طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ+ نکات کپک و شکرک نزدن

مناسب برای
1 شیشه کوچک
زمان آمادهسازی
15 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
مربای توت فرنگی از خوشمزهترین انواع مربای خانگی است که میتوانید از آن همراه با کره یا خامه برای وعده صبحانه استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ و همه فوتوفن های درست کردن این مربا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این مربا باید توت فرنگیهای شسته و خشک شده را با شکر ترکیب کنید و برای چند ساعت در یخچال قرار دهید. در ادامه قابلمه را روی حرارت بگذارید. بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه که مربا غلیظ شد، شعله گاز را خاموش کنید. در ادامه آب لیمو ترش را در مربا بریزید و اجازه دهید خنک شود.
برای خواندن جزئیات طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ میتوانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.
مواد لازم برای مربای توت فرنگی
مواد لازممقدار مورد نیازتوت فرنگی۵۰۰ گرمشکر۵۰۰ گرمآب لیمو ترش تازه۱ قاشق غذاخوری
مرحله اول: توت فرنگیها را بشویید
برای شروع باید توت فرنگیها را بشویید و گلبرگهای سبز آنها را به دقت جدا کنید.
در ادامه توت فرنگیها را در آبکش بریزید و بعد از یک دقیقه روی دستمال تمیز پهن و خوب خشک کنید تا آب اضافهشان به طور کامل گرفته شود.
به هیچ عنوان توت فرنگیها را برای مدت طولانی در آبکش رها نکنید، زیرا این کار موجب نفوذ آب به داخل توت فرنگیها و تغییر مزه آنها میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای سیب خانگی
مرحله دوم: توت فرنگیها را با شکر مخلوط کنید
نیمی از توت فرنگیهای خشک را در یک قابلمه بریزید و بعد نیمی از شکر را به آنها اضافه کنید.
در ادامه باقی مانده توت فرنگیها را همراه با شکر در قابلمه بریزید. قابلمه را برای ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا توت فرنگیها آب بیندازند.
مرحله سوم: قابلمه را روی حرارت قرار دهید
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید آب توت فرنگیها شروع به جوشیدن کند.
در زمان پخت مربا به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، زیرا این کار موجب تیره و کدر شدن رنگ توت فرنگیها میشود.
در زمان جوشیدن توت فرنگی معمولا مقداری کف روی آن ایجاد میشود که باید کف را با ملاقه بردارید و دور بریزید. این کار موجب خوشرنگ و شفاف شدن مربای شما میشود.
مرحله چهارم: مربا را آماده کنید
حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید تا مربای توت فرنگی روی حرارت بجوشد و غلیظ شود.
برای اطمینان از غلیظ شدن مربا میتوانید مقداری از آن را در لیوان آب سرد بریزید. اگر شهد در آب سرد ته نشین شد، یعنی مربا به غلظت مناسب رسیده است، در صورتی که شهد به سرعت در آب حل شد، یعنی مربا باید چند دقیقه دیگر روی حرارت بجوشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای هویج
مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید
بعد از این که مربا آماده شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و مقداری آبلیمو به آن اضافه کنید.
با یک قاشق تمیز و خشک مربا را هم بزنید و صبر کنید تا خنک شود. سپس مربا را در یک شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال قرار دهید.
اهمیت قوام مربای توت فرنگی خوشرنگ
ماندگاری و طعم و بافت مربای شما به غلظت شهد آن بستگی دارد. به منظور افزایش ماندگاری این مربا و جلوگیری از کپک زدن آن باید مربا را به اندازهای روی حرارت ملایم بجوشانید تا غلظت مربا شبیه به عسل شود. این کار به کیفیت بهتر مربا، خوشمزهتر شدن آن و همچنین جلوگیری از کپک زدن مربا کمک میکند.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
نکات کپک و شکرک نزدن مربای توت فرنگی
مهمترین دلیل کپک زدن مربای توت فرنگی ورود رطوبت، دمای بالا، استفاده از ظرف نامناسب و همچنین به قوام نرسیدن مربا است. در این بخش به نکاتی مهم برای جلوگیری از کپک و شکرک زدن مربای توت فرنگی خانگی اشاره شده است.
اضافه کردن آبلیمو از شکرک زدن مربای توت فرنگی جلوگیری میکند.برای جلوگیری از شکرک زدن این مربا میتوانید به جای آبلیمو از مقداری جوهر لیمو نیز استفاده کنید.زیاد جوشیدن یا کم جوشیدن مربای توت فرنگی موجب شکرک زدن آن میشود.برای جلوگیری از کپک زدن این مربا باید آن را در یک شیشه تمیز و کاملا خشک بریزید.برای افزایش ماندگاری مربا و جلوگیری از شکرک زدن یا کپک زدن آن بهتر است مربا را در فریزر قرار دهید.به منظور جلوگیری از شکرک زدن مربای توت فرنگی باید اجازه دهید شهد مربا به غلظت مناسب برسد و غلظت آن شبیه به عسل شود. شل بودن شهد مربا موجب کپک زدن آن میشود.بهتر است مربا را در چند شیشه کوچک بریزید و هر بار بعد از تمام شدن یک شیشه به سراغ شیشه بعد بروید. با این روش هوا وارد مربا نمیشود و ماندگاری آن افزایش پیدا میکند.به هیچ عنوان برای برداشتن مربا از قاشق خیس یا کثیف استفاده نکنید.یک راهکار موثر برای استریل کردن شیشههای مربا این است که شیشهها را برای ۱۰ دقیقه در آب بجوشانید و بعد در فر خشک کنید.قبل از آماده کردن مربا حتما توت فرنگیها را با یک دستمال خشک کنید.در زمان پخت این مربا باید حرارت را کم کنید تا قبل از جوشیدن مربا شکر به طور کامل در آن حل شده باشد. در غیر این صورت ممکن است مربا شکرک بزنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای توت فرنگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت مربای توت فرنگی خوشرنگ اشاره شده است، با ما همراه باشید.
مدت زمان ماندگاری مربا توت فرنگی در یخچال تنها چند ماه است، اما میتوانید این مربا را برای ۶ ماه تا یک سال در فریزر نگهداری کنید.برای خوشرنگ و شفاف شدن رنگ مربا باید کف روی آن را به طور کامل جمع کنید و دور بریزید.در صورتی که مربا را در فریزر نگهداری میکنید، بهتر است از ۳۰ دقیقه قبل از مصرف آن را از فریزر خارج کنید و در یخچال بگذارید.برای خوش عطر و طعم شدن این مربا میتوانید از مقداری دارچین، هل، وانیل یا زعفران استفاده کنید.به منظور تست غلظت مربا میتوانید مقداری از آن را در یک کاسه بریزید و بعد از این که خنک شد انگشتتان را روی آن بکشید. اگر شهد مربا آبکی به نظر میرسد یعنی نیاز به جوشیدن دارد و اگر کشدار و غلیظ است، یعنی به قوام رسیده و میتوانید شعله گاز را خاموش کنید.قبل از ریختن مربا در شیشه، صبر کنید تا مربا کاملا خنک شود.میتوانید از این مربا برای تزیین انواع کیک و دسر نیز استفاده کنید.برای درست کردن مربای توت فرنگی کم شکر میتوانید از مقدار شکر کمتری استفاده کنید، اما این کار موجب کاهش ماندگاری مربا میشود.برای درست کردن مربای توت فرنگی بدون شکر باید شکر را حذف و به جای آن از مقداری دانه چیای آسیاب شده استفاده کنید تا مربا غلیظ شود. این مربا ماندگاری کمی دارد و باید در عرض یک هفته مصرف شود.برای درست کردن مربای توت فرنگی فریز شده میتوانید به جای توت فرنگی تازه از میوه منجمد شده استفاده کنید.به منظور خوشمزهتر شدن این مربا بهتر است از توت فرنگیهای محلی استفاده کنید، توت فرنگی گلخانهای برای پخت مربا چندان مناسب نیست.اگر شهد مربا زیاد به نظر میرسد، میتوانید آن را جدا و به عنوان شربت مصرف کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری گلاب برای خوش عطر شدن این مربا استفاده کنید.برای خوشرنگ شدن این مربا بهتر است از قابلمه روی یا لعابی استفاده کنید.در زمان پخت مربا به هیچ عنوان درب قابلمه را روی آن نگذارید. این کار موجب کدر و بدرنگ شدن مربا میشود.در صورتی که مربا بعد از مدتی شکرک زد، میتوانید مقداری آب جوش و آبلیمو به آن اضافه کنید و دوباره مربا را روی حرارت بجوشانید تا مشکل آن برطرف شود.بهتر است مربای توت فرنگی را بیشتر از نیم ساعت نپزید، زیرا پخت طولانی این مربا موجب بدرنگ شدن و له شدن توت فرنگیها میشود.برای درست کردن مربای توت فرنگی خرد شده باید توت فرنگیها را قبل از ترکیب کردن با شکر خرد کنید.میزان شکر برای مربای توت فرنگی معمولا برابر با مقدار توت فرنگی است.برای نگهداری مربای توت فرنگی حتما از ظروف شیشهای با درب محکم استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای توت فرنگی خوشرنگ و همه فوتوفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربای خوشمزه را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه