تخم مرغ به خوبی با کره و شکر ترکیب شود.
در همین مرحله عصاره وانیل و پوست پرتقال رنده شده را به مخلوط اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم: اضافه کردن آرد و پودر هل
آرد سفید را ۲-۳ بار از الک رد کنید تا ناخالصی های آن گرفته شود.
الک کردن آرد موجب هوادهی شدن ذرات آن میشود که در نهایت بافت کلوچههای شما را نرمتر و لطیفتر میکند.
پودر هل را با آرد الک شده ترکیب کنید و ترکیب مواد خشک را کمکم به مایه کلوچه اضافه کنید.
مرحله پنجم: اضافه کردن خمیر مایه فعال شده و آب پرتقال
خمیر مایه فعال شده را به مواد کلوچه اضافه کنید.
کمی به هم زنید و سپس آب پرتقال تازه و طبیعی را به مواد بیفزایید و به آرامی خمیر را جمع کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کلوچه تابهای ۱۵ دقیقهای
مرحله ششم: استراحت خمیر
خمیر را در یک کاسه چرب شده قرار دهید و با حوله یا پلاستیک روی آن را بپوشانید.
کاسه حاوی خمیر را در جای گرم به مدت ۱ تا ۲ ساعت قرار دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله هفتم: آماده سازی سینی فر
فر را از قبل در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید تا به خوبی گرم شود.
گرم کردن فر پیش از پخت کلوچه ها تاثیر بسیار مثبتی در بافت و پف کلوچههای شما دارد.
ته سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.
مرحله هشتم: شکل دادن به کلوچهها
خمیر را کمی ورز دهید تا پف آن گرفته شود.
سپس به اندازههای کوچک تقسیم کنید و هر قسمت را به شکل گلولهای درآورید.
سپس به شکل کروی یا دلخواه پهن کنید. کلوچهها را با کمی فاصله در سینی فر قرار دهید.
برای جذابیت بیشتر میتوانید روی هر کلوچه کمی شکر پودر شده یا مغز پسته خرد شده بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک پرتقالی
مرحله نهم: پخت و سرو کلوچهها
سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید و به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که کلوچهها طلایی و کمی برآمده شوند، با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه بپزید.
پس از پخت، کلوچهها را از فر خارج کنید و اجازه دهید کاملاً خنک شوند. در کنار فنجانی چای یا قهوه کلوچههای جذاب و معطرتان را سرو کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کلوچه پرتقالی
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن کلوچه پرتقالی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
استفاده از آب پرتقال تازه به عطر و طعم طبیعی کلوچهها کمک میکند. اگر آب پرتقال تازه در دسترس نیست، میتوانید از آب پرتقال بدون شکر استفاده کنید.کره را به دمای محیط برسانید تا با شکر به خوبی مخلوط شود.فر را پیش از پخت با دمای مناسب گرم کنید تا کلوچه یکنواخت پخته شود.برای داشتن کلوچههای نرمتر، میتوانید مقدار آب پرتقال را کمی افزایش دهید.اگر دوست دارید طعم پرتقال قویتر باشد، میتوانید مقدار پوست پرتقال رنده شده را افزایش دهید.شما میتوانید برای طعم عمیقتر از شکر قهوهای به جای شکر سفید استفاده کنید.پوست پرتقال را به دقت رنده کنید تا از تلخی جلوگیری شود. (فقط قسمتهای نارنجی پوست را رنده کنید)تخممرغها را به دمای اتاق بیاورید تا به راحتی با دیگر مواد ترکیب شوند.بعد از پخت، اجازه دهید کلوچه به طور کامل در سینی خنک شود تا از شکستن جلوگیری شود.
امیدواریم که این آموزش از مجله آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان به دنیای آشپزی قرار گرفته باشد و شما نیز طبق روش ساده و آسان فوق، این کلوچه پرتقالی جذاب را درست کرده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه کلوچه پرتقالی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزه تر شدن و بهتر شدن طعم کلوچه میشود خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه