- 2025-10-08
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، فست فود و فینگر فود
طرز تهیه پیراشکی گوشت برای تغذیه بچه مدرسهای ها
مناسب برای
۶ نفر
زمان آمادهسازی
۱ ساعت و ۳۵ دقیقه
زمان پخت
25 دقیقه
پیراشکیها یکی از خوراکیهای مورد علاقه کودکان هستند به همین دلیل انتخابی مناسب برای ارائه تغذیهای مقوی و سالم هم به شمار میروند. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه پیراشکی گوشت آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
آرد و کره را با نوک انگشتانتان مخلوط کنید تا بافتی شبیه خرده نان به دست آید. بعد آب را اضافه کرده و خمیر را ورز دهید تا نرم و غیرچسبناک شود، سپس آن را یک ساعت در یخچال استراحت دهید.
در این فاصله، پیاز و سیر را در کمی روغن تفت دهید بعد گوشت و هویج خرد شده را اضافه کنید و همراه با ادویهها و سبزیجات کمی بپزید.
خمیر را برش بزنید. هر دایره را با مقداری از مخلوط گوشت پر کنید و آن را به شکل نیمدایره تا کنید، لبهها را با چنگال فشار دهید تا محکم بسته شوند. پیراشکیها را روی سینی بچینید و رویشان کمی تخممرغ زده شده بمالید.
پیراشکیها را بپزید و بعد از پخت اجازه دهید کمی خنک و آماده سرو شوند. در ادامه با طرز تهیه این پیراشکی به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد، پس با ما همراه باشید.
مواد لازم برای پیراشکی گوشت برای 6 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد همه منظوره ۳ و ۳/۴ فنجانکره مکعبی خرد شده ۱ فنجاننمک ۱/۴ قاشق چایخوریآب ۲ قاشق غذاخوریروغن ۱ قاشق غذاخوریگوشت چرخ کرده نیم کیلوپیاز ۱ عددسیر رنده شده ۲ حبههویج نگینی خرد شده ۱ عددنمک و فلفل به میزان لازمپودر کاری ۱ قاشق چایخوریآویشن خشک ۱/۲ قاشق چایخوریگیاهان خشک مخلوط ۱/۲ قاشق چایخوریتخم مرغ همزده۱ عدد
مرحله اول: آرد و کره را مخلوط کنید
آرد را در یک کاسه بریزید. قطعات کره را به آن اضافه کنید و به کمک انگشتان خود آن را با آرد مخلوط کنید. این کار را تا جایی ادامه دهید که ترکیب آرد و کره شبیه خرده نان شوند.
مرحله دوم: آب را اضافه کنید
آب را قاشق قاشق به خمیر اضافه کنید و آن را ورز دهید تا خمیری غیرچسبناک حاصل شود. روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و سپس آن را برای یک ساعت در یخچال بگذارید.
بیشتر بخوانید: ایدههای خوشمزه برای لانچ باکس بچه مدرسهایها
مرحله سوم: فر را گرم کنید
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. روغن را در یک ماهیتابه گرم کنید. پیازها را به صورت نگینی خرد کرده و به ماهیتابه اضافه کنید. وقتی پیازها سبک شدند، سیر ساطوری شده را هم اضافه کرده و کمی تفت دهید.
مرحله چهارم: گوشت را تفت دهید
گوشت و هویج خرد شده را هم به ماهیتابه اضافه کنید و هم بزنید تا رنگ گوشت تغییر کند. این کار ۵ تا ۷ دقیقه زمان لازم دارد. در پایان ادویهها و سبزیجات را هم به گوشت اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر تفت دهید. در پایان حرارت را خاموش کنید و نمک و فلفل غذا را اندازه کنید و بگذارید مواد خنک شوند.
مرحله پنجم: خمیر را باز کنید
خمیر را با ضخامت نیم سانت به کمک وردنه باز کنید. یک فنجان یا پیاله را انتخاب کنید که اندازه آن به نظرتان برای پیراشکی خوب است. به کمک آن فنجان یا پیاله خمیر را به صورت دایرهای برش بزنید.
مرحله ششم: پیراشکی را با گوشت پر کنید
در یکی از دایرههایی که از خمیر جدا کردید، کمی از ترکیب گوشت بریزید. سپس خمیر را روی خودش برگردانید تا فرم نیمدایره بگیرد و دو لبه خمیر روی هم قرار بگیرند. لبههای پیراشکی را به کمک چنگال به هم فشار دهید تا لبه خمیر بسته شود.
این کار را تکرار کنید تا همه خمیر و مواد میانی را مورد استفاده قرار دهید.
مرحله هفتم: پیراشکی را بپزید
پیراشکیها را روی سینی آشپزی که با کاغذ روغنی پوشاندهاید بگذارید. تخم مرغ همزده را با کمی زعفران یا وانیل ترکیب کنید تا بوی زهم آن گرفته شود سپس آن را به کمک برس روی پیراشکیها بکشید.
پیراشکی را به مدت ۱۵ دقیقه در فری که از قبل گرم کردهاید بگذارید. وقتی روی پیراشکیها طلایی شد، آنها آماده هستند. فر را خاموش کنید. سینی را از فر بیرون بیاورید و بگذارید پیراشکیها خنک شوند.
بیشتر بخوانید: جایگزینهای کاغذ روغنی در آشپزی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پیراشکی گوشت
با توجه به این که این پیراشکی برای تغذیه کودکان کاربرد زیادی دارد، در هنگام آماده کردن آن نکات زیر را در نظر بگیرید:
اگر فرزند شما به سبزیجات و هویج علاقهای ندارد میتوانید این دو را از دستورپخت حذف کنید.بهتر است سایز پیراشکیها خیلی بزرگ نشود تا خوردن آن برای فرزندتان آسان باشد.میتوانید در این دستورپخت به جای سیر از پودر سیر استفاده کنید.این پیراشکیها تا یک ماه در فریزر و تا ۴ روز در یخچال و در ظرف در بسته ماندگاری دارند.در صورت تمایل میتوانید روی پیراشکیها کمی کنجد بپاشید.میتوانید به فیلینگ کمی هم فلفل دلمه، ذرت و قارچ اضافه کنید.
در این مطلب از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه پیراشکی گوشت آشنا شدیم. این پیراشکیها انتخاب خوبی برای تغذیه بچه مدرسهایها هستند. خصوصا اگر فرزندتان علاقه چندانی به مصرف گوشت در دیگر غذاها ندارد.
منبع: allrecipes
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه