طرز تهیه لواشک زغال اخته؛ ملس و خوشمزه

مناسب برای 700 گرم زمان آماده‌سازی 3 تا 5 روز زمان پخت 1 ساعت و نیم زغال اخته میوه‌ای ترش…

مناسب برای

700 گرم

زمان آماده‌سازی

3 تا 5 روز

زمان پخت

1 ساعت و نیم

زغال اخته میوه‌ای ترش مزه، سالم و پرطرفدار است که می‌توانید از آن برای آماده کردن تنقلات و دسرهای مختلفی استفاده کنید. در این مطلب از مجله اکالا با طرز تهیه لواشک زغال اخته آشنا خواهیم شد. پس با ما همراه باشید.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای آماده کردن لواشک زغال اخته آن را به همراه آب، نمک یا شکر بپزید تا گوشت آن از هسته جدا شود. وقتی آب زغال اخته کشیده شد و به غلظت کافی رسید، آن را از صافی رد کنید تا هسته و پوست زغال اخته‌ها جدا شوند.

پوره حاصل را در روی سلفونی که بر روی سینی‌های فلزی کشیده‌اید با ضخامت 2 میلی‌متر پهن کنید و لواشک را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.

در ادامه با طرز تهیه این لواشک به صورت گام به گام آشنا خواهیم شد.

مواد لازم برای لواشک زغال اخته

مواد لازممقدار مورد نیاززغال اخته2 کیلوگرمآب1 لیواننمک یا شکر1 قاشق غذاخوری

مرحله اول: زغال‌ اخته‌ها را بشویید

زغال اخته‌ها را خوب بشویید و چوب و برگ‌ها را به طور کامل از آن‌ها جدا کنید. سپس بگذارید آب اضافی زغال اخته‌ها برود.

مرحله دوم: زغال اخته‌ها را بپزید

زغال اخته‌ها را درون یک قابلمه به همراه 1 لیوان آب بریزید.

ابتدا حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب جوش بیاید و سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید زغال اخته‌ها به میزانی بپزند که به راحتی گوشتشان از هسته جدا شود.

اگر می‌خواهید طعم لواشک شور و ترش شود یک قاشق غذاخوری نمک و اگر می‌خواهید لواشک طعم ملسی پیدا کند، یک قاشق غذاخوری شکر در این مرحله به آن اضافه کنید.

مرحله سوم: زغال اخته را از صافی رد کنید

زغال اخته‌های پخته را از یک صافی فلزی رد کنید تا هسته‌ها و پوست زغال اخته از گوشت آن جدا شود.

اگر پوره حاصل غلظت کافی دارد آن را کنار بگذارید، در غیر این صورت مجددا پوره زغال اخته را روی حرارت بگذارید تا به غلظت مناسب برسد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک هلو

مرحله چهارم: لواشک را پهن کنید

کف سینی‌های فلزی یک لایه پلاستیک یا سلفون بکشید. روی این یک لایه پوره زغال اخته را با ضخامت ۲ میلی‌متر پهن کنید. کم بودن ضخامت لواشک مانع از کپک زدن آن می‌شود.

مرحله پنجم: لواشک را جلوی آفتاب بگذارید

سینی لواشک را در برابر تابش مستقیم نور خورشید قرار دهید. معمولا ۳ الی ۵ روز قرار گرفتن در برابر نور مستفیم آفتاب باعث خشک شدن کامل لواشک می‌شود.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه لواشک زغال اخته

لواشک زغال اخته و آلو

اگر می‌خواهید لواشک زغال اخته را به صورت ترکیبی همراه با آلو آماده کنید، تنها کافی است به ازای هر لیوان زغال اخته، 5 عدد آلو متوسط را هم به مواد اضافه کنید.

اجازه دهید آلو به همراه زغال اخته‌ها و نمک یا شکر روی حرارت بپزد و سپس ترکیب این دو را از صافی رد کنید.

در نهایت درست مانند طرز تهیه لواشک زغال اخته، پوره را با ضخامت کم روی پلاستیک پهن کرده و آن را در معرض نور خورشید قرار دهید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک چند میوه

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه لواشک زغال اخته

اگر دوست دارید این لواشک را با بهترین کیفیت آماده کنید، حتما پیش از شروع آماده‌سازی آن به نکات زیر توجه کنید:

در صورتی که امکان پهن کردن لواشک در برابر آفتاب برایتان وجود ندارد، می‌توانید آن را در فر یا هواپز خشک کنید.توجه کنید که در صورتی که می‌خواهید لواشک را در فر خشک کنید، باید لای در فر باز بماند تا رطوبت از آن خارج شود.پهن کردن لواشک با ضخامت بالا در سینی، خطر کپک زدن آن را به میزان قابل توجهی افزایش می‌دهد.می‌توانید در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری آب لیمو یا جوهر لیمو هم به لواشک زغال اخته اضافه کنید. این کار هم روی طعم لواشک تاثیرگذار است و هم مانع کپک زدن آن می‌شود.

در این مطلب از بخش آشپزی اکالا با طرز تهیه لواشک زغال اخته آشنا شدیم. این لواشک طعمی ملس و خوشمزه دارد؛ می‌توانید این لواشک را در منزل آماده کنید تا به عنوان تنقلات سالم و بهداشتی مورد استفاده اعضای خانوادتان قرار بگیرد.

من فاطمه عاقلی هستم؛ عاشق کشف طعم‌های تازه، غرق در دنیای کتاب‌ها و شیفته فیلم‌هایی که ذهن را به چالش می‌کشند. نوشتن و داستان‌گویی برای من چیزی بیش از یک سرگرمی است؛ راهی است برای به اشتراک گذاشتن لحظات ناب و تجربه‌های هیجان‌انگیز.

منبع خبر