- 2025-06-23
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه پیروک زردآلو؛ مناسب مهمانی و عصرونه

مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
پیروک (Pirog) نوعی دسر خوشمزه و معطر ارمنی است که بین روسها نیز طرفداران زیادی دارد. این دسر شباهت زیادی به دسر پای دارد و برای درست کردن آن از خمیر مخصوص و لطیفی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه پیروک زردآلو و همه فوتوفنهای درست کردن این دسر آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این دسر ابتدا باید کره را با شکر، وانیل، تخم مرغ، آرد و بیکینگ پودر بزنید تا خمیر شما آماده شود. خمیر را پهن کنید و در قالب قرار دهید.
در ادامه مارمالاد زردآلو را اضافه کنید. دوباره خمیرهای برش خرده را روی پیروک بگذارید. دسر را رومال کنید و بعد در فر بپزید.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای پیروک زردآلو برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید قنادی250 گرمکره سرد250 گرمشکر دانه ریز100 گرمتخم مرغ2 عددزرده تخم مرغ1 عدد برای رومالبیکینگ پودر1 قاشق مرباخوریوانیلبه مقدار لازممارمالاد زردآلو1 پیمانهنشاسته ذرت20 گرم
مرحله اول: تخم مرغ را از یخچال خارج کنید
برای شروع باید تخم مرغ را از یک ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسند. این کار به افزایش کیفیت خمیر یپروک کمک می کند.
مرحله دوم: خمیر را آماده کنید
کره سرد را خرد کنید و در یک ظرف بریزید. در ادامه شکر و وانیل را اضافه کنید.
کره را برای 3 تا 5 دقیقه با دور تند همزن بزنید تا کاملا پفکی و کرم رنگ شود.
تخم مرغ ها را یکی یکی به کره اضافه کنید و با همزن هم بزنید. در ادامه آرد و بیکینگ پودر را 2 بار الک کنید و در ظرف بریزید.
مواد را با لیسک هم بزنید تا یکدست شوند و خمیری منسجم ایجاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پای توت فرنگی و ریواس
مرحله سوم: به خمیر استراحت دهید
خمیر را با نوک انگشت ورز دهید تا یکدست شود. به خاطر داشته باشید که ورز دادن بیش از حد خمیر موجب از بین رفتن بافت آن و روغن انداختن خمیر می شود.
در ادامه خمیر را با سلفون بپوشانید یا در کیسه پلاستیکی قرار دهید. سپس خمیر را برای نیم ساعت تا 2 ساعت در یخچال قرار دهید.
مرحله چهارم: فیلینگ زردآلو را آماده کنید
برای درست کردن این دسر به مارمالاد زردآلو نیاز دارید. اگر غلظت مارمالاد زردآلو کم است و آبکی به نظر می رسد، می توانید آن را با مقداری نشاسته ذرت ترکیب کنید و روی حرارت بجوشانید تا غلیظ تر شود.
مرحله پنجم: خمیر پیروک را در قالب قرار دهید
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود. 2/3 خمیر را روی سطح آردپاشی شده قرار دهید و پهن کنید.
خمیر را به ضخامت 3 تا 5 سانتی متر پهن کنید و داخل قالب 23 تا 25 سانتی متری بگذارید و لبه های اضافه خمیر را برش دهید.
مرحله ششم: مواد پیروک را در قالب بریزید
در این مرحله باید مارمالاد غلیظ زردآلو را روی خمیر بریزید و بعد باقی مانده خمیر را به صورت نواری برش دهید و روی آن بگذارید.
می توانید نوارهای خمیر را به صورت حصیری یا ضربدری روی پیروک قرار دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شارلوت شاتوت
مرحله هفتم: پیروک را در فر بپزید
برای رومال کردن پیروک زردآلو از زرده تخم مرغ ترکیب شده با کمی شیر یا آب استفاده کنید.
می توانید مقداری شکر دانه درشت یا خلال بادام نیز روی آن بریزید.
در ادامه قالب را برای نیم ساعت در فر بگذارید تا آماده شود. در 5 دقیقه نهایی حتما گریل را روشن کنید تا روی پیروک طلایی شود.
مرحله هشتم: پیروک را سرو کنید
بعد از این که پیروک به طور کامل پخت، آن را از فر خارج کند.
حدود 15 دقیقه صبر کنید تا دسر خنک شود و بعد آن را در کنار هر نوشیدنی یا شربتی که دوست دارید سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پیروک زردآلو
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن پیروک زردآلو اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای خوش عطر شدن خمیر این دسر می توانید به جای وانیل از مقداری پوست رنده شده پرتقال یا لیمو استفاده کنید.قبل از اضافه کردن آرد، حتما آن را 2 تا 3 بار الک کنید.اگر عجله ندارید بهتر است خمیر را برای یک شب در یخچال بگذارید.برای درست کردن پیروک زردآلو می توانید از فیلینگ پنیر ماسکارپونه با مقداری مارمالاد زردآلو استفاده کنید.برای مزه دار کردن مواد میانی پیروک می توانید از مقداری گردوی خرد شده و کمی دارچین استفاده کنید.برای درست کردن این دسر باید تا آماده شدن مواد میانی، خمیر را در یخچال قرار دهید. این کار به پوک شدن بافت خمیر کمک می کند.اگر به مارمالاد زردآلو دسترسی ندارید، باید زردآلوها را بشویید و هسته آن ها را جدا کنید. در ادامه زردآلوها را همراه با شکر روی حرارت قرار دهید و بجوشانید. چند دقیقه صبر کنید تا زردآلوها نرم شوند و بعد آن ها را از صافی رد کنید. در ادامه عصاره مارمالاد را دوباره در قابلمه بریزید و بجوشانید تا به غلظت مناسب برسند.بعد از این که مارمالاد آماده شد، آن را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.برای جلوگیری از شل شدن مواد میانی پیروک می توانید مقداری نشاسته ذرت یا ژلاتین به مواد اضافه کنید.استراحت دادن به خمیر موجب لطیف شدن بافت آن می شود.از ورز دادن طولانی مدت خمیر این دسر اجتناب کنید، زیرا این کار موجب روغن انداختن خمیر و کاهش کیفیت آن می شود.برای خوشرنگ شدن پیروک زردآلو می توانید از مقداری زعفران یا زرده تخم مرغ برای رومال استفاده کنید.برای درست کردن این دسر بهتر است از قالب تارت استفاده کنید.خمیر این دسر باید نرم و چسبناک باشد، بنابراین از اضافه کردن آرد به مقدار زیاد اجتناب کنید.برای درست کردن این دسر در فر برقی بهتر است دما را حدود 20 درجه کمتر در نظر بگیرید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه پیروک زردآلو و همه فوتوفن های درست کردن این دسر اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این دسر را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه