- 2025-05-27
- 4 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه شیرینی گل محمدی؛ با عطر و طعم گل بهاری

مناسب برای
25 عدد
زمان آمادهسازی
60 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
شیرینی گل محمدی، که برخی آن را به عنوان شیرینی دانمارکی نیز میشناسند، یکی از شیرینیهای محبوب و سنتی است که به خاطر طعم دلپذیر و بافت نرم و خوشمزهاش محبوبیت زیادی دارد. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه شیرینی گل محمدی و همه فوتوفنهای درست کردن این شیرینی آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی ابتدا باید خمیر مایه را با آب ولرم و شکر مخلوط کنید تا پف کند. تخم مرغ را با سفیده تخم مرغ و روغن ترکیب کنید و با همزن بزنید.
شکر، زعفران دم کرده، وانیل و خمیر مایه فعال شده را اضافه کنید. کمی بعد آرد را در چند مرحله اضافه کنید و خمیر را خوب ورز دهید.
برای درست کردن کرم شیر، آرد، شکر، وانیل و دارچین را در یک قابلمه بریزید و روی حرارت بجوشانید تا بافت غلیظی پیدا کنند.
به منظور آماده کردن شربت باید شکر و آب را با زعفران، وانیل و آبلیمو روی حرارت قرار دهید. خمیر را برش دهید و کرم را داخل آن بریزید و خمیر را رول کنید.
شیرینیها را در فر بپزید و بعد با شربت رومال کنید. میتوانید این شیرینی را با خمیر هزارلا یا بدون کرم و بدون فر نیز آماده کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای خمیر شیرینی گل محمدی
مواد لازممقدار مورد نیازآرد سفید2/5 پیمانهتخم مرغ کامل1 عددسفیده تخم مرغ1 عددشکر1/4 پیمانهشیر ولرم1/2 پیمانهخمیر مایه1 قاشق غذاخوریروغن مایع1/2 پیمانهزعفران دم کرده2 قاشق مرباخوریوانیل1/2 قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم میانی شیرینی
مواد لازممقدار مورد نیازشیر1/2 پیمانهآرد سفید1/4 پیمانهشکر1/2 پیمانهوانیل1/2 قاشق چایخوریدارچین1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای شربت شیرینی
مواد لازممقدار مورد نیازشکر1/4 پیمانهآب1/8 پیمانهزعفران دم کرده1 قاشق مرباخوریوانیلبه مقدار لازمآبلیموچند قطره
مواد لازم برای رومال و تزئین شیرینی
مواد لازممقدار مورد نیاززرده تخم مرغ1 عددپودر قند1 قاشق غذاخوریزعفران دم کرده2 قاشق غذاخوریکنجد یا خلال بادامبه مقدار لازم
مرحله اول: خمیر مایه را آماده کنید
برای شروع باید شیر ولرم را همراه با یک قاشق مرباخوری شکر مخلوط کنید. در ادامه خمیر مایه را به آن اضافه کنید.
مواد را خوب هم بزنید و بعد روی کاسه را بپوشانید. حدود 10 دقیقه صبر کنید تا خمیر مایه فعال شود و پف کند.
مرحله دوم: تخم مرغ و سفیده تخم مرغ را هم بزنید
تخم مرغ و سفیده تخم مرغ را همراه با روغن مایع در یک کاسه بزرگ بریزید و با همزن مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند.
مرحله سوم: خمیر شیرینی را آماده کنید
در این مرحله باید شکر، زعفران دم کرده، وانیل و خمیر مایه فعال شده را به ظرف اضافه کنید و مواد را با همزن هم بزنید تا یکدست شوند.
در ادامه همزن را کنار بگذارید و آرد الک شده را کم کم و در چند مرحله به مواد اضافه کنید.
مواد شیرینی را مدام هم بزنید تا خمیری لطیف ایجاد شود. مقدار آرد باید به اندازهای باشد که خمیر به دست نچسبد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی مینیاتوری
مرحله چهارم: به خمیر استراحت دهید
بعد از آماده شدن خمیر باید آن را در ظرفی چرب شده قرار دهید.
روی ظرف را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید خمیر برای یک تا 2 ساعت در فضای آشپزخانه استراحت کند و حجم آن چند برابر شود.
مرحله پنجم: کرم میانی شیرینی را آماده کنید
برای درست کردن کرم میانی باید شیر، آرد، شکر، وانیل و دارچین را در یک قابلمه بریزید و با هم مخلوط کنید.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب مواد را هم بزنید تا کرم بافتی غلیظ پیدا کند. غلظت کرم میانی این شیرینی باید مثل فرنی باشد.
سپس میتوانید قابلمه را از روی حرارت بردارید و صبر کنید تا خنک شود.
مرحله ششم: شربت را آماده کنید
شکر و آب را در یک قابلمه کوچک بریزید و مخلوط کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا در آب حل شود.
زمانی که شربت کمی غلیظ شد، زعفران دم کرده، وانیل و چند قطره آبلیمو را اضافه کنید.
اجازه دهید شربت برای چند دقیقه بجوشد تا به غلظت مناسب برسد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله هفتم: خمیر شیرینی را برش دهید
خمیر شیرینی را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و با وردنه آن را به ضخامت حدود نیم سانتیمتری باز کنید.
در ادامه خمیر را به شکل مستطیل برش دهید و کنارههای آن را صاف کنید.
مرحله هشتم: شیرینیها را آماده کنید
در این مرحله باید مقداری از کرم میانی را روی لبه خمیرهای برش خورده قرار دهید.
خمیر را به صورت رول بپیچید و به اندازههای ۵ سانتیمتری برش دهید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی سرغربیلی گرگانی
مرحله نهم: شیرینی را در سینی بچینید
فر را با دمای 160 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. بعد از آماده کردن شیرینیها باید کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید.
سپس شیرینیها را با فاصله در سینی بچینید. روی شیرینیها را با پارچه بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید.
مرحله دهم: شیرینیها را بپزید
زرده تخممرغ، پودر قند و زعفران دم کرده را در یک کاسه کوچک بریزید و خوب مخلوط کنید.
سپس با قلممو این مواد را روی شیرینیها بمالید. در ادامه کمی کنجد و خلال بادام روی شیرینیها بپاشید.
حالا سینی را برای 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینیها طلایی شوند و به خوبی بپزند.
در چند دقیقه نهایی پخت شیرینیها میتوانید شعله بالای فر را روشن کنید تا سطح شیرینیها طلایی و خوشرنگ شود.
مرحله یازدهم: شیرینیها را سرو کنید
بعد از این که شیرینیها پختند، آنها را از فر خارج کنید.
چند دقیقه صبر کنید تا شیرینیها از حرارت بیفتند و زمانی که هنوز داغ هستند با قلممو شربت خنک شده را روی شیرینیهای گرم بمالید تا براق و خوش طعم شوند.
شیرینی گل محمدی شما آماده است و میتوانید از طعم آن در کنار چای داغ لذت ببرید.
شیرینی گل محمدی با خمیر هزارلا
برای صرفهجویی در زمان میتوانید از خمیر هزارلای آماده برای درست کردن این شیرینی استفاده کنید. در این روش باید خمیر را به صورت چند لایه روی هم قرار دهید.
سپس کرم میانی را اضافه کنید و خمیر را بپیچید و آن را به اندازه دلخواه برش دهید. سایر مراحل درست کردن این شیرینی مثل روش قبل است.
شیرینی گل محمدی بدون فر
برای درست کردن این شیرینی بدون فر باید کف یک ماهیتابه 2 طرفه یا قابلمه را با کاغذ روغنی بپوشانید. در ادامه خمیرهای شیرینی را روی کاغذ روغنی بچینید. ماهیتابه را روی شعله پخش کن و حرارت ملایم قرار دهید تا شیرینیها به مدت نیم ساعت بپزند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی دیلایت زعفرانی
شیرینی گل محمدی بدون کرم
در این روش میتوانید کرم میانی شیرینی را حذف کنید و این شیرینی را بدون کرم آماده کنید.
شیرینی گل محمدی در مایکروفر
برای پخت این شیرینی در مایکروفر باید سینی فر را برای 15 تا 20 دقیقه با دمای 150 درجه سانتیگراد در دستگاه قرار دهید تا آماده شود.
علت سفت شدن شیرینی گل محمدی
در این بخش به مهمترین دلایل سفتی شیرینی گل محمدی یا دانمارکی اشاره شده است.
داغ نبودن فرعدم ترکیب شدن شکر با سایر موادنازک بودن خمیراستفاده از شکر به مقدار زیاداستفاده از شیر به مقدار کم یا زیادورز دادن بیش از حد خمیر
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی گل محمدی
در ادامه به چند نکته طلایی برای پخت شیرینی گل محمدی اشاره شده است، با ما همراه باشید.
برای رومال کردن این شیرینی میتوانید به جای شربت از مقداری عسل رقیق شده نیز استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید از مقداری گلاب برای مزه دار کردن کرم میانی این شیرینی استفاده کنید.زعفران اصلیترین طعم دهنده این شیرینی است و از همین رو به هیچ عنوان نباید آن را حذف کنید.اضافه کردن مقداری پودر دارچین طعمی گرم و دلپذیری به کرم میانی شیرینی میبخشد.برای جلوگیری از خشک شدن کرم میانی این شیرینی بهتر است آن را در ظرف دربسته نگهداری کنید.برای این که خمیر شیرینی به خوبی پف کند، باید آن را در محیطی گرم و بدون جریان هوا قرار دهید.قبل از آماده کردن این شیرینی مطمئن شوید که خمیر مایه شما تازه است و در صورتی که خمیر مایه بعد از ترکیب شدن با آب ولرم و شکر پف نکرد، یعنی خراب است.قبل از اضافه کردن آرد به سایر مواد، حتما آن را 3 بار الک کنید.برای جلوگیری از باز شدن رولها در حین پخت باید انتهای خمیر را کمی فشار دهید.برای درست کردن کرم میانی این شیرینی میتوانید به جای آرد از مقداری نشاسته ذرت استفاده کنید.به منظور رومال کردن این شیرینی میتوانید از مقداری زرده تخم مرغ استفاده کنید.برای درست کردن این شیرینی میتوانید به جای شیر از آب نیز استفاده کنید.در برخی رسپیها برای درست کردن این شیرینی از نصف پیمانه شیر و نصف پیمانه ماست استفاده میشود.برای پف بیشتر این شیرینی میتوانید مقداری بیکینگ پودر به خمیر اضافه کنید.میتوانید این شیرینی را با دمای 200 درجه سانتیگراد در توستر نیز آماده کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه شیرینی گل محمدی و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیرینی را دارید حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
بیا تو صدا
ارسال دیدگاه