- 2025-07-25
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، ترشیجات و سس ها
طرز تهیه لواشک آلبالو+ نکات زود خشک شدن و کپک نزدن
مناسب برای
20-30 نفر
زمان آمادهسازی
30 دقیقه
زمان پخت
20 دقیقه
لواشک آلبالو یکی از خوشمزهترین تنقلات خانگی است که رنگ جذاب و مزه ترش و شیرین بینظیری دارد. برای درست کردن این لواشک از آلبالوی تازه استفاده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه لواشک آلبالو به 2 روش و همه فوتوفنهای درست کردن این لواشک آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این لواشک باید یک قابلمه آب روی حرارت قرار دهید. زمانی که آب جوشید، آلبالوها را در قابلمه بریزید و اجازه دهید کاملا نرم شوند.
در این مرحله میتوانید مقداری نمک و شکر به آلبالوها اضافه کنید. سپس آلبالوهای پخته شده را از صافی رد کنید و مایه لواشک را در سینی بریزید و در مقابل آفتاب قرار دهید.
میتوانید این لواشک را در فر نیز آماده کنید. رسپی این لواشک خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای لواشک آلبالو برای 15 نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآلبالوی تازه2 کیلوگرمنمک یا شکر (اختیاری)به مقدار لازمآب 1/2 لیوان
مرحله اول: آلبالوها را آماده کنید
برای شروع باید آلبالوها را به خوبی بشویید تا گرد و خاک، آلودگیها از سطح آنها پاک شود.
ساقه آلبالوها را به طور کامل جدا کنید و آنها را در آبکش بریزید تا آب اضافیشان خارج شود.
مرحله دوم: آلبالوها را بپزید
یک قابلمه آب را روی حرارت قرار دهید و صبر کنید تا آب شروع به جوشیدن کند. در ادامه آلبالوها را در قابلمه بریزید.
در این مرحله میتوانید مقداری نمک یا شکر نیز به مواد اضافه کنید. اجازه دهید آلبالوها برای نیم ساعت تا 40 دقیقه بپزند و کاملا نرم شوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک سیب خوشمزه
مرحله سوم: آلبالوها را از صافی رد کنید
بعد از این که آلبالوها پختند، قابلمه را از روی حرارت بردارید. اجازه دهید مواد کمی خنک شوند و بعد آلبالوها را از صافی رد کنید.
با پشت قاشق یا گوشت کوب آلبالوها را فشار دهید تا گوشت و آب آنها از صافی رد شود و فقط پوست و هسته آلبالوها باقی بماند.
مرحله چهارم: مایه لواشک را دوباره بجوشانید
در این مرحله بهتر است مواد را دوباره در قابلمه بریزید و برای 10 تا 15 دقیقه دیگر بجوشانید. این کار به غلیظتر شدن مواد و تسریع خشک شدن لواشک کمک زیادی میکند.
مرحله پنجم: مایه لواشک را در سینی بریزید
در این مرحله باید سینیهای بزرگ و تمیز را برای درست کردن لواشک انتخاب کنید. کف سینیها را با پلاستیک فریزر یا سلفون مخصوص بپوشانید.
صبر کنید مایه لواشک خنک شود و بعد یک لایه نازک از مواد را روی سینی بریزید و با پشت قاشق پهن کنید. ضخامت مایه لواشک باید حدود نیم سانتیمتر باشد.
مرحله ششم: لواشک را خشک کنید
سینیها را در معرض آفتاب مستقیم قرار دهید. برای جلوگیری از نشستن گرد و غبار روی لواشکها میتوانید روی آنها را با یک پارچه نازک توری یا توری مخصوص خشک کردن میوه بپوشانید.
خشک شدن لواشکها با توجه به شدت آفتاب و ضخامت لواشکها بین 2 تا 4 روز طول میکشد.
در این مدت باید هر روز سینیها را بچرخانید تا همه قسمتهای لواشک به صورت یکنواخت در معرض آفتاب قرار بگیرد و به خوبی خشک شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه لواشک گوجه سبز
مرحله هفتم: لواشک را در ظرف مناسب قرار دهید
بعد از این که لواشکها کاملا خشک شدند، میتوانید آنها را به اندازه دلخواه برش دهید و رول کنید.
