طرز تهیه کباب چنجه+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای 3 نفر زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 30 دقیقه کباب چنجه یک نوع کباب خوشمزه ایرانی است…
طرز تهیه کباب چنجه+ نکات و فوت‌وفن ها

مناسب برای

3 نفر

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

30 دقیقه

کباب چنجه یک نوع کباب خوشمزه ایرانی است که برای درست کردن آن از گوشت گوسفندی یا فیله و راسته گوساله استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه کباب چنجه اصیل ایرانی به ۶ روش مختلف و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این غذای محبوب آشنا شوید.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن این کباب ابتدا باید گوشت را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه، آب لیمو و روغن زیتون مزه دار کنید و ۵ ساعت در یخچال قرار دهید. در ادامه گوشت را به سیخ بکشید و روی زغال کباب کنید.

برای درست کردن این کباب با کیوی می‌توانید نیم ساعت تا یک ساعت قبل از کباب کردن گوشت، کیوی رنده شده را به گوشت‌ها اضافه کنید. برای درست کردن کباب چنجه ماستی می‌توانید از مقداری ماست برای مزه دار کردن آن استفاده کنید.

برای درست کردن این کباب در فر و ماهیتابه نیز می‌توانید گوشت مزه دار شده را با دمای ۱۸۰ درجه در فر بگذارید یا در روغن سرخ کنید. رسپی این غذای اصیل را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای کباب چنجه برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازفیله یا ران گوسفند۵۰۰ گرمدنبه۲۰۰ گرمپیاز۳ عددلیمو ترش۲ تا ۳ عددنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغن زیتون۱ قاشق غذاخوریزعفران دم کردهبه مقدار لازمکرهبه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه کباب چنجه رستورانی

مدت زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۳ نفر

مرحله اول: گوشت را خرد کنید

برای شروع باید گوشت را روی تخته آشپزخانه قرار دهید و به تکه‌های ۲ تا ۳ سانتی‌متری خرد کنید. بهتر است همه تکه‌های گوشت را به یک اندازه در نظر بگیرید تا همه قسمت‌ها با هم پخته شوند.

مرحله دوم: گوشت را مزه دار کنید

پوست پیاز را جدا و آن را به صورت ریز رنده کنید و در یک کاسه بریزید. در ادامه مقداری آب لیمو ترش تازه و روغن زیتون و فلفل سیاه به آن اضافه کنید. تکه‌های گوشت را همراه با دنبه‌های خرد شده در کاسه بریزید و خوب مخلوط کنید.

روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای حدود ۵ ساعت تا یک شب در یخچال قرار دهید تا گوشت‌ها به خوبی مزه دار شوند. در این مرحله نیازی به اضافه کردن نمک نیست.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه جوجه کباب به سبک رستورانی

مرحله سوم: کباب را آماده کنید

در این مرحله باید تکه‌های گوشت را به سیخ بکشید و کمی نمک روی آن‌ها بپاشید. می‌توانید دنبه‌ها را بین گوشت‌ها به سیخ بزنید تا کباب شما خوشمزه‌تر شود.

زغال را آماده کنید و بعد سیخ‌ها را روی حرارت ملایم قرار دهید تا کباب شما آماده شود. در این مرحله باید کره آب شده را با کمی زعفران دم کرده ترکیب کنید و با برس روی کباب‌ها بمالید تا کباب شما نرم و خوش طعم شود.

مرحله چهارم: کباب چنجه را سرو کنید

بعد از این که یک سمت گوشت‌ها پخت، آن‌ها را برگردانید تا طرف دیگرشان نیز بپزد. سپس این کباب خوش طعم را در کنار برنج زعفرانی سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.

کباب چنجه با کیوی

برای درست کردن کباب چنجه روش‌های مختلفی وجود دارد. شما می‌توانید این کباب را به روش‌های متنوعی و با استفاده از ترکیبات متفاوت آماده کنید. در ادامه این بخش به محبوب‌ترین روش‌های پخت کباب چنجه اشاره شده است.

کباب چنجه با کیوی

یکی از بهترین روش‌ها برای نرم کردن گوشت کبابی، اضافه کردن مقداری کیوی رنده شده به آن است. در طرز تهیه کباب چنجه با کیوی باید نیم ساعت تا یک ساعت قبل از کباب کردن گوشت، یک عدد کیوی را رنده و به گوشت‌ها اضافه کنید.

سپس سایر مراحل را مثل روش قبل دنبال کنید. با این کار گوشت کبابی بافت نرم‌تری پیدا می‌کند. به خاطر داشته باشید که زیاده‌روی در مصرف کیوی موجب له شدن بافت گوشت می‌شود.

کباب چنجه ماستی

برای درست کردن کباب چنجه ماستی باید برای مزه دار کردن کباب از مقداری ماست، روغن زیتون، پیاز رنده شده، لیمو ترش و نمک و فلفل استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این کباب مثل روش قبل است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه تاوا کباب تبریزی

کباب چنجه در فر

برای درست کردن کباب چنجه در فر باید مواد کباب را به روشی که گفته شد آماده کنید و سپس از سیخ چوبی یا سیخ‌های فلزی کوچک برای به سیخ کشیدن تکه‌های گوشت استفاده کنید.

سینی فر را کمی چرب کنید و مقداری فلفل و گوجه فرنگی کف سینی بچینید. در ادامه سیخ‌ها را روی سبزیجات قرار دهید و یک عدد پیاز را به صورت حلقه‌ای خرد کنید و روی سیخ‌ها قرار دهید.

فر را از ۱۰ دقیقه قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد روشن کنید و اجازه دهید کباب چنجه برای حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در فر بماند تا آماده شود. در این مدت باید چندین بار کباب‌ها را برگردانید و سطح آن‌ها را با کره و زعفران چرب کنید تا گوشت خشک نشود.

کباب چنجه در ماهیتابه

کباب چنجه در ماهیتابه

برای پخت کباب چنجه در ماهیتابه باید گوشت را به روش قبل مزه دار کنید. در این روش می‌توانید کباب‌ها را به سیخ چوبی بزنید و بعد مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و کباب‌ها را در روغن سرخ کنید.

کباب چنجه زعفرانی

برای درست کردن کباب چنجه زعفرانی می‌توانید یک استکان زعفران دم کرده را از یک ساعت قبل از آماده کردن کباب به گوشت‌ها اضافه و سپس سایر مراحل را مثل روش‌های قبل دنبال کنید.

علت سفت شدن کباب چنجه

بهترین گوشت برای کباب چنجه

برای درست کردن کباب چنجه باید از گوشت گوسفندی تازه و کمی چرب استفاده کنید. قسمت فیله و راسته گوشت گوساله نیز برای پخت کباب چنجه مناسب است و بافت لطیفی دارد. به خاطر داشته باشید که مقدار گوشت چنجه برای هر نفر معمولا حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم است.

علت سفت شدن کباب چنجه

مهم‌ترین دلیل سفت شدن کباب چنجه برش دادن گوشت به روش اشتباه است. برای خرد کردن گوشت باید آن را در جهت بافت گوشت خرد کنید تا شیره و خونابه گوشت خارج نشود، در غیر این صورت گوشت شما در زمان کباب شدن خشک می‌شود.

به علاوه اضافه کردن زودهنگام نمک به گوشت کبابی موجب سفت شدن بافت آن می‌شود. بهتر است نمک را در زمان کباب کردن به گوشت اضافه کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کباب وزیری به روش رستورانی

ادویه کباب چنجه رستورانی

برای مزه دار کردن کباب چنجه نیاز به اضافه کردن ادویه‌ای خاص نیست. برای طعم دادن به این کباب می‌توانید از مقداری فلفل سیاه و نمک در کنار آب لیمو ترش تازه، روغن زیتون و زعفران استفاده کنید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کباب چنجه

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه کباب چنجه

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت کباب چنجه اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اضافه کردن دنبه به کباب چنجه اختیاری است و می‌توانید آن را حذف کنید، اما برای پخت کباب چنجه رستورانی معمولا بین گوشت‌ها از مقداری دنبه استفاده می‌شود.اگر کباب چنجه را با سیخ چوبی در فر یا ماهیتابه آماده می‌کنید، بهتر است سیخ‌ها را برای چند ساعت در آب بخیسانید و بعد استفاده کنید.برای پخت سریع‌تر گوشت و خوشمزه‌تر شدن کباب چنجه بهتر است آن را از شب قبل مزه دار کنید.در زمان کباب کردن گوشت باید زغال‌ها را به صورت یکدست در منقل پخش کنید تا حرارت در همه قسمت‌ها یکسان باشد.برای درست کردن کباب چنجه می‌توانید به جای گوشت گوسفندی از گوشت گوساله نیز استفاده کنید.اضافه کردن سس زعفران و کره به این کباب اختیاری است، اما موجب نرم و خوشمزه شدن کباب می‌شود.پخت این کباب در فر موجب سفت شدن بافت گوشت می‌شود، بهتر است آن را روی زغال آماده کنید.برای گرفتن بوی زهم گوشت حتما از چند ساعت قبل گوشت را با پیاز و سایر چاشنی‌ها مزه دار کنید.می‌توانید این کباب را به مدت ۳ تا ۴ روز در ظرف در بسته و در یخچال نگهداری کنید.برای مزه دار کردن این کباب می‌توانید از پاپریکای دودی نیز استفاده کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه کباب چنجه و همه فوت‌وفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این کباب را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر