طرز تهیه پودر انبه خانگی+ بدون تلخی با موارد استفاده

مناسب برای 100 گرم پودر انبه زمان آماده‌سازی 4 ساعت پودر انبه یکی از چاشنی‌های خوشمزه به شمار می‌رود که…
طرز تهیه پودر انبه خانگی+ بدون تلخی با موارد استفاده

مناسب برای

100 گرم پودر انبه

زمان آماده‌سازی

4 ساعت

پودر انبه یکی از چاشنی‌های خوشمزه به شمار می‌رود که هم برای گرفتن بوی زهم گوشت کاربردی است و هم عطر و طعم متفاوتی دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه پودر انبه خانگی آشنا خواهیم شد؛ پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن پودر انبه باید پوست انبه‌ها را بگیرید و هسته آن‌ها را جدا کنید. سپس انبه‌ها را خلالی کرده و در آب لیمو بخیسانید.

خلال‌های انبه را در آفتاب، یا فر خشک کنید. خلال‌های انبه خشک شده را در آسیاب پودر کنید. پودر انبه را الک کنید و در صورت تمایل کمی به آن نمک اضافه کرده و آن را در جای خشک و خنک نگه دارید.

در ادامه با طرز تهیه پودر انبه به صورت گام‌به‌گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای پودر انبه خانگی

مواد لازممقدار مورد نیازانبه۱ کیلوگرمآب‌لیمو (دلخواه)۱ قاشق غذاخورینمک (اختیاری)به میزان لازم

مرحله اول: انبه‌های مناسب را انتخاب کنید

اولین گام برای آماده کردن پودر انبه خانگی این است که انبه‌هایی را انتخاب کنید که برای این کار مناسب هستند.

انبه‌ها باید رسیده و زرد رنگ باشند تا عطر و بوی خوبی به پودر انبه شما بدهند، با این حال نباید انبه‌ها به قدری رسیده باشند که در هنگام خرد کردن له شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سس انبه خوشمزه به روش آبادانی

مرحله دوم: انبه‌ها را آماده کنید

پوست انبه‌ها را به کمک یک چاقوی تیز جدا کنید. با دقت هسته انبه‌ها را خارج کنید. اگر هسته انبه‌ها آسیب ببیند و همراه گوشت انبه‌ها بماند باعث تلخی طعم پودر انبه خواهد شد.

انبه‌ها را به صورت خلال‌های نسبتا نازک برش بزنید تا زودتر خشک شوند.

مرحله سوم: رنگ انبه‌ها را تثبیت کنید

در این مرحله می‌توانید در صورت تمایل رنگ انبه‌ها را تثبیت کنید. یک قاشق غذاخوری آب‌لیمو را در ۴ لیوان آب سرد بریزید.

سپس انبه‌های خلالی را داخل ترکیب آب و آب‌لیمو بریزید و 10 دقیقه بخیسانید. پس از آن داخل یک سبد بزرگ یا یک سینی بزرگ بچینید.

مرحله چهارم: انبه‌ها را خشک کنید

در این مرحله چند انتخاب دارید. می‌توانید خلال‌های انبه را در فر، هواپز و یا زیر آفتاب خشک کنید. خشک کردن انبه در آفتاب، 2 تا 3 روز طول می‌کشد.

خشک کردن انبه در فر 2 تا 3 ساعت با دمای ۵۰-۶۰ درجه سانتیگراد طول می‌کشد.

در طول این مدت باید هر نیم ساعت یکبار یا هر یک ساعت خلال‌های انبه را زیر و رو کنید تا به صورت یکنواخت خشک شوند و کپک نزنند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی غوره خانگی

مرحله پنجم: انبه‌های خشک را آسیاب کنید

وقتی انبه‌ها کاملا خشک شدند، آن‌ها را داخل آسیاب بریزید تا کاملا خرد و پودری شوند. در این مرحله می‌توانید در صورتی که می‌خواهید پودر انبه‌ طعم‌دار شود، به میزان دلخواه به آن نمک اضافه کنید.

پودر انبه را در یک ظرف در بسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

کاربردهای پودر انبه

از پودر انبه می‌توان در هنگام آماده‌سازی غذاهای متنوعی استفاده کرد. یکی از کاربردهای پودر انبه آماده کردن سس مخصوص فلافل است. علاوه بر این موضوع پودر انبه در از بین بردن بوی زهم گوشت هم کاربرد دارد.

پودر انبه در کتلت

پودر انبه را می‌توانید در کتلت هم مورد استفاده قرار دهید. این پودر بوی زهم گوشت را می‌گیرد و می‌تواند به آن طعم بهتری بدهد. برای این کار تنها کافی است به مایه کتلت با حدود 250 گرم گوشت، یک قاشق غذاخوری پودر انبه اضافه کنید.

البته در صورتی که بخواهید طعم پودر انبه در آن بیشتر احساس شود، می‌توانید مقدار بیشتری پودر انبه به آن اضافه کنید.

پودر انبه در مرغ

پودر انبه را هم می‌توانید به مواد مرینت مرغ اضافه کنید و هم می‌توان از آن در آماده‌سازی سس مرغ استفاده کرد.

ترکیب پودر انبه را در کنار پودر کاری، پودر زنجبیل، پودر سیر، فلفل سیاه، آب لیمو، روغن زیتون، نمک، پیاز و فلفل دلمه‌ای، می‌توان برای آماده کردن مرغ مورد استفاده قرار داد.

پودر انبه

نکات و فوت‌وفن‌های طرز تهیه پودر انبه

در هنگام تهیه پودر انبه بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

بعد از آسیاب کردن پودر انبه بهتر است آن را از الک رد کنید تا دانه‌های درشت آن جدا شوند.اگر می‌خواهید پودر انبه شما طعم ترشی داشته باشد از انبه‌های سبز و نارس استفاده کنید اما عطر و طعم پودر انبه‌ای که با انبه‌های رسیده آماده شود، بهتر است.برای آزمودن میزان تردی انبه‌های خشک شده، یک اسلایس از آن‌ها را در دستان خود فشار دهید، اگر به راحتی خرد شد، خلال‌های انبه به میزان لازم خشک شده‌اند.اگر پوست انبه نازک و تازه باشد، می‌توانید بدون نیاز به جدا کردن پوست انبه آن را خشک کنید. البته در این صورت احتمال تلخ شدن پودر انبه وجود دارد و به همین دلیل به صورت کلی خشک کردن انبه با پوست توصیه نمی‌شود.

در این مطلب از بخش آشپزی مجله اکالا با طرز تهیه پودر انبه خانگی آشنا شدیم. این پودر یکی از بهترین ادویه‌جات و چاشنی‌ها برای طرز تهیه انواع غذاها، خصوصا غذاهای استوایی و گرمسیری است.

 

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر

بیا تو صدا