طرز تهیه مارمالاد زردآلو به روش خانگی+ نکات شکرک نزدن

مناسب برای 2 شیشه زمان آماده‌سازی 20 دقیقه زمان پخت 1 ساعت مارمالاد زردآلو یکی از خوشمزه‌ترین و پرکاربردترین مارمالادهای…
طرز تهیه مارمالاد زردآلو به روش خانگی+ نکات شکرک نزدن

مناسب برای

2 شیشه

زمان آماده‌سازی

20 دقیقه

زمان پخت

1 ساعت

مارمالاد زردآلو یکی از خوشمزه‌ترین و پرکاربردترین مارمالادهای خانگی است که به خاطر طعم دلپذیر و رنگ طلایی‌ و زیبایی که دارد، برای پذیرایی از مهمان‌ها و دورهمی‌های خانوادگی در وعده صبحانه انتخاب مناسبی محسوب می‌شود. در این مقاله از مجله اکالا می‌توانید با طرز تهیه مارمالاد زردآلو خانگی به 3 روش و همه فوت‌وفن‌ های درست کردن این مارمالاد آشنا شوید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن این مارمالاد باید زردآلوها را میکس کنید. پوره زردآلو را با شکر در یک قابلمه بریزید و برای چند ساعت در یخچال بگذارید.

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مارمالاد بجوشد. سپس زعفران را اضافه کنید. بعد از این که مارمالاد غلیظ شد، گلاب و آبلیمو را اضافه کنید.

در انتها ژلاتین را با آب ترکیب کرده و در قابلمه بریزید تا غلظت مارمالاد بیشتر شود. می‌توانید این مارمالاد را بدون ژلاتین و بدون شکر نیز آماده کنید.

رسپی این مارمالاد خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای مارمالاد زردآلو با پودر ژلاتین

مواد لازممقدار مورد نیاززردآلوی رسیده و شیرین1 کیلوگرمشکر750 گرمآب لیمو ترش تازه1 قاشق غذاخوریگلاب (اختیاری)به مقدار لازمزعفران دم کرده غلیظ2 قاشق غذاخوریپودر ژلاتین1 بسته

مرحله اول: زردآلوها را پوره کنید

برای شروع باید زردآلوهای رسیده و شیرین را بشویید و هسته آن‌ها را جدا کنید.

زردآلوها را در غذاساز بریزید یا با گوشتکوب برقی پوره کنید.

به خاطر داشته باشید که وجود تکه‌های کوچک زردآلو در پوره باعث می‌شود مارمالاد بافت بهتری پیدا کند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مارمالاد بهار نارنج

مرحله دوم: شکر و زردآلو را در یخچال قرار دهید

پوره زردآلو را در یک قابلمه‌ بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید.

قابلمه را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر به‌ خوبی در زردآلو حل شود و آب بیندازد.

مرحله سوم: مارمالاد را بپزید

قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مخلوط زردآلو و شکر را بجوشانید.

در حین جوشیدن مارمالاد حتما کف روی آن را با قاشق بردارید تا مارمالاد شفاف و براق شود.

در این مرحله می‌توانید زعفران دم ‌کرده را به مارمالاد اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری پیدا کند.

برای پخت این مارمالاد از قابلمه‌ای استفاده کند که گنجایش 2 برابر شدن مواد را داشته باشد، زیرا این مارمالاد در زمان جوشیدن کف می‌کند و حجم آن بیشتر می‌شود.

مرحله چهارم: آب ‌لیمو ترش و گلاب را اضافه کنید

پس از اینکه مارمالاد به غلظت مناسب رسید، آب ‌لیمو ترش تازه را به آن اضافه کنید.

آب ‌لیمو به افزایش ماندگاری مارمالاد کمک می‌کند و مانع شکرک زدن آن می‌شود.

در صورت تمایل می‌توانید مقداری گلاب را نیز به مارمالاد اضافه کنید تا مارمالاد خوش عطرتر شود.

مرحله پنجم: ژلاتین را اضافه کنید

اضافه کردن ژلاتین به مارمالاد زردآلو اختیاری است، اما این کار موجب سفت و غلیظ شدن بافت مارمالاد می‌شود.

در این مرحله باید پودر ژلاتین را در کمی آب سرد حل کنید.

سپس ظرف را روی بخار کتری قرار دهید تا ژلاتین به روش بن‌ ماری در آب حل شود.

در ادامه ژلاتین حل ‌شده را به مارمالاد اضافه کنید و همه مواد را خوب هم بزنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مارمالاد ریواس

مرحله ششم: مارمالاد را در شیشه بریزید

زمانی که مارمالاد به طور کامل آماده شد، صبر کنید تا برای 10 دقیقه کمی خنک شود.

در ادامه آن را در شیشه‌های استریل‌ شده و تمیز بریزید و درب شیشه‌ها را محکم ببندید.

صبر کنید تا مارمالادها کاملا خنک شوند و بعد شیشه‌های مارمالاد را در یخچال قرار دهید.

مارمالاد زردآلو بدون ژلاتین

مارمالاد زردآلو بدون ژلاتین

در این روش ژلاتین حذف و از پکتین طبیعی موجود در زردآلو برای غلیظ شدن مارمالاد استفاده می‌شود. برای غلیظ شدن بافت مارمالاد بدون ژلاتین باید آن را برای مدت زمان بیشتری روی حرارت بجوشانید.

مارمالاد زردآلو بدون شکر

در این روش باید پوره زردآلو را روی حرارت بجوشانید تا کمی غلیظ شود. سپس می‌توانید پوره زردآلو را از صافی رد کنید. مقداری عسل به پوره زردآلو اضافه کنید و آن را در قابلمه بریزید و دوباره روی حرارت بجوشانید تا مارمالاد شما آماده شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه مارمالاد گوجه سبز

نکات مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد زردآلوی خانگی

در این بخش به چند نکته طلایی برای جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد زردآلو اشاره شده است.

برای جلوگیری از شکرک زدن این مارمالاد باید آن را با حرارت ملایم آماده کنید.مقدار شکر این مارمالاد را به سلیقه خودتان کم یا زیاد نکنید.قبل از قرار دادن این مارمالاد در یخچال، صبر کنید تا کاملا خنک شود.برای نگهداری این مارمالاد حتما از ظرف تمیز و استریل شده استفاده کنید.اضافه کردن آبلیمو مانع شکرک زدن این مارمالاد می‌شود.جوشاندن بیش از حد مارمالاد موجب غلظت زیاد و شکرک زدن مارمالاد می‌شود.در تمام مراحل آماده کردن این مارمالاد باید شعله گاز را کم کنید تا مارمالاد با حرارت ملایم آماده شود، این کار از شکرک زدن آن جلوگیری می‌کند.وقتی مارمالاد در حال جوشیدن است، به هیچ عنوان آن را روی دیواره‌های قابلمه نکشید، زیرا این کار موجب شکرک زدن آن می‌شود.

نکات مهم برای جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد زردآلوی خانگی

نکات و فوت‌وفن های طرز تهیه مارمالاد زردآلو

در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای درست کردن مارمالاد زردآلو به روش خانگی اشاره شده است، با ما همراه باشید.

اضافه کردن زعفران به این مارمالاد اختیاری است، اما رنگ و عطر بهتری به آن می‌بخشد.برای خوش عطرتر شدن این مارمالاد می‌توانید مقداری گلاب به آن اضافه کنید.برای پخت این مارمالاد باید از زردآلوهای رسیده، شیرین و بدون لکه استفاده کنید تا مارمالاد طعم و رنگ بهتری داشته باشد.برای درست کردن این مارمالاد بهتر است زردآلوها را به ‌صورت کامل پوره نکنید؛ وجود تکه‌های کوچک زردآلو در مارمالاد باعث بهتر شدن بافت آن می‌شود.در زمان پخت این مارمالاد حتما کف روی مارمالاد را بردارید تا ظاهر آن شفاف و براق شود.افزودن آب ‌لیمو ترش به این مارمالاد، از شکرک زدن آن جلوگیری می‌کند و ماندگاری آن را افزایش می‌دهد.اضافه کردن ژلاتین بافت سفت‌تر و غلیظ‌تری به این مارمالاد می‌بخشد.این مارمالاد را در شیشه‌های استریل ‌شده بریزید و در یخچال نگهداری کنید تا ماندگاری آن افزایش یابد.استفاده از گلاب عطر و طعم خاصی به این مارمالاد می‌دهد که برای ذائقه‌های ایرانی بسیار دل‌پذیر است. این نوع مارمالاد برای سرو در کنار چای یا به‌ عنوان میان ‌وعده مناسب است.برای مزه دار کردن این مارمالاد می‌توانید به جای گلاب از مقداری وانیل استفاده کنید.به منظور خوش‌طعم‌تر شدن این مارمالاد بهتر است از ژله زردآلو استفاده کنید.اگر طعم زردآلویی که برای درست کردن این مارمالاد استفاده می‌کنید شیرین است، می‌توانید مقدار شکر را کم کنید. اما با کم کردن مقدار شکر، ماندگاری مارمالاد نیز کمتر می‌شود.به منظور پخت این مارمالاد بهتر است از قابلمه لعابی یا استیل استفاده کنید.اگر به پودر ژلاتین دسترسی ندارید، می‌توانید از ورق ژلاتین نیز برای افزایش غلظت این مارمالاد استفاده کنید. در این روش باید ورق ژلاتین را برای چند دقیقه در آب سرد قرار دهید تا نرم شود و بعد آن را در قابلمه بریزید.مهم‌ترین دلیل تغییر رنگ این مارمالاد، نگهداری آن در مکان گرم یا جوشاندن دوباره مارمالاد است.مهم‌ترین دلیل شناور بودن میوه روی ظرف و جدا شدن آن از شیره، نارس بودن زردآلوها و همچنین نپختن آن‌ها به مقدار کافی است.اگر نمی‌دانید مارمالاد چیست باید بگوییم که مارمالاد یک دسر شیرین است که برای درست کردن آن از ترکیب میوه پخته شده با شکر و مقداری ژله استفاده می‌شود.

در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه مارمالاد زردآلو به روش خانگی و همه فوت‌وفن های درست کردن این مارمالاد اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این مارمالاد را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

منبع خبر

بیا تو صدا