- 2025-02-15
- 9 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه شیرینی کشمشی برای عید؛ به روش خانگی

مناسب برای
5-6 نفر
زمان آمادهسازی
60-70 دقیقه
زمان پخت
15-20 دقیقه
شیرینی کشمشی یکی از قدیمیترین و سنتیترین شیرینیهای اصیل ایرانی است که در شهرهای مختلف به روشهای متنوعی آماده میشود. این شیرینی بافتی نرم دارد و انتخاب بسیار مناسبی برای شیرینیهای عید است. در این مقاله از مجله اکالا، طرز تهیه شیرینی کشمشی را به شما آموزش خواهیم داد.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای آمادهسازی این شیرینی ابتدا کره و پودر قند را با هم ترکیب کنید تا مخلوطی خامهای به دست آید. سپس تخممرغها و وانیل را اضافه کنید. آرد را الک و به مواد بیفزایید.
کشمشها را به مخلوط اضافه کنید و خمیر را به کمک قاشق یا قیف روی سینی فر در کنار هم با کمی فاصله قرار دهید. در نهایت، شیرینیها را در فر از پیش گرمشده بپزید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی برای ۶ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد۲۹۰ گرمپودر قند۲۵۰ گرمکره۱۵۰ گرمتخم مرغ۲ عددکشمش پلویی۱۲۰ گرموانیل۱/۲ قاشق چایخوری
مرحله اول: کره و پودر قند را با هم ترکیب کنید
پودر قند را الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود. آن را در کاسه مناسبی بریزید و کره همدمای محیط را به آن اضافه کنید.
با همزن برقی و دور تند ۵-۷ دقیقه مواد را هم بزنید تا مواد بافتی پفکی و نرم پیدا کند.
مرحله دوم: تخممرغ و وانیل را اضافه کنید
برای داشتن بافت بهتری از این شیرینی ۳۰-۴۰ دقیقه قبل از شروع آمادهسازی خمیر تخممرغها را در دمای محیط قرار دهید.
سپس تخممرغها را یکییکی به محتوای درون کاسه اضافه کنید و پس از اضافه کردن هر کدام، به مدت یک دقیقه مواد را به خوبی هم بزنید.
سپس وانیل را اضافه و دوباره مخلوط را ترکیب کنید تا عطر وانیل در مواد پخش شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی رینگ آجیلی
مرحله سوم: آرد را اضافه کنید
آرد را ۲-۳ بار در کاسه جداگانه الک کنید تا ناخالصیهای آن گرفته شود.
الک کردن آرد موجب نرم و لطیف شدن بافت نهایی شیرینی شما میشود.
یک قاشق از آرد الک شده را کنار بگذارید و باقیمانده را به آرامی به مواد درون کاسه اضافه و با لیسک یا همزن دستی به آرامی ترکیب کنید.
مرحله چهارم: فر و سینی فر را آماده کنید
فر را با دمای ۱۷۵ درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. گرم کردن فر پیش از پخت شیرینی تأثیر بسیار مثبتی در بافت و کیفیت شیرینی دارد.
کف سینی فر را با کاغذ روغنی یا کاغذ نسوز بپوشانید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله پنجم: کشمش را اضافه کنید
کشمشها را بشویید و درون صافی کوچکی بریزید تا آب اضافیشان گرفته شود.
سپس با یک قاشق از آردی که کنار گذاشته بودید مخلوط کنید تا تمام قسمتهای کشمش به آرد آغشته شود. این کار باعث میشود کشمشها بهصورت یکدست در خمیر پخش شوند.
کشمشهای آردی را به آرامی به خمیر اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله ششم: خمیر را استراحت دهید
روی ظرف را بپوشانید و شیرینیها را ۳۰-۶۰ دقیقهای در یخچال استراحت بدهید.
مرحله هفتم: شیرینیها را بپزید
مایه شیرینی را در قیف بریزید و سر قیف را برش نسبتاً بزرگتری بزنید.
شیرینیها را با کمی فاصله روی سینی فر پایپ کنید. اگر قیف در دسترس ندارید میتوانید با کمک قاشق مایه شیرینی را روی سینی قرار دهید.
بین هر شیرینی مقداری فاصله بگذارید؛ زیرا در حین پخت کمی باز میشوند.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی بژی کرمانشاهی
مرحله هشتم: شیرینیها را بپزید
سینی را در طبقه وسط فر قرار دهید. با دمای ۱۷۵-۱۸۰ درجه فر برقی زمان دهید تا شیرینیها ۱۵-۲۰ دقیقه بپزند.
زمانی که لبههای شیرینی طلایی شد، آنها را از فر خارج کنید. کمی زمان بدهید تا شیرینیها روی سینی بمانند تا خنک شوند.
مرحله نهم: شیرینیها را سرو کنید
پس از خنک شدن، شیرینیهای جذاب و خوشمزهتان را به آرامی از سینی فر جدا کنید.
در ظرف سرو بچینید و در کنار یک فنجان چای یا قهوه نوش جان کنید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی بدون همزن برقی و فر
برای آماده سازی این شیرینی بدون همزن برقی و فر ابتدا مقدار مواد را طبق دستور بالا آماده کنید. سپس با کمک ویسکهای دستی مایه شیرینی را به خوبی هم بزنید تا بافت مطلوب حاصل شود.
برای پخت شیرینی کشمشی در قابلمه باید قابلمه بزرگی را انتخاب کنید. روی حرارت ملایم بگذارید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار دهید. سپس سه پایه فلزی یا هر وسیله مناسب دیگری که در دسترس دارید در کف قابلمه قرار دهید.
کف سینی کوچکی را کاغذ روغنی بگذارید و شیرینیها را روی آن قرار دهید. سینی را روی سه پایه درون قابلمه بگذارید و دور درب قابلمه را دمکنی بپیچید. درب قابلمه را ببندید و شیرینیها را ۳۵-۴۵ دقیقه روی حرارت کم بپزید.
طرز تهیه شیرینی کشمشی با پیمانه
اگر ترازو آشپزخانه در دسترس ندارید میتوانید مقدار دقیق مواد را با پیمانه اندازهگیری کنید. در تمامی دستورات شیرینیپزی و کیک پزی منظور از پیمانه، پیمانههای استاندارد شیرینیپزی است که در تمام لوازم قنادیها در مدلهای متنوع موجود هستند.
در ادامه مقدار مواد اولیه شیرینی کشمشی را با پیمانه برایتان آوردهایم. روش آماده سازی شیرینی مانند مراحل بالا است.
مواد لازم برای شیرینی کشمشی با پیمانه
مواد لازممقدار مورد نیازآرد۲ و ۱/۲ پیمانهپودر قند۲ و ۱/۶ پیمانهکره۲/۳ پیمانهکشمش پلویی۴/۵ پیمانهتخم مرغ۲ عددوانیل۱/۲ قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی بادامی خانگی
بهترین نوع کشمش برای شیرینی کشمشی کدام است؟
برای پخت شیرینی کشمشی خوشمزه، بهترین انتخاب کشمش پلویی است، زیرا کوچک، نرم و بدون دانه است و به خوبی در خمیر پخش میشود. اگر طعم خاصتری میخواهید، کشمش سبز قلمی هم گزینه مناسبی است، اما باید قبل از استفاده خرد شود.
کشمش مویز هم طعم قویتری دارد؛ ولی به دلیل درشتی باید به قطعات کوچک تقسیم شود. قبل از استفاده، کشمشها را بشویید و با کمی آرد مخلوط کنید تا تهنشین نشوند. اگر خیلی خشک هستند، آنها را چند دقیقه در آب یا گلاب خیس کنید تا نرمتر شوند و طعم بهتری به شیرینی بدهند.
چرا شیرینی کشمشی خشک میشود؟
خشک شدن شیرینی کشمشی معمولاً به دلیل استفاده بیش از حد از آرد، دمای بالای فر یا ماندن بیش از حد در فر اتفاق میافتد. اگر خمیر را زیاد هم بزنید، گلوتن آن فعال شده و شیرینیها سفت میشوند.
همچنین، استفاده از روغن به جای کره باعث کاهش لطافت شیرینی میشود. برای جلوگیری از خشکی، آرد را دقیق اندازهگیری کنید، فر را روی ۱۷۵ درجه سانتیگراد تنظیم کنید و شیرینیها را به محض طلایی شدن لبهها از فر خارج کنید.
بهتر است آنها را در ظرف دربسته نگهداری کنید تا رطوبتشان حفظ شود. اگر شیرینیها خشک شدند، میتوانید آنها را با یک تکه سیب یا نان تازه در ظرفی دربسته بگذارید تا دوباره نرم شوند.
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی کشمشی
در ادامه به چند نکته طلایی برای بهتر شدن طعم و بافت شیرینی کشمشی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای داشتن شیرینیهای یک دست، از اسکوپ بستنی برای برداشتن خمیر استفاده کنید.اگر خمیر سفت شد، کمی شیر یا کره نرمشده به آن اضافه کنید.برای شیرینی کم شکر، مقدار پودر قند را کاهش دهید.شیرینیها را بلافاصله بعد از خارج کردن از فر جابهجا نکنید، اجازه دهید کمی خنک شوند.شیرینیهای کشمشی را میتوانید در یخچال تا یک هفته نگهداری کنید.برای داشتن شیرینی خوشعطر، مقدار کمی گلاب و زعفران به خمیر اضافه کنید.اگر کره در دسترس ندارید، میتوانید از روغن جامد استفاده کنید، اما کره طعم بهتری به شیرینی میدهد.اگر کشمش در حین پخت تهنشین میشود، قبل از اضافه کردن آن به خمیر، مقداری آرد به آن بزنید.برای پخت یکنواخت، از سینی تیره رنگ استفاده نکنید؛ زیرا باعث سوختن زیر شیرینی میشود.در صورتی که فر شما استاندارد نیست، دمای آن را ۱۰ درجه کمتر تنظیم کنید.خمیر شیرینی را میتوانید تا ۳ ماه در فریزر نگهداری کنید.برای طعم بهتر، کمی دارچین یا هل به مواد اضافه کنید.اگر وانیل شکری ندارید، مقدار بیشتری وانیل مایع به مخلوط بیفزایید.در صورت استفاده از توستر، زمان و دما را کمی تغییر دهید تا شیرینیها نسوزند.اگر میخواهید شیرینی تردتری داشته باشید، زمان پخت را کمی بیشتر کنید.نگهداری شیرینی در ظرف دربسته باعث حفظ نرمی آن خواهد شد.در صورت تمایل میتوانید مقداری گردوی خرد شده نیز به خمیر اضافه کنید.برای جلوگیری از چسبیدن شیرینیها، از سیلیکون مت استفاده کنید.
امیدواریم که این آموزش از بخش آشپزی اکالا مورد توجه شما علاقهمندان قرار گرفته باشد و بتوانید طبق روش ساده و کامل بالا این شیرینی خوشمزه را آماده و در کنار عزیزانتان میل کنید.
اگر شما در طرز تهیه شیرینی کشمشی از ترفندهای دیگری استفاده میکنید که موجب خوشمزهتر شدن و بهتر شدن طعم آن میشود، خوشحال میشویم که آن نکات را در بخش نظرات با ما و سایر دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من سمانه هستم، پس از سالها تلاش مستمر و حرفهای در دنیای شیرینیپزی، آشپزی، تولید محتوا و عکاسی با افتخار و اشتیاق بیپایان این طعمهای دلنشین را با شما به اشتراک میگذارم.
ارسال دیدگاه