طرز تهیه لواشک زرشک خانگی+بهترین روش خشک کردن

لواشک جزو خوراکی‌های جذابی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از لواشک‌های ترش و خوشمزه لواشک زرشک است که…
طرز تهیه لواشک زرشک خانگی+بهترین روش خشک کردن

لواشک جزو خوراکی‌های جذابی است که همیشه طرفداران زیادی دارد. یکی از لواشک‌های ترش و خوشمزه لواشک زرشک است که می‌توانید آن را با زرشک تازه یا خشک درست کنید. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه لواشک زرشک را همراه نکات و بهترین روش خشک کردن آن به شما آموزش دهیم.

نگاهی سریع به طرز تهیه

برای درست کردن لواشک زرشک ابتدا زرشک را پاک کنید و همراه آب برای دقایقی بپزید. سپس آن را به کمک مخلوط کن به پوره تبدیل کنید و از صافی رد کنید. پوره صاف شده را در قابلمه بریزید و نمک و شکر در صورت نیاز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه مایه لواشک به غلظت مناسب رسید، آن را روی سینی پهن و خشک کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه کامل این لواشک جذاب را با جزئیات بیشتری بخوانید.

مواد لازم برای لواشک زرشک

زرشک تازه۲ پیمانهآب۱ لیواننمکبه میزان لازمشکر۱ قاشق چای‌خوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

طرز تهیه لواشک زرشک

مدت زمان آماده سازی: ۳۰ تا ۴۰ دقیقهمناسب برای: ۶ تا ۸ نفردرجه سختی: آسان

مرحله اول: زرشک را بپزید

ابتدا زرشک تازه را پاک کنید و شاخه و برگ اضافی آن را جدا کنید. سپس در یک آبکش بریزید و با آب سرد آن را بشویید. زرشک شسته شده را همراه یک لیوان آب در یک قابلمه متوسط بریزید و اجازه دهید برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزد تا کاملا نرم شود.

مرحله دوم: زرشک را پوره کنید

بعد از اینکه زرشک‌ها نرم و پخته شدند، آنها را از روی حرارت بردارید و با کمک گوشت‌کوب برقی یا مخلوط کن، آنها را پوره کنید.

بیشتر بخوانید: ۲ طرز تهیه رب زرشک خانگی

مرحله سوم: پوره را صاف کنید

بعد از پوره کردن زرشک پخته شده، آن را از یک صافی با منافذ ریز یا یک پارچه نازک رد کنید تا دانه و پوست آن جدا شود. این کار باعث می‌شود تا لواشک بافت بهتری داشته باشد.

مرحله چهارم: مایه لواشک را بجوشانید

بعد از اینکه پوره را از صافی رد کردید، مایه لواشک را در قابلمه بریزید و کمی نمک به آن اضافه کنید. در این مرحله اگر دوست دارید لواشک کمی شیرین‌‌تر باشد، می‌توانید شکر هم اضافه کنید.

مرحله پنجم: لواشک را در سینی بریزید

بعد از اینکه آب مایه لواشک بخار شد، آن را از روی حرارت بردارید. یک سینی فلزی یا پلاستیکی را کمی چرب کنید و لواشک را روی آن به صورت یکدست پهن کنید. با کمک پشت قاشق، سطح آن را کاملا صاف و یکدست کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک پرتقال خانگی

مرحله ششم: لواشک را خشک کنید

برای خشک کردن لواشک می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید که در ادامه به آنها می‌پردازیم.

قرار دادن در معرض نور آفتاب: بهترین روش خشک کردن لواشک با نور آفتاب است. سینی لواشک را در معرض نور خورشید قرار دهید تا خشک شود. با توجه به شدت و ضخامت لواشک، بین ۲ تا ۴ روز طول می‌کشد تا لواشک آماده شود. روی لواشک را با یک پارچه نازک یا توری بپوشانید تا آلوده نشود.

قرار دادن در فر: می‌توانید روی سینی فر، یک کاغذ روغنی قرار دهید و لواشک را روی آن بریزید. سپس سینی را برای ۳ تا ۵ ساعت در دمای ۵۰ تا ۷۰ درجه سانتی‌گراد در فر قرار دهید. بهتر است هر نیم ساعت یک بار وضعیت لواشک را بررسی کنید تا بیش از اندازه خشک نشود.

قرار دادن در دستگاه میوه خشک‌کن: مایه لواشک را روی سینی مخصوص دستگاه بریزید و دما را روی ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. برای ۸ تا ۱۲ ساعت زمان دهید تا لواشک خشک شود.

طرز تهیه لواشک زرشک

نکات و فوت‌و‌فن درست کردن لواشک زرشک

می‌توانید کمی آب لیموترش به مایه لواشک اضافه کنید تا ماندگاری بیشتری داشته باشد.

اگر از زرشک خشک استفاده می‌کنید، آنها را قبل از استفاده بشویید و برای چند ساعت بخیسانید تا نرم شوند.برای متعادل‌تر کردن طعم ترش زرشک، می‌توانید این لواشک را با کیوی، سیب یا آلو ترکیب کنید.برای داشتن طعم خاص‌تر، می‌توانید پودر فلفل قرمز یا پودر گل محمدی به مایه لواشک اضافه کنید.برای شیرین‌تر شدن لواشک، می‌توانید کمی عسل یا شیره انگور به آن اضافه کنید. این کار رنگ لواشک را هم زیباتر می‌کند.رد کردن مایه لواشک از صافی کار آسانی نیست، اما باعث ایجاد بافت صاف و یکدست لواشک می‌شود.بهتر است مایه لواشک خیلی شل و رقیق نباشد، زیرا زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارد.مایه لواشک را روی حرارت ملایم قرار دهید. اگر دما زیاد باشد رنگ لواشک تیره می‌شود.بهتر است ضخامت لواشک باید به اندازه ۲ تا ۳ میلی‌متر باشد.می‌توانید برای نچسبیدن لواشک به سینی، کف آن را کمی با روغن چرب کنید یا از یک لایه کیسه فریزر یا کاغذ روغنی استفاده کنید.اگر لواشک را در محیط خانه خشک می‌کنید، آن را در جای خشک و گرم و بدون رطوبت قرار دهید.بعد از خشک شدن لواشک، آنها را با چاقو یا قیچی به اندازه‌های دلخواه برش بزنید و در کیسه دربسته در یخچال نگهداری کنید.

در این مقاله از بخش آشپزی مجله اکالا، طرز تهیه لواشک زرشک را همراه نکات و بهترین روش خشک کردن آن به شما آموزش دادیم. اگر به طعم‌های ترش علاقه دارید حتما با این دستور تهیه ساده، لواشک زرشک را در خانه درست کنید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

منبع خبر