- 2025-02-13
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای فرنگی
طرز تهیه مرغ با سس تایلندی؛ لذیذ و پرطرفدار
مناسب برای
4 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
20 دقیقه
مرغ با سس تایلندی غذایی پرطرفدار است که روشهای زیادی برای پخت آن وجود دارد. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه مرغ با سس تایلندی به یکی از روشهای ساده آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت مرغ با سس تایلندی، سس این غذا را با ترکیب سس چیلی شیرین، سس سویا، شکر قهوهای، سس سریراچا، سیر رنده شده، سس ماهی، آب لیمو و روغن کنجد آماده کنید.
نیمی از این سس را کنار بگذارید و نیمه دیگر آن را روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید سس برای ۵ دقیقه بجوشد و غلیظ شود. مرغها را در ماهیتابه با نیمه دیگر سس بپزید و اجازه دهید هر دو طرف آنها سرخ شود.
سپس سس غلیظ شده را روی مرغها اضافه کنید و آن را در کنار ترشی سبزیجات و کته برنج سفید سرو کنید. میتوانید مرغ را در فر هم بپزید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مرغ با سس تایلندی برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازگوشت مرغ (ران یا سینه)۷۰۰ گرمسس چیلی شیرین¾ فنجانسس سویا⅓ فنجانشکر قهوهای¼ فنجانسس سریراچا۲ قاشق غذاخوریسیر رنده شده۳ قاشق چایخوریسرکه سیب¼ فنجانسس ماهی۳ قاشق غذاخوریآب لیمو تازه۱ قاشق غذاخوریروغن کنجد۲ قاشق غذاخورینمکبه میزان کافی
مرحله اول: مواد سس را ترکیب کنید
در یک کاسه بزرگ، سس چیلی شیرین، سس سویا، شکر قهوهای، سریراچا، سیر، سرکه، سس ماهی، آب لیموترش و روغن کنجد را با یکدیگر ترکیب کنید تا یکدست شوند.
سس را به دو بخش تقسیم کنید و یک بخش آن را کنار بگذارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آنچیلادای مرغ مکزیکی
مرحله دوم: سس را آماده کنید
نیمی از سس را در یک ماهیتابه متوسط بریزید و روی حرارت بگذارید تا بجوشد. اجازه دهید سس تا ۵ دقیقه روی حرارت باقی مانده و بپزد.
سپس ماهیتابه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود و کمی قوام پیدا کند.
مرحله سوم: مرغ را بپزید
تکههای مرغ را با نیمی از سس که کنار گذاشته بودید ترکیب کنید و در یک ماهیتابه روی حرارت بگذارید. اجازه دهید یک طرف مرغها بین ۵ تا ۸ دقیقه بپزد.
سپس مرغها را برگردانید تا سمت دیگر آنها هم بین ۵ تا ۸ دقیقه بپزد. وقتی دو طرف مرغها کاملا پخت، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله چهارم: مرغ را سرو کنید
نیمی از سس را که جوشانده بودید تا لعاب بیندازد روی مرغ بریزید و آن را به همراه برنج سفید کته و ترشی سبزیجات تایلندی سرو کنید.
طرز تهیه مرغ با سس تایلندی در فر
در صورت تمایل میتوانید به جای پخت مرغ با سس تایلندی در ماهیتابه این غذا را در فر هم آماده کنید. برای این کار کافی است نیمی از سس را که کنار گذاشته بودید، با مرغها ترکیب کنید تا همه بخشهای گوشت مرغ کاملا به آن آغشته شوند، سپس روی آنها را با یک سلفون بپوشانید و بگذارید نیم ساعت در یخچال بماند و طعم بگیرد.
فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه گرم کنید، سپس مرغها را از سس خارج کنید و در فویل آلومینیومی بپیچید. سپس مرغها را در سینی فر بگذارید. بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از زمان پخت، فویل را باز کنید و گریل فر را روشن کنید.
اجازه دهید روی مرغها کاملا ترد و سوخاری شود. معمولا ۵ دقیقه برای سوخاری شدن روی مرغها کافی است.
سپس تکههای مرغ را از سینی فر خارج کنید و نیمی از سس را که حرارت دادهاید تا غلیظ شود، روی مرغها بریزید و آن را در کنار برنج و ترشی سبزیجات تایلندی سرو کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیکن تیکا ماسالا تند هندی
طرز تهیه ترشی سبزیجات تایلندی برای سرو در کنار مرغ
استفاده از ترشی سبزیجات تایلندی در کنار این غذا اختیاری است اما به شدت توصیه میشود، زیرا سرو آن کنار مرغ با سس تایلندی بسیار رایج است و طعم آن را بهتر میکند.
این ترشی به راحتی آماده میشود و تنها یک شب برای جا افتادن زمان لازم دارد. برای آمادهسازی این ترشی کافی است تعدادی هویج و خیار را به صورت بسیار نازک و نواری برش دهید. آنها را درون یک شیشه در بسته بریزید.
سپس یک فنجان سرکه را با نمک، شکر و فلفل قرمز ترکیب کنید و آن را روی سبزیجات بریزید. این محلول باید روی سبزیجات را به طور کامل بگیرد. در شیشه را محکم ببندید و خوب تکان دهید تا مواد ترکیب شوند.
سپس شیشه ترشی را در یخچال بگذارید. اگر برای استفاده از این ترشی عجله دارید، میتوانید یک ساعت بعد، شروع به مصرف آن کنید اما بهتر است صبر کنید ۲۴ ساعت بماند تا خوب جا بیفتد. در صورت تمایل میتوانید به این ترشی کمی هم پیازچه خرد شده اضافه کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ با سس تایلندی
در ادامه با نکات و جایگزینهایی آشنا میشویم که به شما کمک میکند این غذا را به بهترین شکل آماده کنید و از طعم آن لذت ببرید:
در صورت تمایل میتوانید مقدار کمی زست لیمو هم به سس اضافه کنید.این غذا معمولا با کته برنج سفید سرو میشود. بهتر است برنجی که در کنار مرغ با سس تایلندی سرو میکنید کمی شفته باشد.اگر به سس چیلی شیرین دسترسی ندارید، میتوانید از سس چیلی عادی استفاده کنید اما لازم است در نهایت به سس غذا، شکر بیشتری بزنید.بهتر است تکههای مرغی که برای پخت این غذا استفاده میکنید خیلی بزرگ و ضخیم نباشند. برای پخت بهتر و طعم گرفتن بیشتر مرغ آنها را به صورت نازکتر برش دهید.نمک غذا را در مرحله پایانی اضافه کنید و به هیچ عنوان قبل از آن نمک اضافه نکنید زیرا سس سویا و دیگر سسهایی که در پخت مرغ استفاده کردهاید نمک دارند و ممکن است در صورت اضافه کردن نمک بیشتر غذا شور شود.اگر به سس ماهی دسترسی ندارید، میتوانید به جای آن سس سویای بیشتری استفاده کنید؛ البته سس ماهی طعم این غذا را بسیار بهتر میکند و عطر و بوی غذاهای آسیایی اصیل را به آن میدهد، پس بهتر است ترجیحا آن را از دستور پخت حذف نکنید.
در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه مرغ با سس تایلندی آشنا شدیم. مرغ تایلندی با سسهای متنوع و روشهای متفاوتی درست میشود. به عنوان مثال میتوان به مرغ تای و بادام هندی، مرغ تایلندی با سس لیمو، گای تاد و مرغ تایلندی با سس تند اشاره کرد. شما کدام نوع از مرغ با سس تایلندی را بیشتر دوست دارید؟
منبع: lecremedelacrumb.com
من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعمهای تازه، غرق در دنیای کتابها و شیفته فیلمهایی که ذهن را به چالش میکشند. نوشتن و داستانگویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربههای هیجانانگیز.
ارسال دیدگاه