طرز تهیه مربای زعفران+ نکات شکرک نزدن

مربای زعفران، این مربای خوشمزه و خوش‌رنگ از گلبرگ‌های زعفران که معمولا دور ریخته می‌شوند، درست می‌شود. در این مقاله…
طرز تهیه مربای زعفران+ نکات شکرک نزدن

مربای زعفران، این مربای خوشمزه و خوش‌رنگ از گلبرگ‌های زعفران که معمولا دور ریخته می‌شوند، درست می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه مربای زعفران، نکات شکرک نزدن و فوت‌وفن های خوشمزه‌تر شدن آن را شرح می‌دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

گلبرگ‌های زعفران را پس از شستن و خرد کردن، دو بار بجوشانید. در مرحله بعد، آب و شکر را با هم مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید تا شربتی غلیظ و شفاف حاصل شود. در نهایت، حرارت را خاموش کرده و گلبرگ‌های زعفران را به همراه زعفران به قابلمه اضافه کنید. برای آموزش طرز تهیه مربای زعفران به صورت کامل، با ما همراه باشید.

مواد لازم مربای زعفران

گلبرگ تازه زعفران۳۰۰ گرمشکر۲۰۰ گرمزعفران آسیاب شده۳ قاشق چای‌خوریآببه مقدار لازم

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه مربای زعفران

زمان آماده‌سازی و پخت: ۹۰ دقیقهاین مقدار مواد اولیه برای یک شیشه کوچک مربای زعفران کافی است.

مرحله اول: خرد کردن گلبرگ‌های زعفران

ابتدا گلبرگ‌های زعفران را پاک کرده و پرچم‌های زرد رنگ را جدا کنید. پس از جدا کردن پرچم‌ها، گلبرگ‌های زعفران را شسته و آب اضافی آن‌ها را بگیرید. سپس، آن‌ها را به صورت ریز خرد کنید.

مرحله دوم: گرفتن تلخی گلبرگ‌های زعفران

مقداری آب درون یک قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. پس از به جوش آمدن آب، گلبرگ‌های زعفران را به قابلمه اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه بجوشانید.

پس از گذشت ۲ دقیقه، گلبرگ‌های زعفران را آبکش کرده و این فرآیند را یک بار دیگر تکرار کنید. یعنی مجددا مقداری آب در قابلمه ریخته، به جوش آورده و گلبرگ‌های زعفران را برای دو دقیقه دیگر در آن بجوشانید و سپس آبکش کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای هویج خانگی

مرحله سوم: پختن مربا

حدود دو لیتر آب و شکر را در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا شکر به طور کامل حل شود. پس از حل شدن شکر، حرارت را کم کرده و اجازه دهید شهد مربا غلیظ شود. زمانی که شهد به قوام رسید، شعله را خاموش کرده و گلبرگ‌های زعفران را به همراه زعفران آسیاب شده به قابلمه اضافه کرده و هم بزنید.

مرحله چهارم: قرار دادن مربا در یخچال

پس از آنکه مربای زعفران آماده شد، اجازه دهید تا کاملا خنک شود. سپس، مربای خنک شده را در ظرف شیشه‌‌ای تمیز و خشک بریزید. درب ظرف را ببندید تا هوا به داخل آن‌ نفوذ نکند. در نهایت، ظرف مربا را در یخچال نگهداری کنید. با رعایت این نکات می‌توانید این مربا را تا حدود دو ماه در یخچال نگه‌ دارید.

نکات شکرک نزدن مربای زعفران

در ادامه، نکات و راهکارهایی را برای شکرک نزدن این مربا ارائه می‌دهیم.

استفاده زیاد از شکر، یکی از عوامل اصلی شکرک زدن مرباست. بنابراین، هنگام پختن مربا، از مقدار شکر ذکر شده در دستورالعمل استفاده کنید.استفاده از حرارت زیاد برای پخت مربا باعث شکرک زدن آن می‌شود. پس اجازه دهید مربا با حرارت ملایم بجوشد و غلیظ شود.اضافه کردن چند قطره آبلیمو در اواخر پخت مربا مانع از شکرک زدن مربا می‌شود.پخت طولانی‌ مدت مربا و غلیظ شدن بیش از حد آن، احتمال شکرک زدن را افزایش می‌دهد. برای اطمینان از رسیدن مربا به قوام مناسب، مقدار کمی از شربت مربا را در یک ظرف بریزید و پس از خنک شدن، ظرف را کج کنید. اگر شربت به آرامی حرکت کرد، یعنی مربا آماده است.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای زنجبیل

فوت‌وفن های طرز تهیه مربای زعفران

فوت‌وفن های خوشمزه‌تر شدن این مربا عبارتند از:

برای اینکه مربای زعفران عطر و طعم دلنشین‌تری داشته باشد، می‌توانید کمی دارچین و هل به مخلوط آب و شکر در حال جوش اضافه کنید.مقدار زعفران را می‌توانید به دلخواه خود کم یا زیاد کنید، اما به هیچ وجه حذف نکنید. زعفران علاوه بر رنگ دلنشینی که به مربا می‌بخشد، عطر و طعم بی‌نظیری هم به آن می‌دهد. بنابراین، حتی اگر مقدار کمی زعفران در دسترس دارید، حتما از آن در پختن این مربا استفاده کنید.

در این بخش از مجله آشپزی اکالا، طرز تهیه مربای زعفران را شرح دادیم و نکاتی را برای جلوگیری از شکرک نزدن آن ارائه نمودیم. پس از این به بعد، گل‌های بنفش زعفران را دور نریزید و با آن‌ها این مربای خوش‌عطر و طعم را درست کنید.

سحر هستم و عاشق نوشتن و تولید محتوا، چند سالی است که با شور و اشتیاق در این مسیر قدم برمی‌دارم و برای ارتقای مهارت‌های خودم تلاش می‌کنم.

منبع خبر