طرز تهیه چیپس کیوی+ نکات ترد و خوشمزه‌تر شدن

چیپس کیوی یکی از سالم‌ترین و محبوب‌ترین تنقلاتی است که می‌توانید آن را به راحتی در خانه به روش‌های متنوعی…
طرز تهیه چیپس کیوی+ نکات ترد و خوشمزه‌تر شدن

چیپس کیوی یکی از سالم‌ترین و محبوب‌ترین تنقلاتی است که می‌توانید آن را به راحتی در خانه به روش‌های متنوعی بدون نیاز به ابزار یا وسایل خاصی آماده کنید. آماده سازی چیپس کیوی در خانه بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر و بهداشتی‌تر از میوه‌های خشک شده بازاری است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه چیپس کیوی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

ابتدا کیوی‌های سالم و رسیده را بشویید و خشک کنید. به دلخواه پوست بگیرید و‌ با چاقوی تیزی کیوی‌ها را برش بزنید. برای جلوگیری از سیاه شدن می‌توانید کمی آب لیموترش با براش روی سطح کیوی بزنید. میوه‌های برش زده را در کنار هم روی سینی بچینید و در آفتاب، روی شوفاژ و بخاری، فر، مایکروویو، ایر فرایر و میوه خشک کن خشک کنید. رسپی این چیپس خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای چیپس کیوی

کیویبه مقدار دلخواهآبلیمو ترش و نمکبه مقدار لازم (اختیاری)

طرز تهیه چیپس کیوی

طرز تهیه چیپس کیوی شامل مراحل زیر است.

مرحله اول: آماده‌سازی کیوی‌ها

کیوی‌های سالم و رسیده برای چیپس میوه بهترین انتخاب هستند.

کیوی‌ها را به خوبی بشویید تا از هر گونه آلودگی تمیز شوند. آن‌ها را با دستمال آشپزخانه خشک کنید.

پوست کیوی را با کمک چاقو یا پوست‌گیر بگیرید. (اختیاری)

کیوی‌ها را به ابعاد یکسان و دلخواهی برش زنید.

توجه داشته باشید قطر یا ضخامت میوه‌ها باید یکسان باشد تا در زمان خشک شدن چیپس‌های یکنواختی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیپس سیب خانگی

مرحله دوم: اضافه کردن آبلیمو و نمک (اختیاری)

اگر کیوی‌های شما ترش هستند می‌توانید به مقدار خیلی کمی به آن‌ها نمک زنید.

آبلیمو را در کاسه کوچکی بریزید و با کمک یک براش روی سطح میوه‌ها را به آبلیمو آغشته کنید.

آبلیمو از سیاه شدن میوه‌ها در زمان خشک شدن جلوگیری می‌کند.

توجه داشته باشید که این کار تغییراتی نیز در طعم چیپس ایجاد می‌کند.

مرحله سوم: خشک کردن کیوی‌ها

برای خشک کردن کیوی‌ها از هر ابزاری که در دسترس دارید متناسب با زمانتان می‌توانید استفاده کنید.

اگر به نور مستقیم خورشید دسترسی دارید و عجله‌ای برای آماده سازی چیپس میوه ندارید می‌توانید از این روش کمک بگیرید.

برای این کار اسلایس‌های میوه‌ را در کنار هم روی سینی بچینید و سینی را زیر نور خورشید قرار دهید.

خشک کردن کیوی با این روش با توجه به شدت نور و مدت زمانی که میوه‌ها در آفتاب قرار دارند ممکن است ۲-۷ روز زمان ببرد. در این بازه زمانی میوه‌ها را هر چند ساعت یکبار بچرخانید تا تمام قسمت‌هایشان یکنواخت خشک شود.

یکی دیگر از ساده‌ترین روش‌ها برای آماده کردن چیپس کیوی کمک گرفتن از شوفاژ یا بخاری در فصول سرد است.

برای خشک کردن میوه‌ها با این روش باید روی سطح شوفاژ یا بخاری کاغذ آلومینیوم گذارید و میوه‌ها را در کنار هم روی آلومینیوم بچینید.

توجه داشته باشید که بخاری یا شوفاژ باید روی حرارت ملایم باشند تا میوه‌ها به آرامی خشک شوند. آماده سازی چیپس کیوی با این روش ۱-۲ روز (با توجه به ضخامت میوه‌ها و حرارت بخاری) زمان می‌برد.

اگر تمایل دارید در زمان کوتاه‌تری چیپس‌های کیوی جذابتان را آماده کنید می‌توانید از فر برقی، گازی، ایرفرایر، ماکروویو یا میوه خشک کن استفاده کنید.

برای خشک کردن با دستگاه میوه خشک کن طبق دستورالعمل آن پیش روید و برای خشک کردن در فر برقی یا گازی باید فر را روی کمترین درجه گذارید، اسلایس‌های میوه را روی کاغذ روغنی در سینی فر کنار هم بچینید و به مدت ۴-۷ ساعت (تا زمانی که میوه‌ها خشک شوند) در فر گذارید.

اگر مقداری کیوی‌های شما کم است کافی است اسلایس‌های کیوی را روی سبد ایرافر بچینید و دستگاه را ۵۰-۶۰ دقیقه‌ای روشن کنید، پس از گذشت زمان اعلام شده میوه‌ها را بررسی کنید و اگر کاملا خشک نبودند مجدد در دستگاه گذارید تا رطوبت کیوی‌ها کاملا گرفته شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیپس پرتقال

مرحله چهارم: نگهداری از چیپس کیوی

برای طولانی‌تر شدن مدت زمان ماندگاری و با کیفیت ماندن بهتر است چیپس کیوی را در ظرف‌های درب داری در یخچال نگهداری کنید.

نکات و فوت‌و‌فن های طرز تهیه چیپس کیوی

نکات و فوت‌و‌فن های طرز تهیه چیپس کیوی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن چیپس کیوی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

کیوی‌های خیلی نرم و‌ رسیده برای خشک کردن و آماده سازی چیپس کیوی مناسب نیستند. از کیوی‌های رسیده، بدون لکه و سالم استفاده کنید.برای جلوگیری از چسبیدن میوه‌ها به آلومینیوم یا سینی می‌توانید با کمک براش و کمی روغن مایع سطح آن‌ها را چرب کنید.برای جلوگیری از سیاه شدن کیوی‌ها از مقداری سرکه هم می‌توانید استفاده کنید.ضخامت برش کیوی برای چیپس کیوی بهتر است حدود نیم سانتی‌متر باشد.می‌توانید کیوی‌ها را به صورت عرضی یا طولی برش زنید.در طول زمان خشک شدن با هر روش حتما کیوی‌ها را چند بار بچرخانید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید با کمک روش‌های بالا این چیپس متفاوت و سالم را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در آماده سازی چیپس کیوی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب بهتر شدن آن می‌شود خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک گذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر