طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه (قیزیل گول موراباسی)+ نکات شکرک نزدن

زمان آماده‌سازی 6-7 ساعت زمان پخت 40-50 دقیقه مربا گل محمدی یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین مرباها است که عطر…
طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه (قیزیل گول موراباسی)+ نکات شکرک نزدن

زمان آماده‌سازی

6-7 ساعت

زمان پخت

40-50 دقیقه

مربا گل محمدی یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین مرباها است که عطر و طعم بی‌نظیری دارد. اگر علاقه به چشیدن طعم‌های متفاوت و جدید دارید به شما توصیه می‌کنیم که از امتحان کردن طعم این مربای معطر غافل نشوید. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده سازی مربای گل محمدی، ابتدا گلبرگ‌های تازه را با دقت بشویید و خشک کنید. در یک قابلمه، شربت غلیظی از آب و شکر آماده کنید. سپس گلبرگ‌ها را به شربت اضافه و با حرارت ملایم آن‌ها را بپزید.

برای جلوگیری از شکرک زدن، اطراف قابلمه را با آبلیمو تمیز کنید و در پایان کمی جوهر لیمو به آن اضافه کنید. پس از استراحت دادن مربا با دم‌کنی، آن را در شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

رسپی این مربا خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مربای گل محمدی

مواد لازممقدار مورد نیازگلبرگ تازه گل محمدی۵۰۰ گرمشکر۱ کیلوگرمآب۱ لیترجوهر لیمو۱ قاشق چای‌خوریآبلیمو تازه (اختیاری)۱ قاشق غذاخوری

مرحله اول: گلبرگ‌ها را آماده کنید

گلبرگ‌ها را با دقت از کاسبرگ جدا کنید و در کاسه بزرگی بریزید.

مقداری آب سرد روی گلبرگ‌ها بریزید و ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا گلبرگ‌ها در آب بمانند تا گردوغبار آن‌ها ته‌نشین شود.

پس از گذشت زمان اعلام شده آب روی گلبرگ‌ها را بریزید و با آب تازه آن‌ها را خیس کنید. این کار را ۲-۳ بار تکرار کنید تا گلبرگ‌ها کاملاً تمیز شوند.

مرحله دوم: گلبرگ‌ها را خشک کنید

پس از این که آب گلبرگ‌ها را چند بار عوض کردید آن‌ها را در صافی بریزید و زمان دهید تا به خوبی آب اضافی‌شان گرفته شود.

سپس گلبرگ‌های تمیز شده را روی دستمال نخی آشپزخانه پهن کنید و اجازه دهید به‌ آرامی رطوبتشان گرفته شود.

توجه داشته باشید که گلبرگ‌ها نباید خیس باشند، زیرا رطوبت زیاد طعم مربا را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای بهار نارنج

مرحله سوم: شربت را آماده کنید

شکر و آب را در قابلمه مناسبی بریزید. مواد را در حد مخلوط شدن هم بزنید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید.

وقتی شکر کاملاً حل شد و شربت شروع به جوشیدن کرد، اجازه دهید حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه بجوشد تا کمی غلیظ شود.

مرحله چهارم: گلبرگ‌ها را اضافه کنید

گلبرگ‌های خشک‌شده را به‌ آرامی به شربت در حال جوش اضافه کنید و با قاشق چوبی آرام آرام هم بزنید تا همه‌ی گل‌ها به خوبی با شربت آغشته شوند.

مرحله پنجم: گلبرگ‌ها را بپزید

حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید گلبرگ‌ها به مدت ۳۰ دقیقه در شربت بپزند.

هرچند دقیقه یک‌بار آن را هم بزنید. گل‌ها باید نرم شوند؛ ولی شکل خود را حفظ کنند. این مرحله کلیدی‌ترین بخش در حفظ رنگ و بافت گل‌هاست.

مرحله ششم: جوهر لیمو را اضافه کنید

پس از این که مربا کاملاً پخته شد، جوهر لیمو را به آن اضافه کنید. این کار علاوه بر جلوگیری از شکرک‌زدن مربا به تثبیت رنگ آن نیز کمک می‌کند.

۲-۳ دقیقه دیگر زمان دهید تا مربا روی حرارت بماند. سپس حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای توت فرنگی بدون شکر

مرحله هفتم: مربا را در دمای محیط بگذارید

یک دم‌کنی تمیز روی در قابلمه قرار دهید و بگذارید مربا حدود ۴ تا ۶ ساعت در دمای محیط بماند. این کار باعث می‌شود رنگ مربا شفاف و زیبا باقی بماند.

مرحله هشتم: مربا را در شیشه‌های نگهدارنده بریزید

پس از گذشت زمان اعلام شده دم کنی را از روی قابلمه بردارید و کمی زمان دهید تا مربا کاملاً خنک شود.

سپس آن را داخل شیشه‌های استریل شده بریزید و درب شیشه را محکم ببندید. شیشه‌های حاوی مربا را در یخچال نگهداری کنید.

طریقه انتخاب گلبرگ مناسب گل محمدی

برای آماده سازی مربای گل محمدی، از گل‌های تازه، خوش‌رنگ و خوش‌عطر استفاده کنید که نیمه‌باز باشند و پژمرده یا لک‌دار نباشند. رنگ صورتی پررنگ یا سرخابی ملایم برای داشتن مربایی خوشرنگ مناسب‌تر است.

کاسبرگ‌ها و قسمت‌های سبز انتهایی گل را حتماً جدا کنید تا مربا تلخ نشود. گل‌های مناطق کاشان، کردستان و تبریز به دلیل عطر بالا و کیفیت عالی، گزینه‌ای ایده‌آل برای آماده سازی مربا هستند. همچنین از گل‌هایی که به‌ تازگی چیده شده‌اند و کرم‌زدگی ندارند استفاده کنید.

راهکارهای جلوگیری از تلخ شدن مربا

از گل‌های تازه، سالم و خوش‌عطر استفاده کنید، کاسبرگ‌ها و بخش‌های سبز گل را به طور کامل جدا کنید، گلبرگ‌ها را خوب بشویید تا گرد و غبار و مواد تلخ آن‌ها پاک شود و سپس روی پارچه‌ای تمیز کاملاً خشکشان کنید.

ابتدا شربت شکر را آماده کنید سپس گلبرگ‌ها را اضافه کنید تا در اثر حرارت بالا تلخ نشوند. در تمام مراحل پخت از حرارت ملایم استفاده کنید و از جوشاندن طولانی‌مدت گلبرگ‌ها خودداری کنید تا عطر طبیعی گل حفظ شود.

در پایان پخت، کمی جوهر لیمو یا آب‌لیمو اضافه کنید تا طعم مربا متعادل شود. پس از برداشتن قابلمه از روی شعله، روی آن دم‌کنی قرار دهید تا رنگ و رایحه مربا تثبیت شود و عطر گل محمدی در آن باقی بماند.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

دلایل و راهکارهای سفت شدن مربا

مربای گل محمدی معمولاً به دو دلیل اصلی سفت می‌شود: یا شربت آن بیش از حد غلیظ شده، یا زمان پخت طولانی بوده و گلبرگ‌ها بافت خود را از دست داده‌اند.

اگر مربا تازه سفت شده، مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید، روی حرارت ملایم قرار دهید و چند دقیقه اجازه دهید تا مربا دوباره بجوشد و بافت شل‌تری پیدا کند.

اگر گلبرگ‌ها هم سفت و خشک شده‌اند، کمی گلاب یا آب‌لیمو اضافه کنید تا بافت نرم‌تر و طعم بهتری حاصل شود.

برای جلوگیری از سفت شدن باید شربت را قبل از اضافه کردن گلبرگ‌ها فقط تا حدی بجوشانید که غلظت ملایمی پیدا کند و نیاز به جوشاندن زیاد گلبرگ‌ها نباشد.

نکات و فوت‌وفن‌ های شکرک و کپک نزدن

در ادامه به چند نکته طلایی برای شکرک و کپک نزدن مربای گل محمدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

از مقدار کافی شکر استفاده کنید. برای هر ۱ کیلو گلبرگ، حداکثر ۱ تا ۱.۲ کیلو شکر کافی است.شکر و آب را اول بجوشانید تا شربت آماده شود بعد گلبرگ‌ها را اضافه کنید.در انتهای پخت، کمی آب‌لیمو یا جوهر لیمو اضافه کنید تا از شکرک زدن مربا جلوگیری شود.مربا را با شعله کم و حوصله بپزید و آن را زیاد هم نزنید. فقط گاهی آرام با قاشق چوبی.قوام و غلظت شربت تأثیر زیادی در بیشتر شدن ماندگاری مربا دارد.برای نگهداری از شیشه تمیز و خشک استفاده کنید.اجازه دهید مربا کاملاً خنک شود و سپس آن را در شیشه‌های نگه دارنده بریزید.هنگام مصرف حتماً از قاشق خشک استفاده کنید، قاشق مرطوب موجب کپک زدن و خراب شدن مربا می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای بهار نارنج عسلی

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه مربای گل محمدی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت مربای گل محمدی با گلبرگ تازه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

 اضافه‌کردن چوب دارچین در شربت پیش از افزودن گل‌ها، طعمی متفاوت به مربا می‌دهد.دم‌کنی روی قابلمه بعد از پخت باعث تثبیت رنگ صورتی مربا می‌شود.شکر را دقیق اندازه بگیرید. کم‌بودن آن باعث کپک زدن می‌شود.برای رنگی دلپذیر و طعمی متفاوت می‌توانید کمی زعفران دم‌کرده اضافه کنید.مربا را پس از سرد شدن در یخچال نگهداری کنید.چند قطره گلاب یا عرق گل محمدی می‌تواند عطر مربا را دوچندان کند.از قابلمه لعابی یا استیل استفاده کنید. ظروف مسی یا آلومینیومی باعث تغییر رنگ مربا می‌شوند.حرارت ملایم کلید موفقیت است. حرارت بالا و جوشیدن زیاد گلبرگ‌ها را له می‌کند.اگر شربت خیلی غلیظ شد، کمی آب جوش اضافه کنید و مجدد بجوشانید.برای طعم لطیف‌تر می‌توانید کمی وانیل یا عصاره طبیعی آن اضافه کنید.از هم زدن زیاد در حین پخت بپرهیزید تا گلبرگ‌ها له نشوند.می‌توانید مقداری آب‌لیموی تازه به جای جوهر لیمو استفاده کنید.اضافه‌کردن دانه هل در شربت طعم جذاب‌تری به مربا می‌دهد.برای ماندگاری بیشتر، درب شیشه‌ها را خوب ببندید و مرباها را در جای خشک و خنک نگه‌دارید.گل تازه و سالم انتخاب کنید. گلبرگ‌های پژمرده طعم و رنگ مربا را خراب می‌کنند.قسمت سفید گلبرگ‌ها را حتماً جدا کنید تا مربا تلخ نشود.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این مربای خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه مربای گل محمدی با گلبرگ تازه از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا