طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک+ نکات شکرک نزدن

مناسب برای 1 شیشه کوچک زمان آماده‌سازی 30 دقیقه زمان پخت 45 دقیقه مربای گل محمدی یکی از خوش ‌عطرترین…
طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک+ نکات شکرک نزدن

مناسب برای

1 شیشه کوچک

زمان آماده‌سازی

30 دقیقه

زمان پخت

45 دقیقه

مربای گل محمدی یکی از خوش ‌عطرترین و لطیف‌ترین مرباهای سنتی ایرانی است که برای درست کردن آن می‌توانید از گلبرگ‌های خشک شده این گل نیز استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این مربا آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این مربا باید گل محمدی را روی حرارت ملایم تفت دهید و بعد برای چند دقیقه در آب بخیسانید. شکر و آب را روی حرارت قرار دهید و بجوشانید تا غلیظ شوند.

در ادامه گل محمدی‌ها را به شهد اضافه کنید و بعد از ۱۰ دقیقه آبلیمو، گلاب و در صورت تمایل زعفران دم کرده را در مربا بریزید. مربا را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود.

رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مربای گل محمدی با گل خشک 

مواد لازممقدار مورد نیازگل محمدی خشک۱ پیمانهشکر۲ پیمانهآب۱/۵ پیمانهآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوریگلاب۲ قاشق غذاخوریزعفران دم‌کرده غلیظ (اختیاری)۱ قاشق غذاخوری

مرحله اول: گل خشک‌ها را پاک کنید

برای شروع باید گل‌های خشک را در سینی بریزید و خوب پاک کنید تا هیچ ساقه یا خار و گرد و غبار روی آن‌ها نباشد.

قسمت‌های زرد رنگ و سیاه گل محمدی را با قیچی جدا کنید تا مربای شما در نهایت خوشرنگ تر شود.

به خاطر داشته باشید که گل‌ها را گلبرگ و قسمت میانی گل‌ها را به طور کامل جدا کنید.

برای درست کردن این مربا باید از گل محمدی متعلق به منطقه آذربایجان استفاده کنید. این گل‌ها هیچ طعم تلخی ندارند و از همین رو نیازی به گرفتن تلخی آن‌ها قبل از پخت مربا نیست.در صورت استفاده از گل محمدی خشک مناطق کویری باید گلبرگ‌ها را چندین مرتبه بجوشانید تا تلخی آن‌ها گرفته شود که در این شرایط عطر و طعم آن‌ها از بین می‌رود.

مرحله دوم: گل‌ها را تفت دهید

در این مرحله باید یک ماهیتابه با اندازه مناسب را روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و بعد گل‌های خشک شده را به آن اضافه کنید.

گل‌ها را به آرامی روی حرارت هم بزنید و مراقب باشید که گل‌ها به هیچ عنوان نباید تغییر رنگ بدهند.

حدود ۵ دقیقه این کار را ادامه دهید و بعد ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای هویج خانگی

مرحله سوم: گل‌ها را بخیسانید

اگر احساس می‌کنید که گل‌ها خاکی و کثیف هستند، می‌توانید آن‌ها را با آب سرد بشویید و چند دور آبکشی کنید.

سپس مقدار کمی آب گرم به گل‌ها اضافه کنید و آن‌ها را هم بزنید. مقدار آب باید به اندازه‌ای باشد که گلبرگ‌ها در آب قرار بگیرند.

حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا گل‌ها در آب بمانند و نرم شوند.

مرحله چهارم: شهد مربا را آماده کنید

در این فرصت به سراغ درست کردن شهد مربا بروید. شکر و آب را مخلوط کنید و در یک قابلمه بریزید.

قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید. وقتی شربت شروع به جوشیدن کرد، کف روی آن را با قاشق بگیرید تا شفاف شود.

صبر کنید تا شربت روی حرارت بجوشد و به قوام برسد.

برای این که مطمئن شوید شربت به اندازه کافی غلیظ شده یا نه، می‌توانید مقداری از آن را بین دو انگشت خود بریزید و بعد به آرامی انگشتان را از هم باز کنید. اگر شیره مربا حالت کشسانی داشت، یعنی آماده است.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

مرحله پنجم: گلبرگ‌های گل محمدی را اضافه کنید

در این مرحله می‌توانید گلبرگ‌های گل محمدی را همراه با آب همراه آن در قابلمه بریزید و اجازه دهید گلبرگ‌ها برای چند دقیقه در شربت بجوشند.

به خاطر داشته باشید که گلبرگ‌های گل محمدی نباید بیشتر از ۱۰ دقیقه در شهد بجوشند، زیرا این کار موجب تلخ شدن طعم مربا می‌شود.

مرحله ششم: مربا را آماده کنید

بعد از آماده شدن مربا می‌توانید گلاب و زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید و سپس آبلیمو را نیز در مربا بریزید.

اضافه کردن آبلیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند و طعم بهتری به آن می‌بخشد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی خشک

مرحله هفتم: صبر کنید تا مربا خنک شود

مربا را از روی حرارت بردارید. درب قابلمه را با دم کنی بپوشانید و روی آن قرار دهید.

در ادامه می‌توانید برای خوشرنگ‌تر شدن مربا یک قابلمه بزرگ آب همراه با یخ آماده کنید و قابلمه مربا را برای حدود ۵ دقیقه داخل آب یخ قرار دهید.

سپس قابلمه را از آب سرد خارج کنید و یک شب صبر کنید تا در دمای آشپزخانه بماند.

مرحله هشتم: مربا را در شیشه بریزید

بعد از این که مربا کاملا خنک شد، آن را در یک شیشه خشک و تمیز بریزید و درب آن را محکم ببندید.

مربا را در یخچال قرار دهید و از طعم آن در کنار نان تازه و خامه لذت ببرید.

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک

نکات مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مربای گل محمدی با گل خشک

در این بخش به نکاتی مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مربای گل محمدی با گل خشک اشاره شده است.

استفاده از آب ‌لیمو در دقایق پایانی باعث جلوگیری از شکرک زدن مربا می‌شود.برای پخت این مربا باید آن را روی حرارت کم قرار دهید. حرارت زیاد شربت را می‌سوزاند و موجب شکرک زدن آن می‌شود.هم‌ زدن بیش ‌از حد مربا در زمان پخت موجب کدر شدن و شکرک زدن مربا می‌شود.برای نگهداری این مربا باید از شیشه‌های کاملا خشک و استریل استفاده کنید.در زمان برداشتن مربا حتما از قاشق تمیز و خشک استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای به خانگی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک

در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن مربای گل محمدی با گل خشک اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اگر برای درست کردن این مربا از گل محمدی خشک شده مناطق کویری استفاده می‌کنید، باید گل‌ها را چند بار بجوشانید تا تلخی آن‌ها گرفته شود. با این روش بخش زیادی از عطر و طعم گل محمدی از بین می‌رود.برای درست کردن مربای گل محمدی با گل خشک باید از گل‌هایی که گلبرگ‌های صورتی دارند استفاده کنید. گل‌هایی که گلبرگ‌های قرمز دارند، معمولا گل رز مشابه گل محمدی هستند و طعم تلخی دارند.برای تست قوام شهد می توانید مقداری از شهد مربا را در یک نعلبکی بریزید و در یخچال قرار دهید. بعد از چند دقیقه که شیره خنک شد، آن را تکان دهید. اگر شهد به آرامی حرکت کند، یعنی به قوام رسیده و آماده است.به منظور پخت این مربا بهتر است از قابلمه لعابی، مسی یا استیل استفاده کنید.قبل از اضافه کردن گل محمدی به شهد مربا باید شهد را به اندازه کافی بجوشانید. زیرا جوشاندن طولانی مدت گل محمدی در شربت موجب تلخ شدن آن می‌شود.اضافه کردن آبلیمو از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد. در صورت تمایل می‌توانید به جای آبلیمو از مقداری جوهر لیمو نیز استفاده کنید.در طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک بدون شکر می‌توانید از مقداری استویا به جای شکر استفاده کنید.برای خوشرنگ و شفاف شدن مربا حتما کف روی قابلمه را با قاشق بردارید.برای نگهداری این مربا به مدت طولانی می‌توانید آن را در فریزر قرار دهید.در زمان پخت مربا به هیچ عنوان گل‌ها را بیش از حد هم نزنید، این کار موجب له شدن گل‌ها در مربا می‌شود.اگر دوست دارید گلبرگ‌های گل محمدی در مربا ریز باشند، می‌توانید بعد از تفت دادن گل‌ها، آن‌ها را با دست خرد کنید.برای مزه دار کردن این مربا می‌توانید از مقداری عرق بیدمشک یا عرق بهار نارنج به جای گلاب استفاده کنید.برای درست کردن این مربا حتما از گل خشک باکیفیت و معطر استفاده کنید. گل‌هایی که رنگ صورتی روشن و بوی ملایمی دارند، برای مربا مناسب‌تر هستند.استفاده از گلاب طبیعی طعم مربا را چند برابر می‌کند.افزودن مقدار کمی کره در زمان پخت مربا باعث شفاف شدن شربت و جلوگیری از کف کردن آن می‌شود.اگر این مربا به روش درستی آماده شود، می‌توانید تا ۶ ماه آن را در یخچال نگهداری کنید.اضافه کردن گلاب به این مربا اختیاری است و در صورت تمایل می‌توانید آن را حذف کنید.در برخی رسپی‌ها برای خوش عطر شدن این مربا از مقداری هل و دارچین استفاده می‌شود.برای درست کردن این مربا بدون شکر می‌توانید به ‌جای شکر سفید از مقداری شکر قهوه‌ای یا حتی شیره انگور استفاده کنید.در صورت تمایل می‌توانید این مربا را با گردوی خرد شده سرو کنید یا در زمان پخت مربا مقداری گردوی خرد شده به آن اضافه کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای گل محمدی با گل خشک و همه فوت‌وفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

منبع خبر

بیا تو صدا