- 2025-07-28
- 2 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، انواع دسرها
طرز تهیه لواشک غوره خانگی با طعمی ترش
مناسب برای
6 تا 8 نفر
زمان آمادهسازی
20 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
لواشک غوره خانگی یکی از تنقلات خوشمزه برای علاقهمندان به طعمهای ترش و وسوسه انگیز است. برای درست کردن این لواشک باید از غوره تازه استفاده کنید. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه لواشک غوره خانگی با طعمی ترش و همه فوتوفنهای درست کردن این لواشک آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این لواشک ابتدا باید غورهها را بشویید و با مقداری آب در قابلمه بریزید و بجوشانید تا نرم شوند. سپس آنها را از صافی رد کنید تا پوست و هسته غورهها جدا شود.
مایه لواشک را دوباره روی حرارت ملایم بجوشانید تا کمی غلیظتر شود، سپس روی سینی پوشیده شده با نایلون یا سلفون پهن کنید. سینی را در معرض آفتاب مستقیم قرار دهید تا خشک شود.
میتوانید این لواشک را با تفاله غوره و در فر نیز آماده کنید. رسپی این لواشک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای لواشک غوره برای 8 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازغوره تازه2 کیلوگرمآببه مقدار لازمنمکبه مقدار لازم
مرحله اول: غورهها را بشویید
برای شروع باید غورهها را با آب سرد بشویید و تمام برگها و چوبهای ریز را جدا کنید.
غوره باید کاملا تمیز و بدون لک باشد تا طعم لواشک خوشمزه و بدون تلخی شود.
در ادامه غورهها را در آبکش بریزید و اجازه دهید آب اضافهشان تبخیر شود.
مرحله دوم: غورهها را بپزید
غورههای شسته شده را در یک قابلمه استیل یا لعابی بریزید و مقداری آب به قابلمه اضافه کنید.
آب باید به اندازهای باشد که روی غورهها را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و صبر کنید تا غورهها کاملا نرم شوند.
معمولا این مرحله حدود 30 تا 45 دقیقه زمان میبرد. بهتر است هر چند دقیقه یک بار غورهها را هم بزنید تا ته نگیرند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک زردآلو خانگی
مرحله سوم: غورهها را صاف کنید
پس از این که غورهها پختند و کاملا نرم شدند، قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.
سپس یک صافی فلزی را روی قابلمه قرار دهید و بعد غورهها را داخل صافی بریزید.
با پشت ملاقه یا گوشتکوب غورهها را فشار دهید تا عصاره و گوشت نرم غورهها جدا شود و فقط هسته و پوست غورهها در آبکش باقی بماند.
در این مرحله میتوانید برای صاف کردن غورهها از پارچه نیز استفاده کنید.
مرحله چهارم: عصاره غوره را بجوشانید
بعد از صاف کردن غوره باید دوباره آن را در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
اجازه دهید مواد برای چند دقیقه دیگر بجوشند و مایه لواشک غلیظتر شود.
در این مرحله باید کمی نمک به مایه لواشک اضافه کنید تا طعم بگیرد.
مرحله پنجم: مایه لواشک را در سینی بریزید
کف یک سینی بزرگ و تمیز را با سلفون یا کیسه فریزر بپوشانید و بعد لواشک را روی آن بریزید.
با پشت ملاقه مایه لواشک را خوب پهن کنید تا به صورت یکنواخت در سینی پخش شود. ضخامت مایه لواشک باید حدود 2 تا 3 میلیمتر باشد.
مرحله ششم: لواشک را خشک کنید
سینی لواشک را در محیطی آفتابی، تمیز و بدون گرد و غبار قرار دهید. میتوانید روی لواشک را با توری نازک یا پارچه نخی بپوشانید.
خشک شدن لواشک با توجه به ضخامت لواشک و دمای هوا بین 2 تا 5 روز طول میکشد.
هر روز سینی را بچرخانید تا همه قسمتهای لواشک به یک اندازه در معرض آفتاب قرار بگیرند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک شلیل خانگی
مرحله هفتم: لواشک را بسته بندی کنید
بعد از اینکه لواشک کاملا خشک شد، میتوانید آن را از سینی جدا کنید.
سپس آن را به هر اندازهای که دوست دارید برش دهید. لواشکها را در ظرف در بسته بریزید و در یخچال قرار دهید.
لواشک با تفاله غوره
اگر بعد از گرفتن آبغوره، تفاله باقیمانده آن را دور میریزید، پیشنهاد میکنیم این بار با آن یک لواشک ترش و خوشمزه آماده کنید. در این روش باید تفالهی غوره یا همان گوشت و پوست له شده آن را همراه با مقداری آب روی حرارت قرار دهید و بپزید.
سپس مواد را در مخلوط کن بریزید تا پوره شوند. در ادامه این پوره را در سینی بریزید و در مقابل نور آفتاب قرار دهید تا خشک شود.
لواشک غوره در فر
برای درست کردن لواشک غوره در فر باید مایه لواشک را به روشی که گفته شد آماده کنید. کف یک سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و مایه لواشک را در سینی بریزید.
سپس سینی را برای 4 تا 6 ساعت با دمای 70 تا 80 درجه سانتیگراد در فر قرار دهید تا خشک شود. در این مرحله بهتر است درب فر را به صورت نیمه باز قرار دهید تا رطوبت لواشک راحتتر خارج شود.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه لواشک غوره خانگی
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن لواشک غوره خانگی با طعمی ترش اشاره شده است، با ما همراه باشید.
قبل از برداشتن لواشک مطمئن شوید که همه قسمتهای آن به طور کامل خشک شده است. باقی ماندن کوچکترین میزان رطوبت در این لواشک، موجب کپک زدن آن میشود.اضافه کردن نمک به این لواشک موجب افزایش ماندگاری آن و جلوگیری از رشد میکروبها میشود.بعد از آماده کردن لواشک باید آن را در ظرف شیشهای، پلاستیکی یا نایلونی در بسته و کاملا تمیز قرار دهید.بهترین مکان برای نگهداری این لواشک یخچال است. برای افزایش ماندگاری لواشک میتوانید آن را در فریزر قرار دهید.بهتر است این لواشک را خیلی ضخیم یا خیلی نازک درست نکنید. ضخامت این مایه لواشک باید بین 2 تا 3 میلیمتر باشد.لواشک غوره طعم فوق العاده ترشی دارد، برای ملایمتر شدن طعم آن میتوانید از مقداری شکر استفاده کنید.میتوانید این لواشک را به صورت ترکیبی با آلو، زردآلو یا سیب نیز آماده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری نعنای خرد شده یا نعنا خشک برای مزه دار کردن این لواشک استفاده کنید.اضافه کردن مقداری فلفل سیاه یا پودر گل محمدی طعم متفاوتی به این لواشک میبخشد و طبع آن را متعادل میکند.برای درست کردن این لواشک میتوانید از انواع غوره با هسته و بدون هسته استفاده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه لواشک غوره خانگی با طعمی ترش و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این لواشک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه