- 2025-08-18
- 1 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه لواشک هلو بدون کپک زدن با روشهای مختلف
مناسب برای
6 تا 8 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
20 دقیقه
لواشک هلو یکی از خوشمزهترین و پرطرفدارترین تنقلات طبیعی است که هم برای بزرگسالان و هم کودکان انتخابی بینظیر محسوب میشود. این خوراکی ترش و شیرین، یک میانوعده سالم است و به روشهای مختلفی آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه لواشک هلو بدون کپک زدن به 4 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این لواشک آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این لواشک باید هلوها را بشویید و بعد آنها را خرد کنید و در قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا هلوها نرم شوند.
در ادامه هلوها را میکس کنید. شکر، آب لیمو ترش و نمک را اضافه کنید و مواد را در سینی بریزید. سینی را در معرض آفتاب قرار دهید تا لواشکها آماده شوند.
میتوانید این لواشک را در فر، به صورت فوری یا در دستگاه میوه خشک کن نیز آماده کنید. رسپی این لواشک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای لواشک هلو در آفتاب برای 8 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازهلوی رسیده و شیرین1 کیلوگرمشکر (اختیاری)100 گرمآب لیمو ترش تازه1 قاشق غذاخورینمک1/4 قاشق چایخوری
مرحله اول: هلوها را آماده کنید
برای شروع باید هلوها را بشویید و چند دور آبکشی کنید.
در ادامه هلوها را خشک و بعد از جدا کردن پوست به صورت درشت خرد کنید.
مرحله دوم: هلوها را روی حرارت قرار دهید
هلوهای خرد شده را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا نرم شوند. در این مرحله هلوها باید کمی نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک غوره خانگی
مرحله سوم: هلوها را میکس کنید
بعد از این که هلوها نرم شدند، میتوانید آنها را در غذاساز بریزید یا با گوشتکوب برقی میکس کنید تا کاملا یکدست شوند و هیچ تکه هلویی باقی نماند.
برای این که پوست و تکههای درشت هلو جدا شوند، میتوانید پوره هلو را از صافی رد کنید.
مرحله چهارم: مایه لواشک را آماده کنید
پوره هلوی میکس شده را با شکر، آب لیمو ترش تازه و کمی نمک مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا یکدست شوند و شکر به طور کامل در مواد حل شود.
مرحله پنجم: لواشکها را آماده کنید
سینی فلزی یا سینی مخصوص لواشک را با کمی روغن چرب کنید یا با سلفون یا کیسه پلاستیکی بپوشانید.
در ادامه مایه لواشک را با ضخامت 2 تا 3 میلیمتر روی سینی پهن کنید.
در این مرحله میتوانید برای جلوگیری از نشستن حشرات و گرد و خاک روی لواشک از یک توری نازک استفاده کنید.
مرحله ششم: لواشکها را خشک کنید
سینی را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار دهید و هر چند ساعت یک بار سینی را بچرخانید تا همه قسمتها به طور یکنواخت خشک شوند.
خشک شدن لواشکها بسته به شدت آفتاب بین 2 تا 4 روز طول میکشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک آلبالو
مرحله هفتم: لواشکها را خرد کنید
بعد از این که لواشکها آماده شدند، آنها را از سینی جدا و به صورت نوارهای باریک برش دهید.
در ادامه میتوانید لواشکها را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
لواشک هلو در فر
اگر به آفتاب دسترسی ندارید، میتوانید سینی فر را کمی چرب کنید و مایه لواشک را در سینی بریزید. فر را با دمای 70 تا 80 درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید لواشک به خوبی خشک شود.
بهتر است درب فر را به صورت نیمه باز بگذارید تا رطوبت لواشک سریعتر خارج شود. هر نیم ساعت یک بار لواشکها را بررسی کنید. بعد از حدود 4 تا 6 ساعت لواشک به طور کامل خشک میشود.
بعد از خارج کردن لواشکها از فر، باید آنها را چند ساعت در معرض هوا قرار دهید تا رطوبت باقیمانده به طور کامل تبخیر شود. در ادامه لواشکها را برش دهید و در ظرف دربسته نگهداری کنید.
لواشک هلو با دستگاه میوه خشک کن
در این روش باید لواشکها را در سینی دستگاه بریزید. دستگاه را با دمای حدود 60 درجه سانتی گراد روشن کنید و اجازه دهید لواشکها برای حدود 6 تا 8 ساعت خشک شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک آلو
لواشک هلو فوری
در این روش باید مایه لواشک را در سینی مخصوص مایکروویو بریزید و بعد دستگاه را روی 105 تا 110 درجه کانوکشن تنظیم کنید.
حدود 25 دقیقه صبر کنید و در ادامه سینی را برای یک ساعت در معرض هوای آزاد قرار دهید تا لواشک به طور کامل خشک شود.
نکات طلایی برای جلوگیری از کپک زدن لواشک هلو
در این بخش به چند نکته طلایی برای جلوگیری از کپک زدن لواشک هلو اشاره شده است.
اضافه کردن آب لیمو ترش به افزایش ماندگاری و جلوگیری از تغییر رنگ و کپک زدن این لواشک کمک میکند.هرچه لواشک نازکتر باشد، سریعتر و یکنواختتر خشک میشود. بعد از ریختن مایه لواشک در سینی حتما با پشت قاشق آن را به خوبی پهن کنید تا ضخامت آن در همه قسمتها یکسان باشد.بعد از این که لواشکها آماده شدند، آنها را در ظرف در بسته و دور از رطوبت قرار دهید.اضافه کردن مقداری نمک به افزایش ماندگاری لواشک هلو کمک میکند.برای افزایش ماندگاری لواشک هلو بهتر است آن را در ظرف در بسته بریزید و در فریزر قرار دهید.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه لواشک هلو
در ادامه این بخش به چند نکته طلایی برای درست کردن لواشک هلو بدون کپک زدن اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای شیرین کردن این لواشک میتوانید به جای شکر از مقداری عسل نیز استفاده کنید.اگر دوست دارید طعم این لواشک ترشتر شود، میتوانید کمی رب انار یا رب آلوچه به مایه لواشک اضافه کنید.بعد از این که لواشک آماده شد، همه قسمتهای آن را بررسی کنید تا چسبناک نباشد.در صورت تمایل میتوانید لواشک هلو را با انواع آلو و شلیل نیز آماده کنید.مقدار شوری یا شیرینی این لواشک به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید بنا به سلیقه خودتان مقدار شکر یا نمک را تنظیم کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه لواشک هلو بدون کپک زدن و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این لواشک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقه مند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه