- 2025-02-17
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه مرغ دودی (ذغالی)+ نکات خوشمزهتر شدن

مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
1 ساعت
مرغ دودی یا ذغالی یکی از غذاهای خوشمزه و متفاوت است که به خاطر طعم متمایزی که دارد بسیار محبوب است. برای درست کردن این غذا از روشهای مختلفی استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مرغ دودی یا ذغالی به ۶ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این غذای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای درست کردن این غذای خوشمزه باید تکههای مرغ را با ادویههای مختلف مزه دار و سپس در روغن سرخ کنید. در ادامه پیازها را سرخ کنید و بعد مرغهای سرخ شده را همراه با سس مایونز، زعفران، آب لیمو ترش و ادویهها در قابلمه بریزید.
بعد از این که مرغها پختند ذغال را روی یک تکه فویل آلومینیومی قرار دهید و روی مرغها بگذارید. درب قابلمه را روی آن بگذارید تا مرغها مزه دار شوند. برای درست کردن این غذا میتوانید از رب گوجه، رب انار و همچنین ترکیب مایونز و ماست استفاده کنید.
در صورت تمایل میتوانید این غذا را بدون سس نیز آماده کنید. رسپی این غذای مخصوص را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مرغ دودی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازران و سینه مرغ۴ تکهپیاز۲ عدد بزرگسس مایونز۲ قاشق غذاخوریزعفران دم کرده غلیظ۴ قاشق غذاخوریآب لیمو ترش تازه۲ قاشق غذاخورینمک، زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازمروغنبه مقدار لازمذغال گداخته۱ تکه
مرحله اول: مرغها را مزه دار کنید
برای شروع باید تکههای مرغ را در یک ظرف بریزید و بعد مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه کنید.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و آن را برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا مرغها به خوبی مزهدار شوند.
مرحله دوم: مرغها را سرخ کنید
مقداری روغن در یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
اجازه دهید روغن کاملا داغ شود و بعد مرغهای مزهدار شده را در ماهیتابه بچینید و خوب در روغن سرخ کنید تا طلایی شوند.
بعد از این که مرغها سرخ شدند، آنها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه (بدون فر)
مرحله سوم: پیازها را سرخ کنید
پیازها را بشویید و بعد از جدا کردن پوست، آنها را به صورت خلالی درشت خرد کنید.
مقداری روغن در یک قابلمه تمیز بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید.
در ادامه پیازهای خرد شده را در قابلمه بریزید و برای چند دقیقه تفت دهید تا طلایی و خوشرنگ شوند.
مرحله چهارم: سس مایونز و چاشنیها را اضافه کنید
بعد از این که پیازها کاراملی شدند، میتوانید سس مایونز را با کمی آب سرد ترکیب کنید و بعد در چند مرحله، همراه با زعفران دم کرده و آب لیمو ترش تازه در قابلمه بریزید.
نصف لیوان آب جوش و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مواد اضافه کنید.
سپس همه مواد را خوب هم بزنید تا به آرامی بجوشند و با هم ترکیب شوند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: تکههای مرغ را به قابلمه اضافه کنید
در این مرحله میتوانید تکههای مرغ سرخ شده را در قابلمه بریزید و با سسی که آماده کردهاید ترکیب کنید.
درب قابلمه را روی آن بگذارید و اجازه دهید مرغها به طور کامل بپزند و آب اضافه غذا تبخیر شود.
در این مرحله اگر آب غذا کم است، میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.
مرحله ششم: ذغال را اضافه کنید
بعد از این که مرغها به طور کامل پختند، باید یک تکه آلومینیوم داخل قابلمه قرار دهید و بعد یک ذغال روشن روی آن بگذارید.
چند قطره روغن به ذغال اضافه کنید و بعد درب قابلمه را روی آن بگذارید تا بوی ذغال در قابلمه بپیچد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ تنوری خانگی
مرحله هفتم: مرغ دودی یا ذغالی را سرو کنید
حدود ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مرغها به خوبی مزه دار شوند. در ادامه شعله گاز را خاموش کنید و این غذا را در ظرف مناسب بریزید.
میتوانید این مرغ خوش طعم را با برنج کته یا آبکش سرو کنید و از طعم آن لذت ببرید.
طرز تهیه مرغ دودی به روشهای مختلف
برای درست کردن مرغ دودی از روشهای مختلفی استفاده میشود که در ادامه به برخی از این روشها اشاره شده است.
مرغ دودی با سس مایونز و ماست: در این روش میتوانید مقداری سس مایونز و ماست را با انواع چاشنیها و ادویهها ترکیب کنید و بعد از این که مرغ ذغالی آماده شد، این سس را در کنار غذا سرو کنید.مرغ دودی با رب گوجه فرنگی: در این روش باید به جای مایونز و ماست برای مزه دار کردن مرغها از مقداری رب گوجه و ادویههای مختلف استفاده کنید.مرغ دودی با رب انار: در این روش باید از مقداری رب انار به جای سس مایونز برای مزه دار کردن مرغها استفاده کنید.مرغ دودی بدون سس: در این روش باید سس مایونز را به طور کامل حذف و مرغها را بدون سس آماده کنید.
نکات و فوتوفن های خوشمزهتر شدن مرغ دودی
در ادامه به چند نکته طلایی برای خوشمزهتر شدن مرغ دودی یا ذغالی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
اضافه کردن سس مایونز به این غذا اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید آن را به طور کامل حذف کنید.برای مزه دار کردن این غذا میتوانید از هر ادویهای که دوست دارید استفاده کنید.برای پخت این غذا میتوانید از تکههای مرغ با استخوان یا بدون استخوان استفاده کنید.بعد از پخت مرغ میتوانید ذغال را داخل یک کاسه استیل یا شیشهای قرار دهید و وسط قابلمه بگذارید.در زمان اضافه کردن سس مایونز باید ابتدا آن را با آب سرد ترکیب کنید و بعد در چند مرحله به مرغها اضافه کنید. در صورتی که سس به خوبی با آب یکدست نشود، ممکن است در غذا حالت بریده بریده پیدا کند.در صورت تمایل میتوانید مرغ دودی ذغالی خوشمزه را با مقداری نان تازه نیز سرو کنید.بعد از قرار دادن ذغال در قابلمه باید درب قابلمه را به سرعت روی آن بگذارید تا دود از قابلمه خارج نشود.اگر دوست دارید طعم دودی را بیشتر در مرغها احساس کنید، میتوانید از ذغال بیشتری استفاده کنید یا زمان دودی کردن مرغها را افزایش دهید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری آویشن، پودر سیر و پودر پیاز برای مزه دار کردن مرغ دودی استفاده کنید.میتوانید از همین روش برای دودی کردن برنج نیز استفاده کنید و از برنج دودی در کنار این مرغ استفاده کنید.برای خوشمزهتر شدن مرغ دودی یا ذغالی میتوانید در زمان تفت دادن مرغها به جای روغن از مقداری کره استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مرغ دودی یا ذغالی و همه فوتوفن های درست کردن این غذا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این غذا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه