طرز تهیه فلافل نخود فرنگی؛ طعمی متفاوت با نخود سبز

مناسب برای 2-3 نفر زمان آماده‌سازی 50-60 دقیقه زمان پخت 35-45 دقیقه فلافل، یکی از غذاهای محبوب و خاطره‌انگیز در…
طرز تهیه فلافل نخود فرنگی؛ طعمی متفاوت با نخود سبز

مناسب برای

2-3 نفر

زمان آماده‌سازی

50-60 دقیقه

زمان پخت

35-45 دقیقه

فلافل، یکی از غذاهای محبوب و خاطره‌انگیز در کشورهای خاورمیانه است که به روش‌های بسیار مختلفی آماده می‌شود. فلافل طرف‌داران خاص خود را دارد که علاوه بر طعم و مزه منحصر به فردش بسیار مقرون‌به‌صرفه و سیر کننده نیز هست. در میان همه طعم‌ها و روش‌های آماده‌سازی، فلافل نخود فرنگی طعم متفاوت و جذابی دارد. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه فلافل نخود فرنگی را به شما آموزش خواهیم داد.

نگاهی سریع به روش پخت

برای آماده سازی فلافل نخود فرنگی تنها کافی است نخود سبز پخته را با سیب‌ زمینی پخته، سیر و ادویه‌های مخصوص ترکیب کنید. سپس تخم‌مرغ را اضافه کنید.

مایه را با آرد سوخاری به غلظت مناسب برسانید و در روغن داغ سرخ کنید. سپس فلافل را با سبزیجات تازه و سس دلخواه سرو کنید.

رسپی کامل این غذای خوشمزه را در ادامه با جزئیات بخوانید.

مواد لازم برای فلافل نخود فرنگی برای ۳ نفر

مواد لازممقدار مورد نیازنخود سبز پخته یا کنسرو نخود فرنگی۳۰۰ گرمسیب زمینی۱ عددسیر تازه۱ عددتخم مرغ۲ عددآرد سوخاریبه مقدار لازمنمک و فلفل سیاهبه مقدار لازمزیره، گشنیز خشک، پاپریکا و زردچوبهبه مقدار لازمروغن مایعبه مقدار لازم

مرحله اول: سیب‌ زمینی و نخود فرنگی را آماده کنید

سیب‌زمینی را بشویید و پوست بگیرید. آن را به ۲-۴ قسمت برش بزنید. سیب‌زمینی را در قابلمه مناسبی بگذارید و مقداری آب روی آن بریزید.

قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و ۱۵-۲۰ دقیقه زمان دهید تا سیب‌زمینی بپزد و نرم شود.

اگر از نخود فرنگی تازه استفاده می‌کنید در همین مرحله می‌توانید نخودسبزها را به سیب‌زمینی اضافه کنید و زمان دهید تا به آرامی با هم بپزند.

پس از پخت کامل سیب‌زمینی و نخود سبز آن‌ها را در آبکش بریزید و بگذارید تا کمی خنک شوند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل اسفناج

مرحله دوم: مواد را میکس کنید

سیر را بشویید و پس از پوست گرفتن در میکسر بریزید.

سیب‌زمینی و نخود سبز پخته و خنک شده را به آن اضافه کنید و همه مواد را با هم چند دقیقه‌ای میکس کنید تا خمیری کاملاً یکدست و یکنواخت حاصل شود.

مرحله سوم: تخم‌مرغ و ادویه‌ها را اضافه کنید

به مایه‌ی به‌ دست‌آ مده، تخم‌مرغ‌ها، نمک، فلفل سیاه و ادویه مخصوص فلافل را اضافه کنید و چند پالس دیگر بزنید تا ادویه‌ها به خوبی در تمام قسمت‌های مایه فلافل پخش شوند.

مرحله چهارم: آرد سوخاری را اضافه کنید

آرد سوخاری را کم‌کم به مایه فلافل اضافه کنید تا مایه فلافل به حالت خمیری منسجم و کمی چسبناک برسد.

توجه داشته باشید که مواد شما نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل؛ به حدی که به راحتی فرم بگیرد.

مرحله پنجم: فلافل‌ها را سرخ کنید

در یک تابه گود روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید.

از مایه فلافل به اندازه یک نارنگی کوچک بردارید، گرد یا بیضی شکل دهید و در روغن داغ بیندازید.

فلافل‌ها را تا زمانی که طلایی و برشته شوند، سرخ کنید. سپس روی دستمال روغن‌گیر قرار دهید تا روغن اضافی گرفته شود. این کار موجب ترد و لذیذ شدن فلافل‌های شما می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه فلافل مرغ پیتزایی

مرحله ششم: فلافل را سرو کنید

فلافل نخود فرنگی را با نان تازه، پیاز و جعفری تازه، خیارشور، گوجه‌ فرنگی و سس دلخواه سرو و نوش جان کنید.

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه فلافل نخود فرنگی

طرز تهیه فلافل نخود فرنگی با پنیر

برای آماده سازی این فلافل جذاب با اضافه‌ کردن پنیر پیتزا یا موزارلا به مواد اولیه، بافتی کش‌دار و طعمی دل‌پذیر به فلافل دهید. ابتدا نخود فرنگی، سیب‌زمینی پخته، سیر و ادویه‌ها را مخلوط کنید.

سپس تخم‌مرغ و پنیر را اضافه کنید؛ پنیر را در مرکز هر گلوله فلافل قرار دهید تا هنگام سرخ شدن، از داخل کش‌دار شود. در پایان، آرد سوخاری را اضافه کنید تا مایه فلافل سفت و چسبناک شود.

فلافل‌ها را به اندازه‌های یکسان و دلخواه شکل دهید و در روغن داغ سرخ کنید تا فلافل‌ها طلایی شوند. سپس روی دستمال جاذب روغن بگذارید و با نان و سبزیجات دلخواهتان سرو کنید.

مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر

نکات و فوت‌وفن‌ های طرز تهیه فلافل نخود فرنگی

در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و ظاهر فلافل نخود فرنگی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

در زمان سرخ کردن حرارت را کم و زیاد نکنید و فلافل را روی حرارت متوسط سرخ کنید.در صورت تمایل، از آرد نخودچی به‌ جای آرد سوخاری استفاده کنید.نخود فرنگی را خوب آبکش کنید تا رطوبت باعث شل شدن مایه نشود.برای بافت بهتر فلافل از سیب‌زمینی تازه پخته شده استفاده کنید، سیب زمینی خام طعم خوبی به فلافل نمی‌دهد.برای طعمی خاص، یک قاشق جعفری یا گشنیز تازه خرد شده به مایه اضافه کنید.اگر فلافل‌ها هنگام سرخ شدن باز می‌شوند، مقدار بیشتری آرد سوخاری اضافه کنید.اگر مایه فلافل شل بود و به راحتی قابل فرم دادن نبود می‌توانید مایه فلافل را ۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید تا بهتر فرم بگیرد.برای سرخ کردن فلافل‌ها از روغن داغ استفاده کنید تا فلافل ترد و طلایی شود.اگر رژیمی هستید، می‌توانید فلافل را در فر یا سرخ‌کن بدون روغن بپزید.برای تنوع، کمی پودر پیاز، پودر سیر، پودر کاری یا ادویه گرام ماسالا اضافه کنید.برای این که به راحتی بتوانید مایه فلافل را در دست فرم دهید کمی دستتان را خیس و مرطوب کنید.اگر می‌خواهید فلافل پف‌دارتر شود، نصف قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین یا بیکینگ‌پودر به مایه فلافل بزنید.سعی کنید فلافل‌ها را یک اندازه درست کنید. برای این کار از فلافل زن دستی می‌توانید کمک بگیرید.

امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقه‌مندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا، این فلافل خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.

اگر شما در طرز تهیه فلافل نخود فرنگی از ترفندهای دیگری استفاده می‌کنید که موجب خوشمزه‌تر شدن و بهتر شدن طعم آن می‌شود، خوشحال می‌شویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقه‌مند به اشتراک بگذارید.

من سمانه هستم، پس از سال‌ها تلاش مستمر و حرفه‌ای در دنیای شیرینی‌پزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بی‌پایان این طعم‌های دلنشین را با شما به اشتراک می‌گذارم.

منبع خبر

بیا تو صدا