طرز تهیه کلافوتی(کلفوتی) گیلاس؛ دسر فرانسوی در فر و ماهیتابه

مناسب برای 4-6 نفر زمان آماده‌سازی 15-20 دقیقه زمان پخت 35-45 دقیقه کلافوتی گیلاس، دسری فرانسوی، ترکیبی دلنشین از بافت…
طرز تهیه کلافوتی(کلفوتی) گیلاس؛ دسر فرانسوی در فر و ماهیتابه

مناسب برای

4-6 نفر

زمان آماده‌سازی

15-20 دقیقه

زمان پخت

35-45 دقیقه

کلافوتی گیلاس، دسری فرانسوی، ترکیبی دلنشین از بافت خامه‌ای و طعم شیرین و ترش گیلاس‌های تازه است. این دسر کلاسیک که به راحتی در فر یا حتی روی اجاق گاز و در تابه قابل آماده سازی است، هر سلیقه‌ای را مجذوب خود می‌کند و تجربه‌ای به یاد ماندنی از آشپزی فرانسوی را برایتان به ارمغان می‌آورد. در این مطلب از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه کلافوتی(کلفوتی) گیلاس را برایتان شرح دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این دسر خوشمزه، باید ابتدا گیلاس‌ها را بشویید، خشک کنید و هسته بگیرید. قالب را با کره چرب کره و کف آن شکر بپاشید، سپس گیلاس‌ها را ته آن بچینید.

برای مایه، تخم‌مرغ و باقی شکر را هم بزنید تا پفکی شود، سپس آرد و بیکینگ‌پودر را اضافه کرده و در آخر شیر، وانیل و خامه را بیفزایید تا یکدست شود.

مایه را روی گیلاس‌ها بریزید و در فر از پیش گرم‌شده بپزید تا طلایی شود. پس از کمی خنک شدن، آن را گرم یا ولرم با پودر قند، بستنی یا خامه سرو کنید.

این دسر را می‌توانید در ماهیتابه (روی اجاق گاز) نیز آماده کنید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کلافوتی گیلاس برای 6 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازگیلاس400 گرمتخم مرغ4 عددآرد سفید1/2 لیوان فرانسوی دسته‌دارشیر1/2 لیوان فرانسوی دسته‌دارخامه1/2 لیوان فرانسوی دسته‌دارشکر1 لیوان فرانسوی دسته‌داروانیل1 قاشق غذاخوری سر خالیبیکینگ پودر1 قاشق چای‌خوریکره (برای کف قالب)30 گرم

مرحله اول: گیلاس‌ها را آماده کنید

ابتدا گیلاس‌ها را به خوبی بشویید و کاملاً خشک کنید. دقت کنید که آب روی گیلاس‌ها باقی نماند.

سپس با استفاده از ابزار مخصوص هسته‌گیر یا به کمک یک نی و فشردن گیلاس، هسته‌های گیلاس‌ها را با دقت خارج کنید.

برخی دستورالعمل‌های سنتی کلافوتی، هسته‌ها را برای طعم بادامی ملایمی که به دسر می‌دهند، نگه می‌دارند؛ اما برای سهولت در خوردن، بهتر است آن‌ها را جدا کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیزکیک آلبالو خانگی

مرحله دوم: قالب را آماده کنید

یک قالب مناسب فر (ترجیحاً سرامیکی یا پیرکس با قطر 30 سانتی‌متر) را انتخاب کنید.

کف و دیواره‌های قالب را به خوبی با 30 گرم کره نرم شده بمالید.

سپس 2 قاشق غذاخوری شکر را به طور یکنواخت در تمام قسمت‌های چرب شده قالب بپاشید. این کار باعث ایجاد یک لایه کاراملی و خوش‌رنگ در زیر دسر می‌شود.

گیلاس‌های هسته‌گرفته را به صورت یک لایه در ته قالب بچینید. قالب را کنار بگذارید.

مرحله سوم: مایه کلافوتی را آماده کنید

در یک ظرف مناسب، تخم مرغ‌ها و باقیمانده شکر را بریزید و با همزن دستی یا برقی به مدت 2-3 دقیقه هم بزنید تا مخلوط روشن و کمی پفکی شود.

سپس آرد و بیکینگ پودر را الک کرده و به تدریج به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید، همزمان به آرامی هم بزنید تا گلوله‌ای باقی نماند.

در نهایت، شیر و وانیل را اضافه کرده و هم بزنید تا مایه کاملاً یکدست و روان شود. خامه را نیز در همین مرحله اضافه کنید و هم بزنید.

مرحله چهارم: دسر را بپزید

مایه کلافوتی آماده شده را به آرامی و یکنواخت روی گیلاس‌های چیده شده در قالب بریزید.

فر را از قبل با دمای 160 درجه سانتی‌گراد گرم کنید. قالب را در فر از پیش گرم شده قرار دهید و اجازه دهید برای 35 تا 45 دقیقه بپزد.

زمان پخت ممکن است بسته به فر شما متفاوت باشد. زمانی که روی دسر طلایی شد و با فرو کردن خلال دندان در مرکز آن، خلال دندان تمیز بیرون آمد، دسر آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گاتا با گیلاس و شکلات

مرحله پنجم: دسر را سرو کنید

پس از پخت، قالب را از فر یا ماهیتابه خارج کنید و اجازه دهید دسر کمی خنک شود.

کلافوتی معمولاً به صورت گرم یا ولرم سرو می‌شود، اما می‌توانید آن را سرد نیز میل کنید.

به دلخواه می‌توانید روی آن کمی پودر قند بپاشید و با یک اسکوپ بستنی وانیلی یا مقداری خامه فرم گرفته تزیین و سرو کنید. نوش جان!

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کلافوتی گیلاس

طرز تهیه کلافوتی گیلاس در ماهیتابه (روی اجاق گاز)

اگر می‌خواهید کلافوتی را در ماهیتابه بپزید، از یک ماهیتابه نچسب با درب مناسب استفاده کنید که بتوانید آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. مراحل آماده‌سازی گیلاس و مایه کلافوتی مشابه است.

پس از ریختن مایه روی گیلاس‌ها در ماهیتابه، درب ماهیتابه را بگذارید و آن را روی حرارت بسیار ملایم (پایین‌ترین شعله) قرار دهید. اجازه دهید برای حدود 20 تا 30 دقیقه بپزد. برای اطمینان از پخت، می‌توانید با یک خلال دندان امتحان کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کلافوتی گیلاس

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن کلافوتی گیلاس اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه کلافوتی گیلاس را برایتان شرح دادیم. اگر شما نیز تجربه درست کردن این دسر فرانسوی خوشمزه را دارید، می‌توانید نظرات و تجربیات خود را ما به اشتراک بگذارید.  

شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایده‌های جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.

منبع خبر

بیا تو صدا