طرز تهیه مربای پوست پرتقال+ نکات شکرک نزدن
مناسب برای
1 شیشه
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
90 دقیقه
مربای پوست پرتقال، با عطر دل انگیز و طعم بی نظیری که دارد، یکی از خوشمزهترین انواع مربای مخصوص فصل سرما است که میتوانید آن را در خانه آماده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای پوست پرتقال به ۸ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این مربای خوشمزه آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن مربای پوست پرتقال خلالی باید پرتقالها را به صورت خلالی برش دهید و قسمت سفید رنگ آنها را با یک چاقو جدا کنید. پوست پرتقالها را در آب بجوشانید و آبکش کنید.
سپس پوست پرتقالها را همراه با آب پرتقال، آب لیمو، شکر و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. اجازه دهید مربا روی حرارت بجوشد و آماده شود.
برای درست کردن مربای پوست پرتقال میتوانید از پوست پرتقال رنده شده، زنجبیل، مقداری هویج رنده شده و همچنین پوست پرتقال خشک نیز استفاده کنید.
رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای پوست پرتقال با آب پرتقال
مواد لازممقدار مورد نیازپرتقال بزرگ۸ عددآب۸ لیوانلیمو۱ عددشکر۷۰۰ گرم
مرحله اول: آب پرتقال و لیمو را بگیرید
برای درست کردن مربای پوست پرتقال ابتدا باید پرتقالها را بشویید و خوب خشک کنید.
در ادامه ۶ عدد پرتقال را بردارید و ۲ عدد از آن را کنار بگذارید. سپس آب پرتقال را با دستگاه آبمیوه گیری دستی یا برقی بگیرید.
مراقب باشید که دانههای پرتقال وارد آب آن نشود. در ادامه آب یک عدد لیمو را نیز بگیرید و به آب پرتقالها اضافه کنید.
مرحله دوم: پوست پرتقال را خرد کنید
به کمک یک قاشق محتویات داخل پوست پرتقالها را به طور کامل خارج کنید.
حالا باید به کمک یک چاقوی تیز قسمت سفید رنگ پوست پرتقال را به طور کامل جدا کنید تا طعم مربای شما تلخ نشود.
در ادامه پوست پرتقالها را به صورت خلالی نازک خرد کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: پوست ۲ عدد پرتقال باقی مانده را جدا کنید
۲ عدد پرتقال باقی مانده را پوست بگیرید و بعد قسمت سفید رنگ پوستها را جدا کنید. سپس پوست پرتقالها را به صورت مکعبی خرد کنید.
مرحله چهارم: تلخی پوست پرتقالها را بگیرید
اگر نسبت به طعم تلخ پوست پرتقال حساس هستید، میتوانید در این مرحله یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید و پوست پرتقالها را برای حدود ۱۰ دقیقه روی حرارت بجوشانید.
در ادامه آنها را آبکش کنید و برای پخت مربا استفاده کنید. اگر قسمت سفید رنگ پوست پرتقال را به خوبی جدا کنید، نیازی به جوشاندن پوست پرتقالها نخواهد بود.
مرحله پنجم: آب پرتقال و پوست پرتقالها را ترکیب کنید
حال باید ترکیب آب پرتقال و آب لیمو را در یک کاسه بریزید و بعد پوست پرتقال خرد شده را به آن اضافه کنید.
در این مرحله بهتر است مواد را روی ترازو قرار دهید و وزن دقیق آنها را بررسی کنید.
وزن تقریبی مواد باید حدود ۷۰۰ گرم باشد و از همین رو باید از حدود ۷۰۰ گرم شکر برای شیرین کردن این مربا استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای پوست نارنج
مرحله ششم: مربا را بجوشانید
در این مرحله باید ترکیب آب پرتقال و پوست پرتقال را در یک قابلمه بریزید و بعد شکر را اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود نیم ساعت صبر کنید تا شکر به خوبی در مربا حل شود و مربا بافت غلیظی پیدا کند.
مرحله هفتم: مربا را آماده کنید
بعد از نیم ساعت باید شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید مربا به آرامی بجوشد و به غلظت مناسب برسد.
برای این که مطمئن شوید مربا آماده است یا نه باید مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و در یخچال قرار دهید. حالا مقداری از مربا را بین ۲ انگشت خود بریزید. اگر مربا چسبناک بود، یعنی آماده است.
مرحله هشتم: مربا را در یخچال قرار دهید
بعد از اینکه مربا آماده شد، شعله گاز را خاموش کنید. اجازه دهید مربا به طور کامل خنک شود، سپس آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
برای درست کردن مربای پوست پرتقال از روشهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه به محبوبترین روشهای درست کردن مربای پوست پرتقال خانگی اشاره شده است.
مربای پوست پرتقال بدون آب پرتقال
برای درست کردن این مربا باید پوست پرتقالها را به صورت نواری برش دهید. یک قابلمه آب جوش را روی حرارت قرار دهید و زمانی که آب شروع به جوشیدن کرد، پوست پرتقالها را اضافه کنید و برای ۱۰ دقیقه بجوشانید.
برای گرفتن تلخی پوست پرتقالها میتوانید این کار را تا ۴ بار تکرار کنید. سپس پوست پرتقالها را همراه با شکر و ۲ لیوان آب روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید که آماده شوند.
برای مزه دار کردن این مربا میتوانید مقداری میخک و دارچین به آن اضافه کنید. در انتهای پخت این مربا باید مقداری آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید.
مربای پوست پرتقال خشک
برای درست کردن این مربا با پوست پرتقال خشک شده باید پوست پرتقالها را همراه با مقداری آب در قابلمه بریزید و بجوشانید و سپس آبکش کنید. در ادامه پوست پرتقالها را همراه با آب و شکر دوباره در قابلمه بریزید و اجازه دهید مربا بجوشد و آماده شود.
در این روش اگر به آب پرتقال تازه دسترسی ندارید، حتما قبل از برداشتن مربا از روی حرارت، کمی آب لیمو ترش تازه به آن اضافه کنید. این کار از شکرک زدن مربا جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا کیوی
مربای پوست پرتقال و هویج
برای درست کردن این مربا باید پوست پرتقال را با هویج رنده شده و آب پرتقال، شکر و آب در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مربای شما به آرامی بجوشد و غلیظ شود.
مربای پوست پرتقال رولی
برای درست کردن مربای پوست پرتقال مجلسی باید پوست پرتقالها را به صورت نواری خرد کنید. سپس نوارهای پوست پرتقال را با دست رول کنید و به کمک خلال دندان آن را در این حالت نگه دارید.
این کار را برای همه نوارهای پوست پرتقال تکرار کنید و بعد پوست پرتقالها را چند دور بجوشانید تا تلخی آنها گرفته شود. در ادامه از این پوست پرتقال برای درست کردن مربا استفاده کنید.
مربای پوست پرتقال و نارنج
برای درست کردن مربای پوست پرتقال و نارنج میتوانید در کنار پوست پرتقال از مقداری پوست نارنج خرد شده نیز استفاده کنید. سایر مراحل آماده کردن این مربا مثل روش قبل است.
مربای زنجبیل با پوست پرتقال
برای پخت این مربا میتوانید از ترکیب زنجبیل تازه رنده شده با پوست پرتقال استفاده کنید. سایر مراحل درست کردن این مربا مثل روش قبل است.
مربای پوست پرتقال با آهک
برای درست کردن این مربا با آهک باید ۱ قاشق آهک را در ۱/۵ لیتر آب حل کنید. اجازه دهید آهک ته نشین شود و بعد آب زلال روی آن را بردارید. پوست پرتقالها را در آهک بریزید و حدود ۱۲ تا ۲۴ ساعت صبر کنید. سپس آنها را بشویید و برای درست کردن مربا از این پوست پرتقالها استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای کدو حلوایی (با آهک و بدون آهک)
علت سفت شدن مربای پوست پرتقال
در صورتی که ضخامت پوست پرتقال زیاد باشد و آن را برای مدت زمان کوتاه در شهد بجوشانید، پوست پرتقالها در مربا سفت میشوند. برای جلوگیری از بروز این مشکل باید پوست پرتقال را به اندازه بجوشانید تا بافت نرمی پیدا کند.
مربای پوست پرتقال رنده شده
برای درست کردن پوست پرتقال رنده شده باید پوست رنگی روی پرتقال را رنده کنید. سپس شهد مربا را با شکر و آب آماده کنید. زمانی که شهد کمی غلیظ شد، پوست رنده شده مربا را به آن اضافه کنید.
اجازه دهید مربا به غلظت مناسب برسد و بعد از این که غلیظ شد، مقداری آب لیمو ترش به آن اضافه و شعله گاز را خاموش کنید.
نکات شکرک نزدن مربای پوست پرتقال
برای جلوگیری از شکرک نزدن این مربا باید آن را در یک ظرف تمیز و خشک بریزید. مقدار شکر این مربا باید درست برابر با مقدار پوست پرتقال و آب آن باشد، بنابراین از اضافه کردن شکر به مقدار بیشتر اجتناب کنید.
اضافه کردن آب لیمو ترش به این مربا از شکرک زدن آن جلوگیری میکند. جوشاندن مربا روی حرارت زیاد نیز یکی از دلایل شکرک زدن آن است. بهتر است این مربا را روی حرارت متوسط و ملایم بجوشانید.
نحوه نگهداری مربای پوست پرتقال
برای نگهداری مربای پوست پرتقال باید آن را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و بعد مربا را در یخچال قرار دهد. مدت زمان ماندگاری این مربا حدود یک ماه است و برای ماندگاری بیشتر باید مربا را کنسرو کنید.
علت تلخ شدن مربای پوست پرتقال
برای درست کردن این مربا باید تنها از قسمت رنگی پوست پرتقال استفاده کنید. در صورتی که قسمت سفید رنگ پوست پرتقال را به درستی جدا نکنید، طعم مربای شما تلخ میشود.
برای جلوگیری از تلخ شدن مربای پوست پرتقال میتوانید پوست پرتقال را در آب بجوشانید و بعد آبکش و سپس از آن برای درست کردن مربا استفاده کنید.
راهکار بعدی برای گرفتن تلخی پوست پرتقال، قرار دادن آنها در آب سرد است. در این روش باید پوست پرتقالها را خرد کنید و در یک ظرف بزرگ بریزید. مقداری آب سرد به ظرف اضافه کنید و اجازه دهید پوست پرتقالها برای ۲ ساعت در آب بمانند و تلخیشان گرفته شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای پوست پرتقال
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن مربای پوست پرتقال اشاره شده است، با ما همراه باشید.
در زمان آماده کردن آب پرتقال و لیمو مراقب باشید که هسته میوه وارد آب نشود. اما پالپ میوه هیچ مشکلی برای درست کردن این مربا ایجاد نمیکند.برای درست کردن این مربا باید از پرتقالهای تازه و آبدار که پوست سالمی دارند استفاده کنید.به منظور طعم دار کردن این مربا میتوانید از مقداری چوب دارچین، هل، گل میخک یا زعفران دم کرده نیز استفاده کنید.اضافه کردن آب پرتقال به مربای پوست پرتقال اختیاری است و در صورت تمایل میتوانید برای این مربا تنها از پوست پرتقال در کنار شهد استفاده کنید.برای این که مطمئن شوید شهد مربا به قوام رسیده یا نه میتوانید شربت را در یک ظرف کوچک بریزید و ظرف را برای چند دقیقه در یخچال بگذارید. بعد از چند دقیقه بافت مربا را بررسی کنید و اگر مربا غلیظ شده بود، یعنی آماده است و میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.در برخی رسپیها از آهک برای کم کردن تلخی پوست پرتقال و همچنین ترد شدن بافت مربا استفاده میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای پوست پرتقال و همه فوتوفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربای خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه