- 2025-01-26
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه پلو تره به روش خانگی؛ خوشمزه و معطر
مناسب برای
2-3 نفر
زمان آمادهسازی
10-15 دقیقه
زمان پخت
40-50 دقیقه
پلو تره یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که در مناطق مختلف به روشهای متفاوتی طبخ میشود. این غذا شباهت زیادی به دمپخت و سایر برنجهای ترکیبی که با سبزیهای معطر طبخ میشوند دارد. اگر علاقهمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این غذا غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، به شما طرز تهیه پلو تره را آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت این غذا ابتدا پیاز و سیر را ریز خرد کنید و در تابهای با روغن تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه کنید و با ادویهها تفت دهید. ترههای تازه خرد شده را به گوشت افزوده و به تفت دادن ادامه دهید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
برنج خیس کرده را نیمپز و آماده کنید. در نهایت، برنج و مخلوط گوشت و تره را به صورت لایهای در قابلمه قرار داده و اجازه دهید تا پلو به آرامی دم بکشد. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای پلو تره برای ۳ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازبرنج۲ پیمانهپیاز۱ عددسیر۲-۳ حبهگوشت چرخ کرده۲۵۰ گرمتره۲۰۰-۲۵۰ گرمروغنبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازممحلول زعفرانبه دلخواه
مرحله اول: پیاز و سیر را آماده کنید
پیاز را بشویید و پوست بگیرید. آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید.
تابه مناسبی را روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن در آن بریزید.
پیازهای خرد شده را به تابه اضافه کنید و کمی تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. سپس سیرها را بشویید و پس از پوست گرفتن آنها را پوره کنید.
پوره سیر را به محتوای درون تابه اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر سیر آزاد شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرین پلو
مرحله دوم: گوشت چرخ کرده و ادویهها را اضافه کنید
گوشت چرخ کرده را به محتوای درون تابه اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت کاملاً تغییر رنگ دهد و بوی خامیاش گرفته شود.
سپس به مقدار دلخواه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به محتوای درون تابه اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید.
مرحله سوم: تره را اضافه کنید
سبزیهای تازه را تمیز کنید. به خوبی بشویید و با چاقو ترهها را به اندازههای یکسان خرد کنید.
سبزی خرد شده را به مخلوط گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا همه مواد به خوبی با هم ترکیب شوند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: برنج را آماده کنید
برنج را تمیز کنید و پس از شستن با مقداری آب و کمی نمک حداقل به مدت ۱-۳ ساعت قبل از پخت خیس کنید. این کار باعث نرم شدن برنج میشود.
بعد از خیس کردن برنج، آن را آبکش کنید. در یک قابلمه بزرگ، آب را جوش آورده و برنج را به آن اضافه کنید تا نیمپز شود.
سپس برنج را آبکش کنید و کنار بگذارید.
مرحله پنجم: همه مواد را در قابلمه بریزید
در یک قابلمه مناسب، مقداری روغن بریزید و تهدیگ دلخواه (نان یا سیب زمینی) را کف قابلمه قرار دهید.
سپس لایهای از برنج نیمپز را روی تهدیگ قرار دهید. بعد از آن، لایهای از مخلوط گوشت و تره را روی برنج بریزید.
این روند را تا تمام شدن مواد ادامه دهید و در نهایت درب قابلمه را ببندید.
اگر از محلول زعفران استفاده میکنید در همین مرحله مقداری محلول زعفران روی برنج بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه گشنیز پلو با مرغ زعفرانی
مرحله ششم: پلو تره را بپزید
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید پلو به آرامی دم بکشد.
پس از حدود ۴۰ تا ۵۰ دقیقه، پلو تره خوشمزه و معطر شما آماده میل کردن است. آن را در ظرف سرو بریزید و با ترشی یا سبزی نوش جان کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پلو تره
در ادامه، به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم پلو تره اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از سبزیهای دیگر نیز مانند شوید و گشنیز هم میتوانید در این غذا استفاده کنید.برخی این غذا را با گوشت تکهای، مرغ یا حتی بدون گوشت طبخ میکنند.از سایر سبزیجات مانند هویج و سیب زمینی در این پلو میتوانید استفاده کنید.به دلخواه از انواع حبوبات مانند عدس، لوبیا چشم بلبلی و ماش هم میتوانید در این غذا استفاده کنید.هنگام قرار دادن لایهها، مطمئن شوید که برنج و مواد گوشتی به طور یکنواخت پخش شدهاند.حرارت را کم کنید تا غذا به آرامی دم بکشد و به خوبی عطر سبزی با برنج ترکیب شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه پلو تره از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه