- 2024-12-09
- 6 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه کشک کدو حلوایی+ نکات و فوتوفن ها
کشک کدو حلوایی یا کئی کشک، یک غذای خوشمزه و سنتی مازندران است. در این مقاله از مجله اکالا، ابتدا طرز تهیه کشک کدو حلوایی مازندرانی را به شما آموزش میدهیم و سپس به سراغ یک روش متفاوت و جدید میرویم. در کنار آموزش مرحله به مرحله، نکات و فوتوفن های خوشمزهتر شدن این غذا را نیز شرح میدهیم.
نگاهی سریع به روش پخت
ابتدا عدس و کدو حلوایی را جداگانه پخته و له کنید. سپس پیاز و سیر داغ تهیه کرده و کدو پوره شده، ادویهها و عدس له شده را به آن اضافه کنید. در نهایت کشک را به مواد اضافه کرده و مخلوط کنید. پس از چند دقیقه تفت دادن، کشک کدو حلوایی آماده است. برای آموزش کامل طرز تهیه کشک کدو حلوایی، ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.
مواد لازم کشک کدو حلوایی مازندرانی
کدو حلوایی۱ عدد کوچکپیاز۳ عددمغز گردو و مغز تخمهبه مقدار دلخواهنعناع داغبه مقدار دلخواهنمک۲ قاشق مرباخوریزردچوبه۱ قاشق چایخوریعدس خیس خورده۱۸۰ گرمفلفل سیاه۱ قاشق چایخوریسیر۵ الی ۶ حبهآببه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمکشک رقیق شده۷ قاشق غذاخوری
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
مراحل طرز تهیه کشک کدو حلوایی مازندرانی
زمان پخت: ۶۰ الی ۷۰ دقیقهمناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: پختن و له کردن عدس
ابتدا یک عدد پیاز را پوست کنده و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، پیاز خرد شده را به همراه عدس خیس خورده و مقداری آب در یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا عدس بپزد و نرم شود. پس از پخت کامل عدس، آن را آبکش کرده و با استفاده از غذاساز یا گوشتکوب له کنید.
مرحله دوم: پختن کدو حلوایی
کدو حلوایی را شسته و به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس، پوست کدوها را جدا کرده و آنها را به همراه مقدار کمی آب بپزید تا کاملا نرم شوند. پس از پخت، کدوها را درون غذاساز ریخته و به صورت پوره درآورید.
مرحله سوم: تفت دادن سیر و پیاز
دو عدد پیاز را پوست گرفته و به صورت خلالی خرد کنید. سپس، یک تابه را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن در آن بریزید تا کاملا داغ شود. پیازهای خرد شده را به روغن داغ اضافه کرده و با حرارت متوسط تفت دهید تا رنگ آنها طلایی شود. در آخر، سیرهای رنده یا له شده را به پیازها اضافه کرده و کمی تفت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کشک بادمجان بخارپز
مرحله چهارم: مخلوط کردن مواد اولیه
کدو حلواییهای له شده را به پیاز و سیر اضافه کرده و با حرارت کم تفت دهید. پس از چند دقیقه، زردچوبه، فلفل و نمک را به همراه عدسهای له شده، به کدو حلوایی اضافه کرده و هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
در ادامه، کشک را به تدریج به تابه اضافه کرده و مرتب هم بزنید تا کشک و کدو کاملا مخلوط شوند. در نهایت، اجازه دهید محتویات تابه به مدت تقریبی ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند و طعمها به خورد هم بروند.
مرحله پنجم: سرو کردن کشک کدو حلوایی
پس از آنکه کشک کدو حلوایی کاملا جا افتاد، شعله را خاموش کنید و آن را در ظرف مورد نظرتان بریزید. برای تزئین این غذای خوشمزه میتوانید از گردوی خرد شده، نعناع داغ، کشک و مغز تخمه استفاده کنید. نوش جانتان!
نکات و فوتوفن های پخت کشک کدو حلوایی مازندرانی
در ادامه، چند نکته ساده در خصوص طرز تهیه این غذای اصیل مازندرانی شرح میدهیم:
به طور معمول از کشک مایع برای درست کردن کشک کدو حلوایی استفاده میشود. اما در صورت نداشتن کشک مایع میتوانید از کشک خشک آسیاب شده استفاده کنید.اگر سیر تازه در دسترس ندارید، میتوانید از پودر سیر استفاده کنید.پودر گشنیز، عطر و طعم خاصی به کشک کدو حلوایی میبخشد. در صورت تمایل میتوانید یک قاشق چایخوری از آن را به این غذا اضافه کنید.هنگام اضافه کردن نمک، به میزان شوری کشک توجه کنید. اگر کشک شما شور است، مقدار نمک را کاهش دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک بامیه با کشک
طرز تهیه کشک کدو حلوایی به روش دیگر
همانطور که گفتیم، علاوه بر روش مازندرانی، یک روش دیگر نیز برای درست کردن کشک کدو حلوایی وجود دارد که به شرح زیر است:
طرز تهیه کشک کدو حلوایی با شکر و زعفران
ابتدا، کدو حلوایی پوست گرفته، خرد کرده و در کره تفت دهید تا کمی سرخ شود. سپس، مقداری آب اضافه کرده و اجازه دهید تا کدو پخته و له شود. در این مرحله، زعفران، دارچین و شکر را به کدو اضافه کنید. همزمان، کشک را در قابلمهای جداگانه بجوشانید و نعناع را نیز تفت دهید.
در نهایت، کدو پخته شده را به همراه کشک، نعناع داغ و گردوی خرد شده سرو کنید. میتوانید این مواد را با هم مخلوط کنید یا به صورت جداگانه در کنار هم قرار دهید.
در این بخش از مجله آشپزی اکالا، شما را با دو طرز تهیه کشک کدو حلوایی از جمله روش سنتی مازندرانی آن آشنا کردیم. ترکیب دلپذیر کشک و کدو حلوایی در این غذا، آن را به یک وعده غذایی کامل و سالم تبدیل کرده است. پیشنهاد میکنیم در فصل فراوانی کدو حلوایی، حتما دست به کار شوید و این غذای سنتی را درست کرده و نوش جان کنید.
سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمیدارم و برای ارتقای مهارتهای خودم تلاش میکنم.
ارسال دیدگاه