در ادامه لواشکها را در ظرف درب دار یا کیسه فریزر قرار دهید و در یخچال یا فریزر نگهداری کنید.
لواشک آلبالو در فر
اگر به آفتاب مستقیم دسترسی ندارید یا نمیخواهید زمان زیادی برای درست کردن این لواشک صرف شود، میتوانید لواشک آلبالو را در فر آماده کنید.
در این روش باید کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و مایه لواشک را به ضخامت نیم سانتیمتر در سینی بریزید.
فر را با دمای 80 درجه سانتیگراد روشن کنید و درب آن را نیمه باز قرار دهید. حدود 4 تا 5 ساعت صبر کنید تا لواشک شما آماده شود.
نکات مهم برای زود خشک شدن و کپک نزدن لواشک آلبالو
در این بخش به چند نکته مهم برای جلوگیری از کپک زدن و سریعتر خشک شدن لواشک آلبالوی خانگی اشاره شده است.
برای درست کردن این لواشک، پوره آلبالو باید بدون آب اضافه و کاملا غلیظ باشد. رطوبت زیاد موجب کپک زدن و دیر خشک شدن لواشک میشود.در طول خشک کردن لواشک باید آن را در معرض جریان هوا و نور خورشید قرار دهید تا به خوبی خشک شود.به منظور درست کردن لواشک باید از سینیهای تمیز و بدون چربی استفاده کنید.بعد از آماده کردن لواشک باید آن را در ظروف کاملا خشک و بدون رطوبت قرار دهید.هر چقدر شدت نور آفتاب و جریان هوا بیشتر باشد، لواشک شما سریعتر آماده میشود.قبل از آماده کردن لواشک، حتما آن را به اندازه کافی بجوشانید تا آب اضافه آن تبخیر شود.در زمان خشک شدن لواشک زیر نور آفتاب باید هر روز سینی را در جهت آفتاب بچرخانید تا همه قسمتها به طور کامل در برابر آفتاب قرار بگیرند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه لواشک آلبالو
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن لواشک آلبالو اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای درست کردن لواشک آلبالو میتوانید هستههای آلبالو را از ابتدا جدا و آنها را در غذاساز میکس کنید. سپس آلبالوها را بجوشانید و از پوره به دست آمده برای درست کردن لواشک استفاده کنید.برای این که خواص آلبالو به طور کامل حفظ شود، میتوانید آلبالو را از ابتدا میکس و بعد از صافی رد کنید. در ادامه پوره آلبالو را در سینی پهن کنید و در مقابل آفتاب قرار دهید تا لواشک شما آماده شود.اگر دوست دارید لواشک شیرینتر باشد، میتوانید در زمان پخت یک تا 2 قاشق غذاخوری شکر یا عسل استفاده کنید.برای خوشرنگتر شدن لواشک بهتر است از آلبالوهای کاملا رسیده و تیره استفاده کنید.اضافه کردن مقدار بسیار کمی آب لیمو ترش تازه، باعث افزایش ماندگاری و حفظ رنگ قرمز لواشک میشود.در صورت تمایل میتوانید مقداری آلو یا زرشک نیز به این لواشک اضافه کنید.در زمان آماده کردن لواشک در فر، اگر ضخامت لواشک در همه جای سینی یکسان نباشد، قسمتهای نازک میسوزند و قسمتهای ضخیم دیرتر خشک میشوند.میتوانید این لواشک را در مقابل باد پنکه یا کولر یا حتی روی شوفاژ و بخاری آماده کنید.اگر به آلبالوی تازه دسترسی ندارید، میتوانید از آلبالوی منجمد شده برای درست کردن لواشک استفاده کنید.برای خشک کردن لواشک در آفتاب، حتما روی سینی را با توری نازک بپوشانید.بهترین زمان برای خشک کردن لواشک آلبالو، روزهای گرم تابستان و زمانی است که رطوبت هوا کم است.برای درست کردن لواشک آلبالو و گیلاس باید از مقداری گیلاس نیز در کنار آلبالوها استفاده کنید.اگر دوست دارید لواشک شما ترش باشد، میتوانید مقداری نمک یا کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.برای خشک کردن لواشک در آفتاب، به هیچ عنوان از سینی پلاستیکی استفاده نکنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه لواشک آلبالو و همه فوتوفن های درست کردن آن اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این لواشک را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
ارسال دیدگاه