طرز تهیه مارمالاد انبه+ نکات شکرک نزدن

مناسب برای
800-900 گرم
زمان آمادهسازی
1-2 روز
زمان پخت
30-50 دقیقه
انبه، یکی از محبوبترین و خوشمزهترین میوههایی است که کاربردهای زیادی در آشپزی دارد. برای استفاده از این میوه پرطرفدار در تمام روزهای سال میتوانید مارمالاد انبه را به صورت خانگی آماده کنید. آماده سازی این مارمالاد میوهای خانگی کار سخت و دشواری نیست، همچنین بسیار مقرون به صرفه و بهداشتیتر از مارمالادهای بازاری است. در این مقاله از مجله اکالا طرز تهیه مارمالاد انبه را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آماده سازی این مارمالاد خانگی خوشمزه، ابتدا انبههای رسیده را پوست بگیرید، هسته آنها را جدا کنید و به صورت پوره یا تکههای کوچک خرد کنید.
سپس انبه را به همراه شکر و آب لیموترش تازه در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی بپزد و به غلظت مناسب برسد.
پس از رسیدن به قوام دلخواه، مارمالاد داغ را در شیشههای استریل شده بریزید و پس از خنک شدن در یخچال نگهداری کنید. رسپی این مارمالاد خوشمزه را با جزئیات بیشتر در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای مارمالاد انبه
مواد لازممقدار مورد نیازانبه1 کیلوگرمشکر500 گرمآب لیموترش تازه3 قاشق غذاخوریپودر هل (اختیاری)1/2 قاشق چایخوریزعفران دمکرده غلیظ (اختیاری)1 قاشق غذاخوری
مرحله اول: انبهها را آماده کنید
انبهها را به خوبی بشویید و پوست آنها را با یک چاقوی تیز یا پوستکن جدا کنید. سپس گوشت انبه را از هسته بزرگ آن جدا کنید.
انبه را داخل مخلوطکن یا غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا به شکل پوره ای کاملاً یکدست درآید.
مرحله دوم: شکر را اضافه کنید
یک قابلمه بزرگ با کف ضخیم انتخاب کنید. پوره انبه را داخل قابلمه بریزید.
شکر را به آن اضافه کنید و با یک قاشق چوبی به آرامی هم بزنید تا شکر به طور یکنواخت با تمام قسمتهای انبه مخلوط شود.
قابلمه را به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در دمای محیط قرار دهید. این کار باعث میشود شکر آب انبه را بیرون بکشد و فرایند پخت بهتر و سریعتر انجام شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مربای انبه خانگی
مرحله سوم: شیشهها را استریل کنید
این کار برای جلوگیری از کپک زدن و افزایش ماندگاری مارمالاد ضروری است.
شیشهها و دربهای فلزی آنها را به خوبی بشویید و سپس آنها را به مدت ۱۰ دقیقه در یک قابلمه آب در حال جوش قرار دهید یا در سینی فر چیده و در دمای ۱۲۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ دقیقه حرارت دهید.
سپس با احتیاط آنها را از آب جوش یا فر خارج کنید و روی یک پارچه تمیز به صورت برعکس قرار دهید تا خشک شوند.
مرحله چهارم: مارمالاد را بپزید
پس از استراحت دادن قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید. مخلوط را به آرامی هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود.
پس از اینکه مخلوط شروع به جوشیدن کرد، حرارت را کم کنید تا مارمالاد با حرارت ملایم و به آرامی بجوشد.
بین ۳۰ تا ۵۰ دقیقه زمان میبرد تا مارمالاد بپزد و حجم آن کم شود.
در حین پخت، کفی که روی سطح مارمالاد جمع میشود را با یک قاشق تمیز جدا کنید. این کار باعث شفافیت بیشتر مارمالاد نهایی شما میشود.
مرحله پنجم: آبلیمو را اضافه کنید
پس از غلیظ شدن مارمالاد آب لیموترش تازه را به محتوای درون قابلمه اضافه کنید. آبلیمو علاوه بر ایجاد طعم ملس و متعادل کردن شیرینی، به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل میکند و از شکرک زدن مارمالاد جلوگیری میکند.
مرحله ششم: طعم دهندهها را اضافه کنید
اگر تمایل دارید مارمالاد شما عطر و طعم خاصتری داشته باشد، در ۵ دقیقه پایانی پخت، میتوانید پودر هل یا زعفران دمکرده غلیظ را به آن اضافه کنید.
افزودن این طعمدهندهها در انتهای پخت باعث میشود عطر آنها حفظ شود. پس از اضافه کردن، مارمالاد را به خوبی هم بزنید تا طعمدهنده به طور یکنواخت پخش شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه مارمالاد گوجه سبز
مرحله هفتم: غلظت مارمالاد را بررسی کنید
یک نعلبکی یا بشقاب کوچک را در فریزر قرار دهید تا کاملاً سرد شود. یک قاشق چایخوری از مارمالاد داغ را روی بشقاب سرد بریزید و آن را برای یک دقیقه دوباره در فریزر قرار دهید.
سپس بشقاب را بیرون بیاورد و با انگشت خود روی مارمالاد خط بکشید. اگر رد انگشت شما روی مارمالاد باقی ماند و دو طرف آن به سرعت به هم نرسید، یعنی مارمالاد شما به قوام مناسب رسیده است. توجه داشته باشید مارمالاد پس از سرد شدن غلیظتر میشود.
مرحله هشتم: مارمالاد را در شیشه بریزید
بلافاصله پس از اینکه مارمالاد به غلظت مناسب رسید و هنوز داغ است، آن را در شیشههای استریل بریزید. حدود یک سانتیمتر از بالای شیشه را خالی بگذارید.
درب شیشهها را محکم ببندید و آنها را به صورت وارونه به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت روی یک سطح صاف قرار دهید و اجازه دهید تا کاملاً خنک شوند. این کار به ایجاد خلاء و پلمب شدن بهتر درب شیشه کمک میکند.
پس از خنک شدن کامل، مارمالاد را در یخچال نگهداری کنید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه و شکرک نزدن مارمالاد انبه
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و شکرک نزدن مارمالاد انبه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
کلید یک مارمالاد خوشمزه، استفاده از میوه باکیفیت است. از انبههای کاملاً رسیده، شیرین و معطر استفاده کنید. انبههای نارس طعم گس و ترشی دارند و انبههای بیش از حد رسیده نیز بافت خود را از دست داده و ممکن است طعم مطلوبی نداشته باشند.مارمالاد را با حرارت کم بپزید، جوشیدن شدید باعث میشود مارمالاد شما بسوزد یا شکرک بزند.هرگز آبلیمو را از دستور حذف نکنید. اسید موجود در آبلیمو به فعال شدن پکتین طبیعی میوه کمک میکند و باعث غلیظ شدن و بستن مارمالاد میشود.در طول پخت، به خصوص در دقایق پایانی، مارمالاد را مرتب هم بزنید تا از تهگرفتن و سوختن آن که باعث تلخ شدن طعمش میشود، جلوگیری کنید.برای ایجاد تنوع، میتوانید همراه با انبه از میوههای دیگر مانند هلو یا آناناس نیز استفاده کنید. همچنین افزودن کمی زنجبیل تازه رنده شده یا یک چوب دارچین کوچک در حین پخت، عطر و طعم فوقالعادهای به مارمالاد شما میدهد.به عنوان یک قانون کلی، وزن شکر باید تقریباً برابر با وزن پوره انبه باشد. اگر انبه شما بسیار شیرین است، میتوانید مقدار شکر را کمی کاهش دهید. استفاده بیش از حد از شکر، باعث اشباع شدن شربت و در نهایت شکرک زدن آن میشود.شکر را زمانی اضافه کنید که پوره انبه گرم است؛ اما هنوز به جوش نیامده. سپس با حرارت ملایم و به آرامی هم بزنید تا مطمئن شوید تمام دانههای شکر کاملاً حل شدهاند. بعد از آن میتوانید حرارت را کمی بیشتر کنید تا مارمالاد به قوام برسد.در حین پخت، ذرات شکر ممکن است به دیوارههای قابلمه بپاشند. این ذرات خشک شده اگر دوباره به داخل مارمالاد برگردند، باعث شکرک زدن میشوند. یک برس یا فرچه سیلیکونی را در آب داغ خیس کنید و در حین پخت، چند بار دیوارههای داخلی قابلمه را تمیز کنید و شکرکها را در مارمالاد حل کنید.پختن بیش از حد مارمالاد باعث تبخیر زیاد آب، غلیظ شدن بیش از حد شربت و در نتیجه بالا رفتن احتمال شکرک زدن میشود.هم زدن بیش از حد، مخصوصاً با قاشق فلزی، میتواند به فرایند کریستالیزه شدن کمک کند. پس از اینکه شکر کاملاً حل شد و مارمالاد شروع به جوشیدن کرد، فقط گاهی آن را هم بزنید تا ته نگیرد.وجود هرگونه رطوبت یا ناخالصی در شیشه میتواند باعث ایجاد شکرک در طولانی مدت شود. شیشهها و درب آنها را کاملاً استریل کنید و قبل از ریختن مارمالاد، مطمئن شوید که کاملاً خشک هستند.اگر تمام مراحل استریل کردن شیشهها را به درستی انجام دهید، این مارمالاد در یخچال تا ۶ ماه و حتی بیشتر قابل نگهداری است.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این مارمالاد خوشمزه را آماده و در کنار صبحانه یا دسرهایتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه مارمالاد انبه از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه