طرز تهیه مربای انجیر+ فوتوفن های شفاف شدن و شکرک نزدن

مناسب برای
2 شیشه
زمان آمادهسازی
10 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
مربا انجیر یکی از خاصترین انواع مربای خانگی است که به خاطر بافت لطیف و طعم شیرین و دلپذیری که دارد بسیار محبوب است. درست کردن این مربا یک روش ساده برای نگهداری انجیر برای مدت زمان طولانی و لذت بردن از طعم آن در تمام فصول سال است. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه مربای انجیر به 3 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این مربا آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این مربا ابتدا باید انجیرهای سالم و رسیده را بشویید. شکر و مقدار کمی آب را در قابلمه بریزید و حرارت دهید تا شربتی شفاف آماده شود.
انجیرها را به آرامی داخل شربت بگذارید و اجازه دهید روی حرارت ملایم بپزند و نرم شوند. در مراحل پایانی کمی آبلیمو، زعفران دم کرده و گلاب به مربا اضافه کنید.
پس از جا افتادن کامل، آن را از روی حرارت بردارید. میتوانید این مربا را بدون اضافه کردن آب نیز آماده کنید. رسپی این مربای خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مربای انجیر
مواد لازممقدار مورد نیازانجیر سالم و رسیده1 کیلوگرمآب2 پیمانهشکر750 گرمآبلیموی تازه1 قاشق غذاخوریزعفران دم کرده (اختیاری)1 قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
مرحله اول: انجیرها را بشویید
برای شروع باید انجیرهای رسیده اما سفت و بدون له شدگی را انتخاب کنید.
انجیرها را با دقت زیر آب سرد بشویید و آبکش کنید تا آب اضافهشان خارج شود.
انجیرهای نارس، خشک یا ترک خورده برای درست کردن این مربا مناسب نیستند.
دم انجیرها را با چاقوی تیز جدا کنید، اما مراقب باشید که میوه را برش ندهید تا ظاهر آن در مربا حفظ شود.
اگر انجیرها خیلی بزرگ هستند میتوانید آنها را از وسط نصف کنید، ولی برای زیبایی بیشتر مربا، بهتر است انجیرها را به صورت درسته بگذارید.
برای نفوذ بهتر شربت به انجیرها میتوانید آنها را با یک خلال دندان سوراخ کنید. این کار باعث میشود شربت به خوبی به داخل میوه نفوذ کنند و مربا کاملا طعمدار شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربا انجیر سبز کال
مرحله دوم: آب و شکر را ترکیب کنید
آب را در یک قابلمه استیل یا لعابی بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب شروع به جوشیدن کنید.
سپس شکر را به آن اضافه کنید. به آرامی شکر و آب را هم بزنید تا شکر کاملا در آب حل شود.
در این مرحله مراقب باشید که شربت به دیواره قابلمه برخورد نکند، زیرا این موضوع موجب شکرک زدن مربا میشود.
مرحله سوم: شربت مربا را آماده کنید
شعله گاز را کم کنید و اجازه دهید آب و شکر روی حرارت ملایم بجوشند و شربت به آرامی غلیظ شوند.
در این مرحله باید کف روی مربا را به طور کامل بردارید تا رنگ مربا شفاف شود.
مرحله چهارم: انجیرها را به قابلمه اضافه کنید
بعد از اینکه شربت حدود 5 تا 7 دقیقه جوشید، انجیرها را به آرامی داخل قابلمه بچینید. اجازه دهید انجیرها در شربت بجوشند.
در این مرحله شعله گاز باید روی حرارت ملایم تنظیم شود تا انجیرها آرام آرام بپزند و خوشرنگ بمانند.
مرحله پنجم: مربا را آماده کنید
بعد از این که مربا به خوبی پخت و شربت به غلظت مناسب رسید، میتوانید مقداری از آن را در یک قاشق تمیز و خشک بریزید و صبر کنید تا خنک شود.
بعد از خنک شدن اگر شربت کشدار بود، یعنی به قوام رسیده است.
سپس میتوانید آبلیمو، زعفران و گلاب را به مربا اضافه کنید و بعد از 5 دقیقه قابلمه را از روی حرارت بردارید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای قیسی به روش تبریزی
مرحله ششم: مربا را در شیشه بریزید
بعد از آماده شدن مربا صبر کنید تا کاملا خنک شود. در ادامه آن را در شیشههای تمیز و خشک بریزید.
درب شیشه را محکم ببندید و مربا را در یخچال قرار دهید.
مربای انجیر زرد
برای درست کردن مربای انجیر زرد باید از انجیرهای زرد سالم و بدون زدگی استفاده کنید. در این روش بهتر است انجیرها را با پوست و به صورت درسته در شربت بیندازید تا بجوشند و نرم شوند. سایر مراحل درست کردن این مربا مثل روش قبل است.
مربای انجیر بدون اضافه کردن آب
در این روش باید شکر را لایه لایه با انجیرها در قابلمه بریزید و به مدت ۱۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر آب بیندازد. سپس قابلمه را مستقیما روی حرارت ملایم قرار دهید تا انجیرها در آب خودشان بپزند و شربت آماده شود. در این روش عطر طبیعی میوه بهتر حفظ میشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای نعناع خوشرنگ
فوتوفن های شفاف شدن و شکرک نزدن مربا انجیر
در این بخش به نکاتی طلایی برای شفاف شدن و جلوگیری از شکرک زدن مربا اشاره شده است.
در تمام مراحل پخت مربا به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، این کار موجب کدر و بدرنگ شدن مربا میشود.در زمان پخت مربا باید کف روی آن را به طور کامل بردارید تا مربای شما شفاف و خوشرنگ شود.برای پخت این مربا باید آن را روی شعله بسیار ملایم قرار دهید تا شربت نسوزد و رنگ مربا تغییر نکند.اضافه کردن یک قاشق غذاخوری آبلیمو در پایان پخت، از شکرک زدن آن جلوگیری میکند و ماندگاری مربا را افزایش میدهد.برای جلوگیری از کف زیاد مربا میتوانید از شعله پخش کن استفاده کنید.برخی افراد برای شفافتر شدن این مربا از مقداری پودر ژلاتین بدون طعم و رنگ استفاده میکنند.پخت این مربا در قابلمههای مسی یا آلومینیومی موجب ایجاد واکنش و تیرگی یا تغییر طعم مربا میشود. برای درست کردن این مربا بهتر است از قابلمه استیل یا لعابی استفاده کنید.برای پخت این مربا نسبت شکر به انجیر را به درستی رعایت کنید، زیرا استفاده از شکر بیش از حد باعث شکرک زدن مربا میشود.پیش از افزودن انجیرها، شکر را کاملا در آب حل کنید و اجازه دهید شربت کمی غلیظ شود.مربا را در حین پخت، به آرامی و به صورت مرتب هم بزنید تا شکر ته نشین نشود و به ته قابلمه نچسبد.از قاشق چوبی تمیز و خشک برای هم زدن مربا استفاده کنید تا آلودگی یا رطوبت وارد آن نشود.مربای آمادهشده را در شیشههای خشک، استریل شده و درب دار بریزید.پس از بستهبندی، مربا را در جای خشک، خنک و دور از نور مستقیم آفتاب نگهداری کنید.از باز و بسته کردن مکرر درب شیشهها بپرهیزید تا رطوبت وارد مربا نشود.اگر پس از مدتی کمی شکرک مشاهده کردید، میتوانید مربا را مجددا با کمی آب و آب لیمو بجوشانید تا مشکل برطرف شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه مربای انجیر
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای پخت مربای انجیر اشاره شده است، با ما همراه باشید.
اگر دوست ندارید انجیر در مربا له شود، بهتر است از انجیرهای نیمه رسیده استفاده کنید. انجیرهای کاملا رسیده معمولا خیلی زود له میشوند و ظاهر مربا را تغییر میدهند.در صورت خرد کردن انجیرها بهتر است آنها را بیش از حد خرد نکنید تا له نشوند.افزودن گلاب و زعفران دمکرده به این مربا اختیاری است، اما این دو ماده عطر فوقالعادهای به مربا میدهند و به خوشرنگ شدن آن نیز کمک میکنند.برای مزه دار کردن این مربا میتوانید به جای گلاب از مقداری هل یا وانیل نیز استفاده کنید.به منظور پخت این مربا نیازی به جدا کردن پوست انجیرها نیست و میتوانید از انجیر با پوست استفاده کنید.برای پخت این مربا نیازی به هم زدن زیاد نیست. هم زدن زیاد این مربا باعث له شدن انجیرها و خراب شدن شکل ظاهری مربا میشود.در برخی رسپیها برای مزه دار کردن این مربا از چوب دارچین نیز استفاده میشود.قبل از ریختن مربا، شیشهها را با آب جوش بجوشانید یا در فر خشک کنید تا از کپک زدن جلوگیری شود.اگر درب شیشه مربا را باز کردید، حتما آن را در یخچال نگهداری کنید تا تازگی مربا حفظ شود.مهمترین دلیل له شدن انجیرها در مربا، هم زدن زیاد و همچنین کوتاه کردن دم انجیرها قبل از پخت است.اگر با دانههای انجیر در شهد مربا مشکل دارید، میتوانید بعد از آماده شدن مربا و زمانی که خنک شد، شیره مربا را از صافی رد کنید و بعد انجیرها را داخل شیره بریزید.در صورتی که بعد از خنک شدن مربا متوجه شدید که به قوام نرسیده است، میتوانید آن را دوباره روی حرارت ملایم بجوشانید تا آماده شود.در صورت تمایل میتوانید از مقداری وانیل برای خوش عطر شدن این مربا استفاده کنید.اگر پوست انجیرها ضخیم است یا دوست دارید مربا لطیفتر شود، میتوانید پوست انجیرها را جدا کنید و سپس مراحل درست کردن را ادامه دهید.برای جلوگیری از له شدن مربا باید از انجیرهای سالم و تازه استفاده کنید.برای پخت مربا میتوانید از مقداری گردوی خرد شده نیز استفاده کنید.زمانی که مربا به غلظت مناسب برسد، رد قاشق روی آن باقی میماند و آهسته حرکت میکند.بعد از خاموش کردن مربا اگر کفی روی آن باقی ماند، حتما آن را با قاشق بردارید.اگر دوست دارید انجیرها در مربا له نشوند، به هیچ عنوان دم انجیرها را بیش از حد کوتاه نکنید، این کار موجب آسیب به بافت انجیر میشود.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مربای انجیر و همه فوتوفن های درست کردن این مربا اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مربا را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه