- 2025-02-11
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه مرغ تنوری خانگی؛ پرطرفدار و مجلسی
![طرز تهیه مرغ تنوری خانگی؛ پرطرفدار و مجلسی](https://itimes.ir/wp-content/uploads/2025/02/tandoori-chicken-1.jpg)
مناسب برای
6 نفر
زمان آمادهسازی
2 ساعت
زمان پخت
30 دقیقه
مرغ تنوری، با طعمی بینظیر و عطر دلنشین، از دیرباز یکی از محبوبترین غذاها بوده است. این غذا در همه نقاط ایران و جهان با تغییراتی اندک در طرز تهیه آماده میشود. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه مرغ تنوری آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای طبخ این غذا باید ابتدا ماست، آب لیمو، کره ذوب شده و ادویهجات را خوب با هم مخلوط کنید. مرغها را به خوبی به مواد آغشته کنید و بگذارید تا ۲ ساعت در یخچال استراحت کند و خوب طعم بگیرد.
مرغها را در فر بپزید و بعد از گذشتن ۲۰ دقیقه از زمان پخت، گریل را روشن کنید تا روی مرغها کاملا برشته شود. مرغ تنوری شما آماده است. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مرغ تنوری برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازران مرغ بدون پوست و استخوان۱ کیلوگرملیمو سنگی½ عددماست۱ و ½ قاشق غذاخوریپودر سیر، زنجبیل، پاپریکا، پول بیبر، نمک، فلفل سیاه و پودر پیازبه میزان لازمتخم گشنیزبه میزان لازمرزماریبه میزان لازمکره۲۵ گرم
مرحله اول: مرغ را طعمدار کنید
در یک کاسه بزرگ ماست را با همه ادویهها، تخم گشنیز و رزماری مخلوط کنید.
نصف لیمو را آبگیری کنید و آب لیمو تازه را هم به ترکیب اضافه کنید.
کره را به روش بن ماری ذوب کنید و به ترکیب اضافه کنید.
مرغها را هم داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا همه جای مرغها به مواد آغشته شوند.
سپس روی کاسه را سلفون بکشید و بگذارید دو ساعت در یخچال بماند تا مرغها خوب طعمدار شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ بریان در قابلمه
مرحله دوم: فر را از پیش گرم کنید
فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس مرغها را از ظرف بیرون آورده و در سینی فر چرب شده بچینید.
دمای فر را به ۱۰۰ درجه تغییر دهید و سینی را داخل فر بگذارید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: مرغ تنوری را بپزید
اجازه دهید مرغ برای ۲۰ دقیقه در فر با این دما بپزد. سپس گریل را روشن کنید تا روی مرغ برشته شود.
حدود ۶ دقیقه دیگر هم اجازه دهید مرغها با گریل روشن بپزند. هر وقت دیدید که روی مرغ کاملا برشته شده، گریل را خاموش کنید.
بعد از ۶ دقیقه پخت مرغ در فر، روی یکی از مرغها را برش کوچکی بزنید. اگر هیچ بخشی از گوشت مرغ صورتی رنگ باقی نمانده بود، فر را خاموش کنید. در غیر این صورت اجازه دهید مرغ کمی بیشتر در فر بماند و بپزد.
مرغ تنوری شما آماده است. میتوانید آن را در کنار برنج سرو کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مرغ با آب نارنج
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ تنوری
در ادامه با بعضی نکات و جایگزینها برای پخت مرغ تنوری آشنا خواهیم شد.
میتوانید به همراه مرغها، سیبزمینیهایی که درشت خرد کردهاید را هم داخل فر بگذارید و در کنار مرغ تنوری سرو کنید.در صورت تمایل میتوانید تعدادی گوجه گیلاسی را هم به همراه مرغها داخل سینی فر بگذارید و بعد از پایان پخت، آن را در کنار غذا سرو کنید.اگر قطعات ران مرغی که برای پخت مرغ تنوری استفاده میکنید بزرگ هستند، میتوانید روی سطح آنها چند برش ایجاد کنید که خوب مغزپخت شوند.میتوانید برای طعم دار کردن مرغ از سیر له شده هم در کنار دیگر مواد استفاده کنید ولی قبل از قرار دادن مرغها در سینی فر، قطعات سیر را از روی آن جدا کنید، زیرا در غیر این صورت داخل فر میسوزند و عطر و طعم نامطلوبی ایجاد میکنند.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه مرغ تنوری آشنا شدیم. میتوانید میزان ادویههای مورد استفاده در این غذا را بر اساس ذائقه خود تنظیم کنید. این غذا را میتوانید به همراه سیبزمینی تنوری و نان یا در کنار برنج سرو کنید.
منبع: allrecipes.com
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه