- 2025-01-27
- 7 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، غذاهای سنتی
طرز تهیه مرغ با آب نارنج+ خوشمزه و مخصوص
مناسب برای
3-4 نفر
زمان آمادهسازی
8-10 دقیقه
زمان پخت
40-50 دقیقه
مرغ با آب نارنج یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه ایرانی است. ترکیب طعم ترش نارنج با مرغ مزه متفاوت و منحصر به فردی به غذا میدهد. اگر علاقهمند به چشیدن طعمهای جدید هستید به شما توصیه میکنیم که از امتحان کردن طعم این غذا غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه مرغ با آب نارنج را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به روش پخت
برای پخت مرغ با آب نارنج، ابتدا پیازها را خلالی کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی و سبک شوند. سپس ادویهها را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود.
بعد از افزودن ادویهها، مرغها را در تابه بچینید و اجازه دهید تا عطر ادویهها و پیاز به مرغ نفوذ کند. سپس آب پرتقال و آب نارنج را به مخلوط درون تابه اضافه کنید تا مزه سس متعادل شود.
زمان دهید تا مرغ به آرامی با حرارت کم بپزد. سپس آن را در ظرف سرو بریزید و با برنج یا نان نوش جان کنید. رسپی این غذای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مرغ با آب نارنج برای ۴ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازمرغ۵-۶ تکهپرتقال۴-۵ عددنارنج۲-۳ عددلیمو ترش۱/۲ عددپیاز۲ عددروغنبه مقدار لازمپودر دارچین۱ قاشق چایخوریپودر سیر۱ قاشق چایخوریفلفل سیاه۱/۲ قاشق چایخورینمکبه میزان لازمزعفران دم کردهبه مقدار دلخواه
مرحله اول: پیاز و ادویهها را تفت دهید
پیازها را بشویید و پوست بگیرید. سپس آنها را به صورت خلالی خرد کنید.
در یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. پیازها را در تابه تفت دهید تا سبک و طلایی شوند.
در همین مرحله پودر دارچین، پودر سیر، نمک و فلفل سیاه را به پیازها اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله دوم: سس مرکبات را آماده کنید
استفاده از آب نارنج به تنهایی مرغ شما را بیش از اندازه ترش میکند. برای متعادل کردن ترشی نارنج باید از آب پرتقال و کمی آب لیمو ترش استفاده کنید.
پرتقالها و نارنج را بشویید. ابتدا با کمک آب مرکباتگیری آب پرتقالها را بگیرید و در ظرف مناسبی بریزید. سپس آب نارنجها را یکی یکی بگیرید و کم کم به آب پرتقال اضافه کنید.
سس را بچشید و تا هر زمان که ترشی و طعم آن متناسب با ذائقهتان بود آب نارنج به سس بیفزایید.
همچنین به دلخواه نصف آب لیمو ترش را میتوانید در این مرحله به سس اضافه کنید. این ترکیب، پایهای شیرین و ترش برای طعمدهی به مرغ خواهد بود.
مرحله سوم: مرغها را در تابه بچینید
مرغها را در تابه بچینید و پیازها و ادویههای تفت داده شده را روی مرغها بریزید.
درب تابه را ببندید و با حرارت کم به مدت ۲ تا ۳ دقیقه اجازه دهید تا عطر ادویهها و پیاز به مرغ نفوذ کند.
سپس مرغها را کمی زیر و رو کنید تا تمام قسمتهای آنها طعمدار شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه چیکن تریاکی (مرغ تریاکی)
مرحله چهارم: اضافه کردن آب مرکبات و زعفران
حرارت را زیاد کنید و از یک سمت تابه آب مرکبات را به تابه اضافه کنید. کمی از محلول زعفران دمکرده نیز به مخلوط اضافه کنید.
زمان دهید تا محتوای درون تابه به نقطه جوش برسد. سپس حرارت را کم کنید و درب تابه را ببندید تا مرغها با حرارت ملایم به خوبی بپزند.
در زمان پخت، مرغها را چند بار بچرخانید تا از هر طرف به خوبی پخته و طعمدار شوند.
اجازه دهید مرغها با حرارت کم به مدت تقریبی ۱ ساعت بپزند تا کاملاً نرم و خوشطعم شوند.
در این بازه زمانی که مرغها در حال پخت هستند، کته را آماده کنید تا غذای اصلی به طور همزمان آماده شود.
میتوانید از برنج سفید یا زعفرانی استفاده کنید که با طعم مرکبات مرغ به خوبی هماهنگ میشود.
مرحله پنجم: غذا را سرو کنید
پس از پخت کامل، مرغها را در ظرف سرو قرار دهید و سس مرکبات را روی آنها بریزید.
میتوانید غذا را با کته یا نان به دلخواه سرو و نوش جان کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه آنچیلادای مرغ مکزیکی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مرغ با آب نارنج
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم مرغ با آب نارنج اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
پیاز را تا زمانی که کاملاً طلایی و سبک شود تفت دهید تا طعم شیرین و ملایمی به غذا ببخشد.ترجیحاً از آب پرتقال تازه استفاده کنید تا طعم بهتری داشته باشید.حرارت کم و پخت طولانی مدت باعث میشود مرغها نرم و لطیف شوند.درب تابه را ببندید تا بخار داخل تابه حفظ شده و غذا یکنواخت بپزد.در طول زمان پخت چند بار مرغها را بچرخانید تا از هر طرف به طور یکنواخت پخته شوند.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این غذای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه مرغ با آب نارنج از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه