طرز تهیه کاکا خرمالو؛ دسر خوش‌عطر و سنتی پاییزی

مناسب برای 4 نفر زمان آماده‌سازی 1 ساعت و ربع زمان پخت ۱۵ دقیقه کاکا یک شیرینی سنتی گیلانی است…

مناسب برای

4 نفر

زمان آماده‌سازی

1 ساعت و ربع

زمان پخت

۱۵ دقیقه

کاکا یک شیرینی سنتی گیلانی است که معمولا با کدو حلوایی آماده می‌شود اما می‌توانید آن را با خرمالو هم آماده کنید. با ما در ادامه این مطلب از مجله اکالا همراه باشید تا با طرز تهیه کاکا خرمالو، دسر خوش عطر و بوی پاییزی آشنا شویم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن کاکا خرمالو، خرمالوها را پوره کنید و کنار بگذارید. تخم‌مرغ، شکر و ادویه‌ها را خوب با هم مخلوط کنید. سپس شیر، پوره خرمالو و گلاب را اضافه کرده و در نهایت آرد را در مواد الک کنید.

در انتها بیکینگ پودر را اضافه کنید و روی ظرف را بپوشانید تا ۱ ساعت در یخچال بماند. کاکا را در ماهیتابه با روغن داغ سرخ کنید.

در ادامه با طرز تهیه کاکا خرمالو به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای کاکا خرمالو برای 4 نفر

مواد لازممقدار مورد نیازخرمالو رسیده۳ عدد بزرگتخم مرغ۱ عددشکر۱/۲ پیمانهآرد۱/۲ پیمانهآرد برنج۱/۲ پیمانهبیکینگ پودر۱ قاشق چای‌خوریشیر۱/۲ پیمانهگلاب۳ قاشق غذاخوریپودر دارچین۱ قاشق چای‌خوریپودر هل۱ قاشق چای‌خوریپودر زیره۱/۲ قاشق چای‌خوریگردوی خرد شده (اختیاری)به میزان لازم برای تزئینبرگ گل محمدی خشک (اختیاری)به میزان لازم برای تزئین

مرحله اول: خرمالو را پوره کنید

پوست خرمالوها را جدا کنید و سپس آن‌ها را در غذاساز یا به کمک گوشتکوب برقی پوره کنید.

باید در پایان این مرحله نزدیک به ۱ پیمانه پوره خرمالو داشته باشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک موز و خرمالو

مرحله دوم: تخم‌مرغ را با شکر مخلوط کنید

تخم‌مرغ را با شکر، پودر دارچین، پودر زیره و پودر هل در یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن دستی خوب هم بزنید. به قدری هم بزنید تا مواد کاملا یکدست شوند.

مرحله سوم: شیر را اضافه کنید

وقتی مواد یکدست شدند، شیر را هم کم کم به مواد اضافه کرده و هم بزنید تا یکدست شوند.

پوره خرمالو و گلاب را هم به مواد اضافه کنید و با همزن دستی مجدد هم بزنید.

مرحله چهارم: آرد را اضافه کنید

آرد برنج و آرد گندم را الک کرده و در چند مرحله به مواد اضافه کنید.

در این زمان مواد کاکا را تنها در یک جهت با همزن دستی هم بزنید تا آرد با مواد کاملا یکدست شود و گلوله گلوله نشود.

بیکینگ پودر را در انتها اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.

روی ظرف مواد کاکا را بپوشانید و آن را برای یک ساعت در یخچال قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای خرمالو در فر و بدون فر

مرحله پنجم: کاکا را سرخ کنید

مواد کاکا را درست مانند پنکیک در ماهیتابه ریخته و در روغن داغ روی شعله متوسط سرخ کنید.

کاکا را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با گردوی خرد شده و گل محمدی تزئین و سرو کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کاکا خرمالو

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه کاکا خرمالو

برای این که کاکا خرمالو طعم بهتری بگیرد نکات زیر را در نظر بگیرید:

برای طعم بهتر کاکا خرمالو بنا بر تجربه من می‌توانید به آن کمی گردوی خرد شده هم اضافه کنید.۱ قاشق غذاخوری زعفران غلیظ دم شده در بهبود عطر و طعم کاکا تاثیر بسیار زیادی دارد.برای این دسر باید حتما از خرمالوهای رسیده استفاده کنید. خرمالوهای گس در این دسر طعم خوبی ایجاد نمی‌کنند.در صورت استفاده از خرمالوهای شیرین می‌توانید میزان شکر را بنا بر ذائقه خود کمتر کنید.در صورتی که کاکا را به عنوان تغذیه مدرسه برای کودکان آماده می‌کنید بهتر است که آن را با روغن کم یا در ایرفرایر آماده کنید.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه کاکا خرمالو آشنا شدیم. این دسر، یک دسر گیلانی است که می‌توانید آن را با خرمالو آماده کنید تا عطر و طعمی پاییزی ییدا کند.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر