طرز تهیه پودر موسیر طبیعی و ارگانیک در چند مرحله ساده

مناسب برای یک شیشه کوچک زمان آماده‌سازی 20 دقیقه پودر موسیر یکی از ادویه‌های محبوب و پرکاربرد در آشپزی ایرانی…
طرز تهیه پودر موسیر طبیعی و ارگانیک در چند مرحله ساده

مناسب برای

یک شیشه کوچک

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

پودر موسیر یکی از ادویه‌های محبوب و پرکاربرد در آشپزی ایرانی است که به خاطر عطر و طعم خاصی که دارد از آن برای مزه دار کردن غذا، ماست، ترشی و انواع سس استفاده می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه پودر موسیر طبیعی و ارگانیک و همه فوت‌وفن‌های درست کردن این ادویه پرکاربرد آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن پودر موسیر طبیعی و ارگانیک باید موسیرهای تازه را بشویید و بعد به صورت ورقه‌ای خرد کنید. ورقه‌های موسیر را در معرض آفتاب، در فر یا دستگاه میوه خشک کن خشک کنید.

در ادامه موسیرها را در آسیاب بریزید و پودر کنید. پودر موسیر را در شیشه بریزید و در مکانی خشک و خنک قرار دهید. رسپی پودر موسیر را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای پودر موسیر طبیعی و ارگانیک

مواد لازممقدار مورد نیازموسیر تازه1 کیلوگرم

مرحله اول: موسیرها را بشویید

برای درست کردن پودر موسیر با کیفیت، قبل از هر چیزی باید مقداری موسیر تازه و سالم خریداری کنید.

موسیرهای کوهی یا محلی که در فصل بهار برداشت می‌شوند، بهترین گزینه برای خشک کردن هستند.

در ادامه باید موسیرها را با دقت پوست بگیرید و با آب سرد بشویید تا هرگونه آلودگی و خاک از سطح موسیرها از بین برود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر پیاز بنفش

مرحله دوم: موسیرها را خرد کنید

در این مرحله باید موسیرها را به ‌صورت ورقه‌های نازک و به صورت یک اندازه برش دهید.

برای این کار می‌توانید از چاقوی تیز یا رنده مخصوص استفاده کنید.

هر چقدر برش‌های موسیر نازک‌تر باشند، موسیرها سریع‌تر خشک شود.

مرحله سوم: موسیرها را بخیسانید

موسیر تازه طعم تند و تیزی دارد که ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد. برای کاهش این تندی بهتر است ورقه‌های موسیر را در یک ظرف آب سرد بریزید و به مدت 24 تا 48 ساعت بخیسانید.

در این مدت باید هر چند ساعت یک ‌بار آب موسیرها را تعویض کنید. این کار به کاهش تندی و تلخی موسیر کمک می‌کند.

مرحله چهارم: موسیرها را خشک کنید

بعد از خیساندن موسیرها می‌توانید ورقه‌های موسیر را روی یک پارچه تمیز یا سینی فلزی پهن کنید.

سپس آن‌ها را در معرض نور آفتاب و در مکانی خشک با جریان هوای مناسب قرار دهید تا به طور طبیعی خشک شوند.

برای خشک کردن موسیرها می‌توانید از فر نیز استفاده کنید. در این روش باید موسیرها را برای 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت با دمای 110 درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید تا خشک شوند.

برای خشک کردن موسیرها در خشک کن برقی نیز می‌توانید ورقه‌های موسیر را در دستگاه بچینید و روی دمای حدود 70 درجه سانتی‌گراد بگذارید تا خشک شوند.

مرحله پنجم: موسیرها را پودر کنید

بعد از این که موسیرها به طور کامل خشک شدند و بافت شکننده و ترد پیدا کردند، می‌توانید آن‌ها را در آسیاب یا غذاساز بریزید و خوب پودر کنید.

اگر دوست دارید بافت موسیر شما نرم و یکدست شود، بهتر است موسیر پودر شده را الک کنید تا ذرات درشت آن جدا شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پودر بامیه خشک شده خانگی

مرحله ششم: موسیرها را در شیشه بریزید

در این مرحله باید پودر موسیر را در ظرفی شیشه‌ای یا پلاستیکی با درب محکم بریزید و در جای خشک، خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

نگهداری از موسیر در شرایط مناسب به حفظ عطر و طعم پودر موسیر کمک می‌کند.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه پودر موسیر طبیعی و ارگانیک

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه پودر موسیر طبیعی و ارگانیک

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن پودر موسیر طبیعی و ارگانیک اشاره شده است، با ما همراه باشید.

برای درست کردن پودر موسیر فوری می‌توانید موسیر خشک و باکیفیت را از فروشگاه خریداری کنید و بعد موسیرها را در دستگاه آسیاب یا غذاساز بریزید و خوب پودر کنید.برای درست کردن پودر موسیر طبیعی و ارگانیک باید از موسیرهای سالم، بدون لکه و کپک ‌زدگی استفاده کنید.در زمان خرد کردن موسیرها سعی کنید همه آن‌ها را به یک اندازه و با یک ضخامت برش دهید تا به صورت یکنواخت خشک شوند.خیساندن موسیر در آب و تعویض مکرر آب به کاهش تندی آن کمک می‌کند.قبل از پودر کردن موسیرها مطمئن شوید که به طور کامل خشک شده‌اند، این کار از کپک زدن موسیرها جلوگیری می‌کند.برای نگهداری پودر موسیر خشک باید آن را در ظروف دربسته بریزید و در مکان خشک و خنک نگهداری کنید.برای پودر کردن موسیر می‌توانید از آسیاب ادویه یا قهوه استفاده کنید.می‌توانید از پودر موسیر تازه برای مزه دار کردن انواع غذا، سس، سالاد، ترشی و ماست استفاده کنید.برای تمیز کردن موسیرها حتما از یک برس نرم استفاده کنید.اگر سطح موسیر تیره و کثیف به نظر می‌رسد، می‌توانید از مقداری سرکه یا نمک برای تمیز کردن آن استفاده کنید.مدت زمان خشک کردن موسیرها در آفتاب به رطوبت و دما بستگی دارد.می‌توانید موسیر خشک شده را تا یک سال در شیشه نگهداری کنید. بهتر است موسیر را به صورت تازه و هر زمانی که لازم دارید پودر کنید تا عطر آن از بین نرود.اگر به آسیاب برقی برای پودر کردن موسیر دسترسی ندارید، می‌توانید موسیرها را در هاون بکوبید و پودر کنید.پودر موسیر بهتر است نهایت تا 6 ماه بعد از آماده شدن مصرف شود.بعد از آماده کردن پودر موسیر در خانه بهتر است آن را در ظروف کوچک بسته بندی کنید تا عطر و طعم موسیر پس از مدتی تغییر نکند.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه پودر موسیر طبیعی و ارگانیک و همه فوت‌وفن های درست کردن این چاشنی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن پودر موسیر را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف می‌نویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…

منبع خبر

بیا تو صدا