- 2025-04-25
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه مسقطی بهار نارنج؛ دسر خوشعطر و مجلسی با طعم بهاری

مناسب برای
4-5 نفر
زمان آمادهسازی
3-4 ساعت
زمان پخت
45-55 دقیقه
مسقطی یکی از دسرهای سنتی و اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف به روشهای متنوعی آماده میشود. مسقطی بهار نارنج یکی از معطرترین و خوشطعمترین مسقطیهایی است که میتوانید به راحتی آن را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه مسقطی بهار نارنج را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی مسقطی بهار نارنج، ابتدا شربت را با ترکیب شکر، آب و کمی جوهر لیمو آماده کنید. سپس نشاسته گل را در آب حل و پس از صاف کردن، به شربت اضافه کنید.
مواد را روی حرارت ملایم بگذارید و با کره و پودر هل آرامآرام ترکیب کنید. در نهایت عرق بهار نارنج و خلال بادام را اضافه کنید و در قالب بریزید تا ببندد.
پس از خنک شدن میتوانید مسقطی را برش بزنید و با پودر پسته تزیین کنید. رسپی این دسر خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مسقطی بهار نارنج برای ۵ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازنشاسته گل۱ پیمانهشکر۲ و ۱/۲ پیمانهآب۵ پیمانهکره۱۰۰ گرمعرق بهار نارنج۱/۲ پیمانهجوهر لیمو۱/۲ قاشق چایخوریخلال بادام۴ قاشق سوپخوریگلوکز مایع (اختیاری)۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: شربت را آماده کنید
قابلمه مناسبی انتخاب کنید. شکر را در آن بریزید. نصف آب را به شکر اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید.
به آرامی محتوای درون قابلمه را هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود و شربتی شفاف به دست آید.
اگر دوست دارید مسقطی شما شفافتر باشد، در همین مرحله پس از ترکیب شدن شکر در آب گلوکز را اضافه کنید.
بگذارید شربت کمی بجوشد تا غلظت پیدا کند، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه دسر شکلاتی با طعم بهار نارنج
مرحله دوم: نشاسته را آماده کنید
نشاسته گل را در کاسه مناسبی بریزید. باقیمانده آب را کم کم به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا تمام ذرات نشاسته در آب حل شود.
برای داشتن محلولی صاف و یکدست، مایع نشاستهای را از صافی رد کنید تا بدون گلوله شود.
مرحله سوم: نشاسته را با شربت ترکیب کنید
نشاسته حل شده را کم کم به شربت درون قابلمه اضافه کنید و مدام هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
قابلمه را روی شعله ملایم بگذارید و به هم زدن ادامه دهید تا نشاسته ته نگیرد.
این مرحله نیاز به صبر دارد. حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان میبرد تا مخلوط به غلظت برسد و رنگی شفاف پیدا کند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: کره و جوهر لیمو را اضافه کنید
پس از این که محتوای درون قابلمه به غلظت مطلوبی رسید کره و جوهر لیمو را به آن اضافه کنید.
جوهر لیمو باعث میشود مسقطی چسبنده نشود و طعم شیرینی آن بالانس باشد.
مرحله پنجم: بهار نارنج و خلال بادام را اضافه کنید
عرق بهار نارنج و خلال بادام را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. مسقطی را در حد مخلوط شدن هم بزنید.
سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مسقطی زعفرانی
مرحله ششم: مسقطی را در قالب بریزید
قالب مربعی یا مستطیلی مناسبی انتخاب کنید. با کمک براش و کمی روغن کف و دیوارههای قالب را چرب کنید.
مخلوط آماده شده را در قالب بریزید و با لیسک سطح آن را صاف کنید. قالب را در یخچال بگذارید و ۲-۳ ساعتی به آن زمان دهید تا مسقطی کاملاً ببندد.
مرحله هفتم: مسقطی را تزیین و سرو کنید
پس از استراحت مسقطی را از یخچال خارج کنید. با چاقو تیزی آن را به دلخواه برش بزنید و با پودر پسته یا گل محمدی مسقطی را تزیین کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مسقطی بهار نارنج
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت مسقطی بهار نارنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
هم زدن مدام رمز بافت یکدست و بدون گلوله مسقطی است.از ظروف لعابی یا تفلون نچسب استفاده کنید.حتماً در پایان سطح مسقطی را با لیسک صاف کنید.برای آماده سازی این مسقطی باید از نشاسته گل استفاده کنید.میتوانید مسقطی را به صورت لقمهای قالب بزنید.برای شفافتر شدن، کمی گلوکز مایع اضافه کنید.خلال بادام را کمی در آب گرم خیس کنید تا نرم شود.نشاسته را حتماً از صافی رد کنید تا یکدست شود.شعله گاز باید ملایم باشد و مداوم هم بزنید تا نشاسته ته نگیرد.جوهر لیمو طعم شیرینی را تعدیل میکند و از شکرک زدن جلوگیری میکند.مسقطی داغ را در قالب نریزید؛ بگذارید کمی خنک شود.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این مسقطی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه مسقطی بهار نارنج از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه