- 2025-05-02
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه پای توت فرنگی فرانسوی؛ در فر و بدون فر

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
3-4 ساعت
زمان پخت
30-40 دقیقه
پای توت فرنگی یکی از دسرهای بسیار محبوب و پرطرفدار فرانسوی است که به روشهای بسیار مختلفی آماده میشود. این پای شباهتهای بسیار زیادی به گلت و تارت توت فرنگی دارد و شما میتوانید با فر و بدون فر آن را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه پای توت فرنگی فرانسوی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این پای جذاب ابتدا کره سرد، آرد، نمک، وانیل، شکر، زرده تخممرغ و آب سرد را با هم ترکیب کنید تا خمیر جمع شود. زرده تخممرغ، شیر، شکر، آرد ذرت، وانیل و کره را در قابلمهای با هم ترکیب کنید و روی حرارت بگذارید تا کرم پاتیسیر غلیظ شود.
خمیر را با کمک وردنه باز کنید و در قالب بگذارید و بپزید. پس از پخت و خنک شدن کرم پاتیسیر را روی خمیر بریزید و سطح آن را صاف کنید. توت فرنگیها را روی کرم بچینید و به دلخواه کمی ژله با براش روی آنها بزنید. پای را چند ساعتی در یخچال بگذارید.
رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خمیر تارت (پایه پای) برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید۲۵۰ گرمکره سرد (خرد شده)۱۵۰ گرمپودر قند۵۰ گرمزرده تخم مرغ۱ عددوانیل۱/۲ قاشق چایخوریآب سرد۲ تا ۳ قاشق غذاخورینمکنوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم پاتیسیر
مواد لازممقدار مورد نیازشیر۲ پیمانهزرده تخم مرغ۳ عددشکر۱/۲ پیمانهآرد ذرت۳ قاشق غذاخوریوانیل۱ قاشق چایخوریکره۲۵ گرم
مواد لازم برای لایه رویی پای
مواد لازممقدار مورد نیازتوت فرنگی تازه۳۰۰ گرمژله توت فرنگی (اختیاری)۲ قاشق غذاخوریآب جوش۳ قاشق غذاخوری
مرحله اول: خمیر تارت را آماده کنید
آرد را الک کنید و در کاسه بزرگی بریزید. پودر قند و نمک را به آن اضافه و مواد خشک را با هم ترکیب کنید.
کره سرد را با چاقو به صورت مکعبی برش بزنید و کره را به ترکیب مواد خشک بیفزایید و با نوک انگشتان یا دستگاه غذاساز مخلوط کنید تا به شکل خردهنان دربیاید.
زرده تخممرغ، وانیل را به ترکیب مواد خمیری اضافه کنید. سپس آب سرد را کم کم و به آرامی به مواد بیفزایید تا خمیر یکدست شود.
توجه داشته باشید که این خمیر را نباید ورز دهید، فقط تا جایی که جمع شود.
خمیر را به شکل دیسک صاف درآورید، در سلفون بپیچید و به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در یخچال بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک توت فرنگی با توت فرنگی تازه
مرحله دوم: کرم پاتیسیر را آماده کنید
زردهها را در قابلمه مناسبی بریزید و شکر را به آنها اضافه کنید.
با همزن دستی مواد را هم بزنید تا رنگ آن روشن شود. سپس آرد ذرت را افزوده و مخلوط کنید.
پس از این که مایه یکدستی حاصل شد شیر را کمکم به مخلوط زرده اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط به خوبی با هم ترکیب شوند.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا کرم شما کم کم غلیظ شود. و
قتی کرم سفت شد، کره و وانیل را اضافه کنید، حرارت را خاموش کنید و کرم را در ظرف دیگری بریزید، روی آن سلفون بگذارید تا پوست نبندد.
کرم را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم: خمیر پای را بپزید
فر برقی یا گازیتان را روشن کنید تا فر به خوبی گرم شود. کف قالب تارت را کمی آرد پاشی کنید تا پس از پخت پای به راحتی از قالب جدا شود.
خمیر را از یخچال خارج کنید. روی سطح میز کارتان را کمی آرد پاشی کنید و خمیر را به آرامی به قطر چند میلیمتر به اندازه قالب باز کنید.
خمیر را در قالب تارت بگذارید با دست لبههای خمیر را به دیواره قالب بچسبانید.
با کمک چاقو اضافههای خمیر را ببرید و با چنگال چند سوراخ روی خمیر ایجاد کنید.
کاغذ روغنی روی آن بیندازید و با حبوبات خشک یا سنگ مخصوص تارت پر کنید (تا پف نکند).
خمیر را ۱۵-۱۷ دقیقه با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه با وزنه بپزید. سپس وزنهها را بردارید و ۱۰-۱۵ دقیقه دیگر تا طلایی شدن کامل خمیر بپزید.
بعد از پخت خمیر را از قالب خارج کنید و بگذارید کاملاً خنک شود.
مرحله چهارم: توت فرنگی و ژله را آماده کنید
وقتی کرم و خمیر خنک شدند، کرم پاتیسیر را داخل پای بریزید و با پالت صاف کنید.
توت فرنگیها را بشویید و با دستمال آشپزخانهای به خوبی خشک کنید. سپس به دلخواه برش بزنید و روی کرم بچینید.
برای براق کردن، ژله را با آب جوش مخلوط کنید، بگذارید کمی خنک شود و با برس روی توت فرنگیها بزنید.
پای را حداقل ۱ تا ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا خودش را بگیرد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه وافل توت فرنگی خانگی
مرحله پنجم: دسر را سرو کنید
پس از استراحت پای را از یخچال خارج کنید و در ظرف سرو بگذارید. آن را با چاقو برش بزنید و در کنار فنجانی چای یا قهوه نوش جان کنید.
طرز تهیه پای توت فرنگی بدون فر
برای آماده سازی پای توت فرنگی بدون فر فقط کافی است مقداری بیسکویت پتی بور را پودر و له کنید، آن را با کره ذوب شده ترکیب کنید و در قالب تارت یا چیزکیک بریزید.
با کمک گوشتکوب پایه دسر یا همان کراست را به خوبی فشرده کنید. سپس آن را ۳۰-۶۰ دقیقهای در یخچال بگذارید. کرم پاتیسیر را طبق روش بالا آماده و روی پایه بیسکویت بریزید.
با توتفرنگی و چند برگ نعناع تازه دسر را تزیین کنید و چند ساعتی در یخچال بگذارید تا طعمها به خوبی با هم ترکیب شوند. سپس آن را در ظرف سرو گذارید و به دلخواه برش بزنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات و فوتوفن های طرز تهیه پای توت فرنگی فرانسوی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت پای توت فرنگی فرانسوی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
از قالب تارت با کف جدا شونده استفاده کنید. تا ظاهر پای تمیزتر و حرفهایتر شود.کره را کاملاً سرد استفاده کنید. این باعث میشود خمیر تارت ترد و پوک شود.در مرحله پخت خمیر از وزنه استفاده کنید. این کار از پف کردن خمیر جلوگیری میکند.برای کرم لطیفتر، کمی خامه صبحانه هم میتوانید به آن اضافه کنید.برای طعم بیشتر، کمی پوست لیموی رنده شده به کرم اضافه کنید.حتماً کرم را قبل از استفاده کاملاً خنک کنید. استفاده از کرم داغ باعث خیسی خمیر میشود.خمیر را زیاد ورز ندهید. چون باعث سفت شدن پایه پای میشود.کرم پاتیسیر را میتوانید از یک روز قبل آماده کنید.از توت فرنگیهای تازه، براق و شیرین استفاده کنید. طعم توت فرنگی در این دسر نقش اصلی را دارد.برای راحتی در برش زدن پای، آن را ۱۰ دقیقه در فریزر بگذارید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این دسر خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه پای توت فرنگی فرانسوی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه