- 2025-09-20
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، فست فود و فینگر فود
طرز تهیه کتلت نخود با گوشت چرخ کرده؛ کتلت عربی خوشمزه
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
45 دقیقه
کتلت نخود و گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای ساده و پرطرفدار است که به کتلت عربی نیز شهرت دارد. این غذای لذیذ را میتوان هم با برنج و هم به صورت ساندویچ با نان، گوجه، خیارشور و سبزی میل کرد. در این مطلب از مجله اکالا، طرز تهیه کتلت نخود و گوشت چرخ کرده را برایتان شرح خواهیم داد. با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این کتلت خوشمزه، باید ابتدا نخودهای خیسخورده، پیاز، سیبزمینی، فلفل دلمه، سیر و گوشت را چرخ کنید، سپس ادویه و نمک بزنید و ورز دهید.
بعد از نیم ساعت استراحت در یخچال، کتلتها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند. در نهایت، کتلتها را روی دستمال قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود و سپس با نان یا برنج سرو کنید.
رسپی این کتلت خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای کتلت نخود با گوشت چرخ کرده برای 4 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت چرخ کرده 400 گرمپیاز2 عددفلفل دلمه1 عددنخود1/2 پیمانهگوجه فرنگی2 عددسیب زمینی1 عددسیر4 حبهزنجبیل1 قاشق چای خوریجعفری3 قاشق غذاخورینمک و ادویهبه میزان لازم
مرحله اول: نخود را آماده کنید
ابتدا نخودها را حداقل به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت در آب خیس کنید.
برای جلوگیری از بوی نامطبوع و بهبود کیفیت نخود، آب آن را در این مدت چند بار عوض کنید.
پس از خیس خوردن کامل، نخودها را آبکش کرده و با استفاده از غذاساز یا چرخگوشت دو بار چرخ کنید تا کاملاً له و یکدست شوند.
مرحله دوم: مواد کتلت را آماده کنید
در این مرحله، پیاز، سیبزمینی، فلفل دلمه و سیر را با رنده ریز، رنده کنید. سپس آب اضافی آنها را بگیرید.
حالا ادویهها را به همراه گوشت چرخکرده به مواد اضافه کرده و به خوبی ورز دهید تا کاملا یکدست شوند.
در نهایت، مواد را به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت مرغ
مرحله سوم: کتلت را سرخ کنید
روغن را در تابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کاملاً داغ شود.
سپس با قاشق، مقداری از مواد کتلت بردارید و با دست یا قاشق، به آن شکل دهید.
کتلتها را در تابه بچینید و هر دو طرف آن را سرخ کنید تا طلایی و برشته شود. این کار را تا زمانی که مواد کتلت تمام شود، ادامه دهید.
مرحله چهارم: کتلت را سرو کنید
بعد از سرخ کردن، کتلتهای عربی را روی دستمال کاغذی یا دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافی آنها گرفته شود.
سپس، آنها را در ظرف مناسب بچینید و با گوجهفرنگی، سبزی خوردن، خیارشور و سیبزمینی سرخکرده تزیین کنید. این غذا را میتوانید با نان یا برنج سرو کنید.
طرز تهیه کتلت عربی بدون گوشت
برای درست کردن کتلت عربی ساده، ابتدا نخود را از شب قبل خیس کنید و سپس آن را همراه با سیبزمینی، پیاز و فلفل دلمهای چرخ کنید.
بعد از گرفتن آب اضافی مواد، تخممرغ و ادویهها را اضافه کرده و خوب ورز دهید. مواد آمادهشده را نیم ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
در نهایت، مایه کتلت را شکل دهید و در روغن داغ سرخ کنید تا هر دو طرف آن طلایی و برشته شود. این کتلت را بعد از اینکه روغن اضافیش گرفته شد، میتوانید با نان سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کتلت عدس بدون گوشت
نکات و فوتوفن های طرز تهیه کتلت عربی
در ادامه به چند نکته مهم برای پخت کتلت عربی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
حتما نخود را حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت از قبل در آب خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود.برای اینکه کتلتهای شما بافت خوبی داشته باشند، نخودها را دو بار چرخ کنید تا کاملا له و یکدست شوند.کتلتها را فقط در روغن داغ سرخ کنید تا سریعتر طلایی و برشته شوند و روغن کمتری به خود جذب کنند.برای اینکه مواد کتلت منسجم و یکدست شود، آنها را به خوبی با هم ورز دهید.بعد از رنده کردن پیاز، سیبزمینی، فلفل دلمه و سیر، حتما آب اضافی آنها را به خوبی بگیرید. این کار از وا رفتن کتلتها هنگام سرخ کردن جلوگیری میکند.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا، طرز تهیه کتلت نخود و گوشت چرخ کرده را برایتان شرح دادیم. اگر تجربه درست کردن این غذای خوشمزه را دارید، میتوانید نظرات و تجربیات خود را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
شراره هستم و اینجا سعی دارم با قلمم، شما را به دنیای گردشگری، مد و فشن، آشپزی و… ببرم. پس اگر به دنبال ایدههای جدید و سبک زندگی متفاوت هستید، اینجا دقیقا جای شماست.
ارسال دیدگاه