- 2024-12-16
- 17 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه میرزا قاسمی به روش گیلانی؛ اصیل و مجلسی
میرزا قاسمی یکی از خوشمزهترین غذاهای گیلانی است که برای درست کردن آن از ترکیب بادمجان کبابی، گوجه و تخم مرغ همراه با سیر فراوان استفاده میشود. در این مقاله از بخش آشپزی در مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه میرزا قاسمی به روش گیلانی و همه فوتوفنهای درست کردن آن آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن میرزا قاسمی گیلانی ابتدا باید بادمجانها را روی شعله گاز یا منقل کبابی کنید و پوست آنها را بگیرید و با گوشتکوب خوب خرد کنید. سیر و زردچوبه را روی حرارت سرخ کنید و بعد بادمجانها را اضافه کنید. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه کنید. مواد را خوب تفت دهید تا آب اضافهشان کشیده شود. در انتها تخم مرغ را همراه با نمک و فلفل به غذا اضافه کنید تا میرزا قاسمی شما آماده شود. برای خواندن جزئیات طرز تهیه این غذا میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای میرزا قاسمی
بادمجان۶ عددگوجه فرنگی۲ عدد متوسطسیر۴ حبهتخم مرغ۲ عددرب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوریروغن سرخ کردنیبه مقدار لازمنمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه مقدار لازم
خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا
طرز تهیه میرزا قاسمی
مدت زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقهمدت زمان پخت: ۳۰ دقیقهدرجه سختی: متوسطمناسب برای: ۴ نفر
مرحله اول: بادمجانها را کبابی کنید
برای شروع باید بادمجانها را بشویید و سپس روی شعله گاز یا منقل کبابی کنید. برای این که بادمجانها بهتر کبابی شود، حتما چند بار چاقو را در چند قسمت بادمجان فرو کنید و بعد آنها را به اندازهای روی حرارت قرار دهید که پوست بادمجانها کاملا بسوزد. اگر طعم دودی را در میرزا قاسمی دوست ندارید، میتوانید برای درست کردن این غذا از بادمجان سرخ شده یا آب پز شده نیز استفاده کنید.
مرحله دوم: بادمجانها را له کنید
بعد از اینکه بادمجانها را به طور کامل کبابی کردید، صبر کنید تا کمی خنک شوند و بعد پوستشان را جدا کنید. در ادامه بادمجانها را در یک ظرف بزرگ بریزید و با گوشتکوب دستی خوب له کنید تا بافتشان از هم جدا شود.
برای این که پوست بادمجانها راحتتر جدا شود، میتوانید بعد از کبابی کردن آنها را در یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و بعد از چند دقیقه به راحتی پوستشان را جدا کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خورشت اسفناج با مرغ
مرحله سوم: پوست گوجهها را جدا کنید
یک قابلمه آب جوش روی حرارت قرار دهید و تا جوش آمدن آن همه گوجهها را بشویید. زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، گوجهها را داخل آب بیندازید. حدود ۵ دقیقه صبر کنید و بعد گوجهها را آبکش کنید و زیر آب سرد بگیرید. حالا میتوانید به راحتی پوست گوجهها را جدا کنید و کنار بگذارید.
مرحله چهارم: سیر و زردچوبه را سرخ کنید
سیرها را بشویید و پوست آنها را جدا کنید. در ادامه سیرها را به صورت ریز رنده کنید. مقداری روغن در ماهیتابه بریزید و سیرها را سرخ کنید. زمانی که سیرها کمی نرم و سبک شدند، زردچوبه را اضافه کنید و برای ۲ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی زردچوبه گرفته شود.
مرحله پنجم: بادمجان و گوجه را به ماهیتابه اضافه کنید
در این مرحله میتوانید بادمجانهای کبابی شده را به ماهیتابه اضافه کنید و برای ۲۰ دقیقه در روغن سرخ کنید. زمانی که بادمجان به روغن افتاد، میتوانید گوجه فرنگیها را رنده کنید و در ماهیتابه بریزید. حالا همه مواد را به خوبی ترکیب کنید و اجازه دهید آب گوجه فرنگی روی حرارت تبخیر شود.
مرحله ششم: رب گوجه را اضافه کنید
اضافه کردن رب گوجه فرنگی به میرزا قاسمی اختیاری است و موجب خوشرنگ شدن آن میشود. در این مرحله باید مواد میرزا قاسمی را کمی کنار بزنید تا روغن یک سمت ماهیتابه جمع شود. سپس رب گوجه را در روغن بریزید و برای چند دقیقه سرخ کنید تا رنگ باز کند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه کته قالبی زعفرانی به روش رستورانی
مرحله هفتم: تخم مرغها را اضافه کنید
در این مرحله دوباره مواد میرزا قاسمی را کنار بزنید و تخم مرغها را در قسمت خالی ماهیتابه بشکنید و برای چند دقیقه در روغن سرخ کنید. تخم مرغ را با نمک و فلفل مزهدار کنید و هم بزنید تا کاملا سرخ شود. سپس همه مواد میرزا قاسمی را هم بزنید تا به خوبی با هم ترکیب شوند.
مرحله هشتم: میرزا قاسمی را سرو کنید
در آخرین مرحله از پخت میرزا قاسمی باید مقداری نمک و فلفل سیاه به غذا بزنید. اجازه دهید غذا جا بیفتد و آماده شود. سپس میتوانید برای تزیین این غذا یک عدد تخم مرغ را در یک ماهیتابه جداگانه سرخ کنید و میرزا قاسمی را در ظرف مورد نظرتان بریزید و بعد تخم مرغ نیمرو را روی آن قرار دهید.
میرزا قاسمی اصیل گیلانی شما آماده است و میتوانید آن را همراه با نان یا برنج کته میل کنید.
نکات و فوتوفنهای طرز تهیه میرزا قاسمی گیلانی
در این بخش به چند نکته طلایی برای پخت میرزا قاسمی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
سیر اصلیترین چاشنی میرزا قاسمی است بنابراین میتوانید از مقدار سیر بیشتری نیز در این غذا استفاده کنید.برای پخت میرزا قاسمی نیازی به اضافه کردن پیاز نیست، اما در طرز تهیه میرزا قاسمی با پیاز میتوانید از پیاز سرخ شده نیز در این غذا استفاده کنید.برای خوشمزهتر شدن این غذا حتما بادمجان را کبابی کنید و بعد خوب در روغن سرخ کنید.اگر دوست ندارید بادمجان شما بوی دودی داشته باشد، میتوانید آن را در فر قرار دهید.برخی افراد میرزا قاسمی را با گوجه بیشتر و رب دوست دارند و برخی دیگر ترجیح میدهند مقدار بادمجان این غذا بیشتر باشد که این موضوع کاملا سلیقهای است.در برخی از شهرها برای تزیین میرزا قاسمی از مغز گردو استفاده میشود.علت تلخ شدن میرزا قاسمی استفاده از بادمجان بیکیفیت و دارای تخم است. قبل از کباب کردن بادمجانها میتوانید تخمهای آنها را خارج کنید و حتما از بادمجان شیرین و خوش طعم برای این غذا استفاده کنید.برای درست کردن فینگر فود میرزا قاسمی میتوانید بعد از آماده کردن غذا، آن را در نانهای تارت کوچک بریزید و سرو کنید.به منظور درست کردن میرزا قاسمی دونفره میتوانید مواد اولیه این رسپی را نصف کنید.برای درست کردن میرزا قاسمی با بادمجان سرخ شده میتوانید بادمجانها را سرخ، سپس له کنید و در غذا بریزید.جالب است بدانید که میرا قاسمی توسط فردی به نام محمد قاسم خان که در زمان ناصرالدین شاه حاکم رشت بود ابداع شد و از آن زمان به یکی از محبوبترین غذاهای ایرانی تبدیل شد.شمالیها در کنار میرزا قاسمی از ماهی شور و خورشهای اصیل شمالی مثل باقلا قاتق نیز استفاده میکنند.برای درست کردن این غذا میتوانید گوجه را کبابی کنید و بعد در غذا بریزید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری فلفل قرمز یا سس فلفل قرمز برای مزهدار کردن میرزا قاسمی استفاده کنید.اگر نسبت به پوست گوجه حساس نیستید، میتوانید بدون جدا کردن پوست گوجه، آن را رنده کنید و در غذا بریزید.در برخی رسپیها برای درست کردن میرزا قاسمی ابتدا سیر را در روغن سرخ میکنند و بعد تخم مرغ را به آن اضافه میکنند و همراه با زردچوبه خوب سرخ میکنند. در یک ماهیتابه دیگر نیز بادمجان دودی و گوجه و رب را سرخ میکنند و بعد از این که این ترکیب به خوبی سرخ شد، سیر و تخم مرغ را به آن اضافه میکنند.
در این مقاله از مجله اکالا به طرز تهیه میرزا قاسمی به روش گیلانی اشاره شد. اگر به دنبال درست کردن غذا با بادمجان هستید و دوست دارید یک غذای خوشمزه و راحت را امتحان کنید، بهتر است همین حالا دست به کار شوید و میرزا قاسمی شمالی را امتحان کنید. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید، حتما نظرات و تجربیات خودتان را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه