طرز تهیه می گورنگ؛ رشته فرنگی سرخ شده اندونزی برای شام

زمان آماده‌سازی 15 دقیقه زمان پخت 15 دقیقه می گورنگ (Mie Goreng) یک غذای محبوب خیابانی در اندونزی و مالزی…
طرز تهیه می گورنگ؛ رشته فرنگی سرخ شده اندونزی برای شام

زمان آماده‌سازی

15 دقیقه

زمان پخت

15 دقیقه

می گورنگ (Mie Goreng) یک غذای محبوب خیابانی در اندونزی و مالزی است. این غذا در بیشتر کشورهای آسیای جنوب شرقی طرفداران زیادی دارد. جالب است بدانید بسته‌های نودل در اندونزی همیشه به همراه افزودنی‌های مناسب برای می‌گورنگ عرضه می‌شوند و در هر بسته نودل، چندین نوع سبزیجات و سس وجود دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه این غذای آسان و خوشمزه آسیایی آشنا می‌شویم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای پخت می گورنگ سس‌ها را در یک ظرف با دو قاشق چای‌خوری روغن کنجد مخلوط کنید. تخم مرغ را مانند خاگینه بپزید و خرد کنید.

مرغ، سیر، میگو و سبزیجات را در ماهیتابه بپزید و نودل‌هایی که از قبل پخته و آبکش کرده‌اید را به همراه سس به ماهیتابه اضافه کنید.بگذارید ۱ الی ۲ دقیقه تفت بخورند و کاراملی شوند.

می‌ گورنگ شما آماده است. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای می گورنگ برای ۲ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازنودل۳ بستهسس سویا شیرین۲ قاشق غذاخوریسس سویا معمولی۴ قاشق چایخوریسس صدف۱ قاشق غذاخوریسس کچاپ۲ قاشق غذاخوریسس تند سمبل اولک ( یا سس چیلی عادی)۱ قاشق چایخوریروغن کنجد۲ قاشق چایخوریروغن گیاهی۲ قاشق غذاخوریتخم مرغ۲ عددسیر۳ حبهگوشت مرغ۱۲۰ گرممیگو۱۰۰ گرمکلم ریز خرد شده۲ فنجانجوانه گندم یا لوبیا۱ فنجانپیازچه۳ عدد

مرحله اول: نودل‌ها را بپزید و آبکش کنید

یک قابلمه آب جوش روی گاز بگذارید و وقتی شروع به جوشیدن کرد، نودل‌ها را در آن بریزید. بعد از چند ثانیه آرام با چنگال نودل‌ها را باز کنید.

مدت جوشیدن نودل‌ها بر اساس مدت زمان نوشته شده روی هر بسته نودل تعیین می‌شود. بعد از این زمان نودل‌ها را آبکش کنید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ کنجدی با نودل و اسفناج

مرحله دوم: سس‌ها را با هم مخلوط کنید

سس سویا شیرین، سس سویا معمولی، سس صدف، سس کچاپ، سس سمبل اولک یا سس تند و ۲ قاشق غذاخوری روغن کنجد را در یک کاسه خوب مخلوط کنید.

توجه کنید که می‌گورنگ طعم بسیار تندی دارد. سس سمبل اولک سسی است که در آن از فلفل چیلی خام خرد شده استفاده شده است. با توجه به این موضوع اگر غذایی تا این اندازه تند باب میل شما نیست می‌توانید به جای سمبل اولک از کمی سس چیلی عادی استفاده کنید.

مرحله سوم: تخم مرغ را بپزید و خرد کنید

در یک ماهیتابه نسبتا بزرگ نچسب یک قاشق غذاخوری روغن بریزید. ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید.

دو تخم مرغ را در یک کاسه بشکنید و با چنگال هم بزنید تا یکدست شود.

سپس تخم مرغ را در ماهیتابه بریزید. ماهیتابه را خوب تکان دهید تا یک لایه نازک از تخم مرغ، مانند خاگینه، ته ماهیتابه را بگیرد.

بعد از یک دقیقه، این ورقه نازک از تخم مرغ را در ماهیتابه برگردانید تا سمت دیگر آن هم بپزد.

بعد آن را به تخته آشپزی منتقل و با کمک لیسک به شکل نیم داره روی هم تا کنید.

تخم مرغ را با چاقو به صورت نوارهای نسبتا نازک ببرید و خرد کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله چهارم: مرغ و میگو را بپزید

یک قاشق باقی مانده از روغن را در ماهیتابه بریزید. ماهیتابه را روی حرارت زیاد قرار دهید.

سپس مرغ‌هایی که به صورت نگینی درشت خرد کرده‌اید را اضافه کنید. حرارت زیاد مانع از آب انداختن مرغ می‌شود.

سیر را خوب ساطوری کنید و به مرغ اضافه کنید. زمانی که یک سمت مرغ‌ها سفید شد، میگو را هم به ماهیتابه اضافه کنید.

بعد از ۱ دقیقه که تقریبا مرغ شما پخت، کلم و جوانه لوبیا یا گندم را اضافه کنید و کمی تفت دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ناسی گورنگ (پلوی سرخ شده اندونزی)

مرحله پنجم: نودل را سرخ کنید

بعد از این که یک دقیقه گذشت و کلم‌ها کمی نرم شدند، نودل آبکش شده، پیازچه خرد شده و ترکیب سس‌ها را به ماهیتابه اضافه کنید.

می گورنگ را بین ۱ الی ۲ دقیقه تفت دهید تا سس آن کمی غلیظتر شود و غذا فرمی کاراملی بگیرد.

زیر ماهیتابه را خاموش کنید. می‌گورنگ را به ظرف مورد نظر خود منتقل کنید و بلافاصله تخم مرغ نواری خرد شده را روی آن بریزید.

برای تزئین این غذا می‌توان از کنجد برشته هم استفاده کرد.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه می گورنگ

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه می گورنگ

در ادامه با برخی از نکات مهم که در هنگام پخت می گورنگ باید به آن‌ها توجه کنیم، آشنا خواهیم شد.

در طرز تهیه اصلی این غذا از سس صدف یا همان «اویسر سس» استفاده می‌شود اما اگر به این سس آلرژی دارید می‌توانید آن را با سس سویا یا تاماری جایگزین کنید.سس سویا شیرینی که در این رسپی استفاده می‌شود کچاپ مانیس است. می‌توانید این سس را به اسم سس سویای شیرین یا همان کچاپ مانیس پیدا کنید. سس‌های سویا در آسیا تنوع زیادی دارند؛ به عنوان مثال سس سویای لایت، دارک و شیرین را می‌توان نام برد.درصد سدیم سس‌های سویا با هم فرق دارند. در صورت تمایل می‌توانید به جای همه انواع سس سویا، از سس سویای عادی که کمی رقیق‌تر است استفاده کنید؛ اما در این صورت لازم است به آن یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.سس سمبل اولک یک سس فلفل بسیار تند است. اگر به این میزان از تندی عادت ندارید می‌توانید از سس سیراچا یا سس تند عادی استفاده کنید.بهتر است برای می گورنگ از گوشت سینه مرغ استفاده کنید اما در صورت تمایل استفاده از گوشت ران یا ترکیب ران و سینه هم مانعی ندارد. صرفا باید گوشت خرد شده و بدون استخوان باشد.از مواد متنوعی به عنوان تاپینگ می گورنگ استفاده می‌شود. به عنوان مثال برخی به جای خرد کردن تخم مرغ و قرار دادن آن روی می گورنگ، تخم مرغ را عسلی می‌کنند و روی می گورنگ می‌گذارند.سرو خیار اسلایس شده هم در کنار می‌گورنگ رایج است.رسپی می گورنگ بر اساس طرز تهیه اورجینال و سنتی این غذا نوشته شده، با این حال استفاده از تمپه، قارچ، هویج و کلم بروکلی هم در رسپی‌های جدید این غذا رایج است.در صورت تمایل می‌توانید مرغ و میگو را از قبل مرینت کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه می گورنگ آشنا شدیم. این غذا یک غذای فوری و خوشمزه است. با توجه به میزان پروتئین مورد استفاده در این غذا، می‌گورنگ می‌تواند انتخاب خوبی برای زمانی باشد که برای پخت غذا وقت زیادی ندارید اما می‌خواهید یک غذای سالم، پرخاصیت و متفاوت بپزید.

منبع: recipetineats.com

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. ماجراجویی‌های جدید، ضربان زندگی من هستند! نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز. با من در این سفرهای پرماجرا همراه شوید!

منبع خبر