- 2025-01-26
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه پولکی زنجبیلی خانگی؛ به روش سنتی
مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
2-3 ساعت (خنک و سفت شدن پولکی)
زمان پخت
15-30 دقیقه
پولکی یکی از شیرینیهای سنتی و محبوب در فرهنگهای مختلف ایران است که در طعمهای بسیار متنوعی و با روشهای مختلفی آماده میشود. در بین تمام طعمها پولکی زنجبیلی با عطر زیاد و منحصر به فردی که دارد یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین نوع پولکی است. در این مقاله از مجله اکالا، به شما طرز تهیه پولکی زنجبیلی را آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی پولکی زنجبیلی، ابتدا زنجبیل تازه را پوست بگیرید و به پورهای نرم و یکدست تبدیل کنید. سپس این پوره را با آب، شکر و عسل در قابلمهای بپزید تا به غلظت مطلوب برسد.
در صورت تمایل مقداری پودر دارچین به مواد اضافه کنید. مخلوط آماده شده را با قاشق چایخوری روی کاغذ روغنی بریزید. پس از خنک شدن و سفت شدن، پولکیهای زنجبیلی آماده سرو هستند.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای پولکی زنجبیلی برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیاززنجبیل تازه۲۰۰ گرمآب۲ پیمانهشکر۲۰۰ گرمعسل۱ قاشق غذاخوریپودر دارچینبه مقدار دلخواه
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله اول: زنجبیل را آماده کنید
زنجبیل تازه را به خوبی بشویید و پوست آن را با چاقو بگیرید.
سپس زنجبیل را به صورت نازک برش دهید و در هاون بریزید.
زنجبیل را به خوبی بکوبید تا به پورهای نرم و یکدست تبدیل شود. این پوره باید کاملاً لطیف باشد تا در مراحل بعدی به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه قند زنجبیلی رژیمی
مرحله دوم: پوره زنجبیل را بپزید
پوره زنجبیل را در قابلمهای بریزید، آب را به آن اضافه کنید و بر روی حرارت بگذارید.
با استفاده از یک قاشق، مواد را به خوبی هم بزنید تا کاملاً ترکیب شوند.
مرحله سوم: شکر و عسل را اضافه کنید
شکر و عسل را به مخلوط درون قابلمه اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.
اجازه دهید مواد به مدت ۱۵-۳۰ روی حرارت کم بپزند تا به غلظت مورد نظر برسند.
در این مرحله میتوانید به دلخواه مقداری پودر دارچین به مخلوط اضافه کنید تا طعم و عطر بهتری به پولکی زنجبیلی بدهد.
پس از غلیظ شدن حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله چهارم: پولکیها را خنک کنید
ته سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید. از مواد پولکی با قاشق چایخوری بردارید و با کمی فاصله روی کاغذ روغنی بریزید.
در این مرحله کمی سرعت عمل داشته باشید تا قبل از سفت شدن مواد بتوانید همه پولکیها را روی کاغذ قرار دهید.
میتوانید اندازه و شکل پولکیها را به سلیقه خود تنظیم کنید تا ظاهری زیبا و جذاب به آنها بدهید.
پس از ریختن مواد روی کاغذ روغنی، اجازه دهید پولکیها در دمای محیط به مدت کافی قرار بگیرند تا سفت و آماده سرو شوند.
این فرایند ممکن است چند ساعت طول بکشد، بنابراین بهتر است آنها را در مکانی خنک و خشک نگهداری کنید تا به خوبی سفت شوند و قابلیت برش و سرو را داشته باشند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کوکی زنجبیلی
مرحله پنجم: پولکی زنجبیلی را سرو کنید
پس از سفت شدن کامل پولکیها، آنها را با دقت از کاغذ روغنی جدا کنید و در ظرفهای سرو قرار دهید.
برای تزیین میتوانید از پودر دارچین اضافی یا دیگر مواد تزیینی مانند پسته خرد شده استفاده کنید تا ظاهر زیباتری به پولکیها بدهید.
پولکی زنجبیلی شما آماده سرو است و میتوانید آن را در کنار چای، قهوه یا انواع دمنوش میل کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پولکی زنجبیلی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت پولکی زنجبیلی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
زنجبیل را به خوبی پوره کنید تا با سایر مواد به خوبی ترکیب شود.پودر دارچین به طعم و عطر پولکیها افزوده و آنها را خوشطعمتر میکند.برای جلوگیری از چسبیدن مواد به سینی، حتماً از کاغذ روغنی استفاده کنید.اجازه دهید پولکیها به طور کامل در دمای محیط سفت شوند تا هنگام برداشتن، شکستی نداشته باشند.پولکیها را در ظرفهای در بسته و در جای خشک نگهداری کنید تا از نرمی و تازگی آنها محافظت شود.میتوانید به جای دارچین، از سایر ادویهها مانند جوز هندی استفاده کنید.به جای شکر سفید میتوانیداز شکر قهوهای استفاده کنید.میتوانید به مخلوط مواد اولیه کمی وانیل یا عصاره بادام اضافه کنید تا طعم متنوعتری داشته باشید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این پولکی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه پولکی زنجبیلی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه