طرز تهیه لبو تنوری در فر و بدون فر+ نکات و فوت‌وفن‌ها

لبو یکی از خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که بازار آن در روزهای سرد رونق می‌گیرد. برای درست کردن لبو روش‌های مختلفی…
طرز تهیه لبو تنوری در فر و بدون فر+ نکات و فوت‌وفن‌ها

لبو یکی از خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که بازار آن در روزهای سرد رونق می‌گیرد. برای درست کردن لبو روش‌های مختلفی وجود دارد. در این مقاله از مجله اکالا با ما همراه باشید تا طرز تهیه لبو تنوری در فر و بدون فر را به همراه نکات و فوت‌و‌فن آن به شما آموزش دهیم.

نگاهی سریع به روش پخت

برای درست کردن لبو در فر کافی است تا لبوها را بشویید و آنها را کمی به نمک و روغن زیتون آغشته کنید. سپس برای حدود یک ساعت در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد بپزید. در روش بدون فر می‌توانید لبو را در یک قابلمه چدنی با درب بسته برای حدود یک ساعت بپزید یا آن را به سیخ بکشید و روی گاز کبابی کنید. در ادامه مطلب طرز تهیه هر کدام از روش‌ها را با جزئیات بیشتری بخوانید.

مواد لازم لبو تنوری

لبوبه میزان دلخواهنمکبه میزان لازمروغن زیتون۱ قاشق غذاخوری

خرید مواد اولیه با تخفیف از اکالا

مراحل طرز تهیه لبو تنوری در فر

مدت زمان آماده سازی: ۶۰ تا ۹۰ دقیقه
درجه سختی: آسان

مرحله اول: چغندر را آماده کنید

ابتدا چغندرها را بشویید تا کاملا تمیز شود. در این مرحله می‌توانید پوست آنها را بگیرید یا اجازه دهید بعد از پخت آنها را جدا کنید.

مرحله دوم: چغندر را طعم‌دار کنید

مقداری روغن زیتون و نمک روی چغندرها بمالید و هر کدام از آنها را درون یک فویل آلومینیومی بپوشانید.

مرحله سوم: چغندر را در فر قرار دهید

فر را از قبل گرم کنید، سپس چغندرهای در فویل پوشیده شده را روی سینی فر قرار دهید. اجازه دهید برای یک ساعت تا یک ساعت و نیم در دمای ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد در فر بمانند تا کاملا پخته شوند.

مرحله چهارم: چغندر را سرو کنید

بعد از گذشت یک ساعت یک چاقو را در لبو‌ها فرو کنید تا از نرم شدن آنها مطمئن شوید. سپس آنها را از فر خارج کنید و فویل را باز کنید. لبوها را به صورت دلخواه برش بزنید و نوش جان کنید.

مراحل طرز تهیه لبو تنوری بدون فر در قابلمه

مدت زمان آماده سازی: ۶۰ تا ۹۰ دقیقه
درجه سختی: آسان

مرحله اول: آماده سازی لبو

ابتدا چغندرها را به خوبی بشویید و بعد آنها را خشک کنید.

کمی نمک و روغن زیتون روی لبوها بمالید.

مرحله دوم: پخت لبو

یک قابلمه چدنی انتخاب کنید و کف آن را کمی چرب کنید. سپس چغندرها را کف آن بچینید. درب قابلمه را محکم ببندید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برای یک ساعت تا یک ساعت و نیم بپزد.

در حین پخت، چند بار قابلمه را تکان دهید تا چغندرها نسوزد.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه پوره شلغم؛ غذای سالم و رژیمی

مرحله سوم: سرو کردن لبو

زمانی که چغندرها به اندازه کافی پخته شد، آنها را از قابلمه خارج کنید و به صورت دلخواه برش بزنید و نوش جان کنید.

مراحل طرز تهیه لبو تنوری بدون فر روی گاز

مدت زمان آماده سازی: ۴۰ تا ۶۰ دقیقه
درجه سختی: آسان

مرحله اول: لبو را بشویید

ابتدا لبوها را به خوبی بشویید و با یک دستمال تمیز خشک کنید.

کمی نمک و روغن زیتون روی لبوها بمالید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه گل کلم کبابی+ نکات

مرحله دوم: لبو را کباب کنید

لبوها را در یک سیخ فرو کنید و آنها را روی شعله مستقیم گاز قرار دهید. هر چند وقت یک بار سیخ را بچرخانید تا پوست آن کاملا سوخته و داخل لبو نرم شود.

مرحله سوم: لبو را سرو کنید

بعد از پخته شدن لبوها و پایین آمدن دمای آن، پوست سوخته را جدا کنید و به صورت دلخواه برش بزنید و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌و‌فن درست کردن لبو تنوری

برای درست کردن لبو تنوری بهتر است نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می‌شود را در نظر داشته باشید.

در روش بدون فر، می‌توانید لبوها را با کمی آبلیمو، گلپر و نمک مزه‌دار کنید.سعی کنید چغندرهای کوچک و یک اندازه انتخاب کنید تا سریع‌تر و یکنواخت‌تر بپزند.برای حفظ طعم چغندر، بهتر است آن را با پوست بپزید و پوست آن را بعد از پخت به راحتی جدا کنید.برای پخت لبو روی گاز، می‌توانید یک تکه ذغال کنار شعله قرار دهید تا بوی دودی جذابی به لبو بدهد.مدت زمان پخت لبو، به اندازه آن بستگی دارد. لبوهای کوچک ۴۵ دقیقه و لبوهای بزرگ تا ۹۰ دقیقه زمان برای پخت نیاز دارند.اضافه کردن روغن زیتون به لبو باعث درست شدن یک لایه ترد و خوش‌طعم روی آن می‌شود.برای جدا کردن پوست لبو، بهتر است اجازه دهید کمی خنک شود، سپس با دست یا با یک پارچه به راحتی آن را جدا کنید.می‌توانید یک سس از ترکیب آبلیمو، عسل و گلپر لبو را سرو کنید.لبو پخته را می‌توانید به مدت ۳ روز در یخچال نگهداری کنید.

در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه لبو تنوری در فر و بدون فر را به همراه نکات و فوت‌و‌فن آن به شما آموزش دادیم. سعی کنید در روزهای سرد پاییزی حتما به یکی از روش‌های گفته شده این خوراکی خوشمزه را بپزید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

من لیلا هستم، رشته تحصیلیم روزنامه نگاری بوده و همیشه از نوشتن لذت می‌برم، اینجا از دانش و تجربه‌ام تو زمینه‌های مختلف استفاده می‌کنم تا برای شما مطالب خوبی بنویسم. امیدوارم از خوندنشون لذت ببرید.

منبع خبر