- 2025-02-19
- 3 بازدید
- 0 دیدگاه
- آشپزی ، کیک و شیرینی
طرز تهیه شیرینی پنجرهای برای عید؛ به روش سنتی

مناسب برای
8 نفر
زمان آمادهسازی
15 دقیقه
زمان پخت
30 دقیقه
شیرینی پنجرهای یکی از سادهترین و خوشمزهترین شیرینیهای سنتی ایرانی است که معمولا بدون نیاز به فر و به صورت سرخ شده آماده میشود. در این مقاله از مجله اکالا میتوانید با طرز تهیه شیرینی پنجرهای به ۷ روش مختلف و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی آشنا شوید.
نگاهی سریع به طرز تهیه
برای درست کردن این شیرینی ابتدا باید نشاسته، شیر و گلاب را ترکیب کنید و بعد تخم مرغ، وانیل و آرد را اضافه کنید. مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. در ادامه قالب شیرینی پنجرهای را در روغن داغ کنید و بعد در خمیر بغلتانید.
قالب را دوباره در روغن داغ قرار دهید تا شیرینیها آماده شوند. میتوانید این شیرینی را با ماست، بدون شیر، بدون قالب، با آرد برنج، بدون نشاسته و حتی در فر نیز آماده کنید.
رسپی این شیرینی خوشمزه را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
مواد لازم برای شیرینی پنجرهای با شیر برای ۸ نفر
مواد لازممقدار مورد نیازآرد شیرینی پزی۱ لیوان فرانسوی دستهدارشیر۱ لیوان فرانسوی دستهدارنشاسته گندم۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارتخم مرغ۳ عددوانیل۱/۲ قاشق چایخوریپودر قند۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدارگلاب۲ قاشق غذاخوری
مرحله اول: نشاسته، شیر و گلاب را ترکیب کنید
برای شروع باید نشاسته را در یک ظرف بریزید و بعد شیر و گلاب را به آن اضافه کنید. مواد را با قاشق یا همزن دستی هم بزنید تا یکدست شوند.
مرحله دوم: تخم مرغ و آرد را اضافه کنید
تخم مرغها را بشکنید و به سایر مواد اضافه کنید. دوباره مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند. کمی وانیل به تخم مرغها اضافه کنید.
در این مرحله باید آرد را الک کنید و بعد کم کم و در چند مرحله به مواد شیرینی اضافه کنید و مدام مواد را هم بزنید تا مایه شیرینی آماده شود.
بهتر است قبل از اضافه کردن آرد به سایر مواد آن را ۲ تا ۳ بار الک کنید.
مواد مورد نیازت رو از اُکالا بخر
مرحله سوم: شیرینیها را سرخ کنید
یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت ملایم قرار دهید و بعد مقداری در آن روغن بریزید. روغن باید به اندازهای باشد که شیرینیها کاملا در آن شناور شوند.
حالا قالب مخصوص شیرینی پنجرهای را برای ۱۰ ثانیه در روغن داغ قرار دهید و بعد قالب را تا لبه آن در مایه شیرینی فرو کنید و دوباره در روغن قرار دهید. کمی قالب را تکان دهید تا شیرینی از آن خارج شود.
هر بار قبل از قالب زدن شیرینی باید مایه شیرینی را هم بزنید تا نشاسته آن ته نشین نشود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی حاجی بادام
مرحله چهارم: شیرینیها را سرو کنید
همه شیرینیها را به همین روش آماده کنید. بعد از این که شیرینیها سرخ شدند، آنها را از روغن خارج کنید و روی کاغذ جاذب روغن یا دستمال حولهای قرار دهید تا روغن اضافهشان گرفته شود.
بعد از آماده شدن شیرینیها باید صبر کنید تا کاملا خنک شوند. سپس شیرینیها را در پودر قند بغلتانید و در ظرف مورد نظر بچینید.
طرز تهیه شیرینی پنجرهای به روشهای دیگر
در این بخش به روشهای مختلف درست کردن شیرینی پنجرهای خانگی اشاره شده است.
شیرینی پنجرهای با ماست: برای درست کردن این شیرینی باید از مقداری ماست در مایه شیرینی استفاده کنید.شیرینی پنجرهای بدون قالب: میتوانید این شیرینی را بدون قالب آماده کنید. در این روش باید مایه شیرینی را درست مثل زولبیا در قیف بریزید و در روغن سرخ کنید.شیرینی پنجرهای بدون شیر: برای درست کردن این شیرینی میتوانید شیر را حذف کنید.شیرینی پنجرهای در فر: میتوانید مواد شیرینی پنجرهای را در قالبهای کوچک بریزید و در فر قرار دهید. فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن کنید و سپس شیرینیها را برای ۵ تا ۱۰ دقیقه در فر بپزید.شیرینی پنجرهای با آرد برنج: برای درست کردن این شیرینی میتوانید از ۱/۴ پیمانه آرد برنج، ۱ پیمانه آرد گندم و ۱/۲ پیمانه نشاسته گندم استفاده کنید.شیرینی پنجرهای بدون نشاسته: برای درست کردن این شیرینی باید نشاسته را حذف کنید و به جای آن آرد بیشتری در مایه شیرینی بریزید.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه شیرینی پادرازی قزوینی
نکات و فوتوفن های طرز تهیه شیرینی پنجرهای
در ادامه به چند نکته طلایی برای درست کردن شیرینی پنجرهای اشاره شده است، با ما همراه باشید.
قبل از اضافه کردن آرد به مایه شیرینی بهتر است آن را چند بار الک کنید. این کار از گلوله شدن آرد جلوگیری میکند.در زمان درست کردن شیرینی حواستان باشد که هر چند دقیقه یک بار مایه شیرینی را هم بزنید تا نشاسته آن ته نشین نشود.برای درست کردن شیرینی پنجرهای برای ۴ نفر باید مواد اولیه این شیرینی را نصف کنید.در صورت تمایل میتوانید چند قاشق شکر نیز به مایه شیرینی اضافه کنید، اما برای شیرین کردن شیرینی باید از پودر قند برای روی آن استفاده کنید.برای تزیین شیرینی نان پنجرهای خوشمزه و ترد به روش قنادی میتوانید همراه با پودر قند، از مقداری پودر پسته نیز استفاده کنید.خمیر شیرینی پنجرهای نباید خیلی شل و خیلی غلیظ باشد.در زمان سرخ کردن شیرینی، روغن باید کاملا داغ باشد.این شیرینی به سرعت در روغن طلایی میشود، بنابراین بعد از این که رنگ شیرینیها طلایی شد، به سرعت آنها را از روغن خارج کنید.در زمان سرخ کردن این شیرینی بهتر است شعله گاز را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شیرینیها نسوزند و فرصت کافی برای پخت داشته باشند.قبل از آغشته کردن قالب به مایه شیرینی باید آن را برای چند دقیقه در روغن قرار دهید تا داغ شود. این کار از چسبیدن شیرینی به قالب جلوگیری میکند.غلیظ بودن مایه شیرینی موجب خمیری شدن بافت آن میشود. در صورتی که خمیر شیرینی غلیظ است، میتوانید یک قاشق چایخوری آب یا شیر به آن اضافه کنید.برای درست کردن خمیر این شیرینی از شکر استفاده نمیشود و از همین رو برای مزه دار کردن آن میتوانید از پودر شکر بیشتری استفاده کنید.اگر دوست دارید پودر شکر به شیرینی جذب شود، میتوانید زمانی که شیرینیها داغ هستند، پودر شکر را روی آنها بریزید.برای مزه دار کردن این شیرینی میتوانید از مقداری پودر هل نیز استفاده کنید.مهمترین دلیل جدا نشدن شیرینی پنجرهای از قالب، داغ نبودن قالب، سرد شدن روغن و همچنین ته نشین شدن مایه شیرینی است.برای مزه دار کردن این شیرینی میتوانید از مقداری زعفران، پودر کاکائو و پودر قهوه استفاده کنید.در صورت تمایل میتوانید مقداری رنگ خوراکی به مایه شیرینی اضافه و این شیرینی را در رنگهای مختلف درست کنید.بعد از آماده کردن شیرینی میتوانید آن را در ظرف در بسته قرار دهید و تا ۲ ماه آن را در محیط خشک و خنک یا یخچال نگهداری کنید.
در این مقاله از بخش آشپزی اکالا به طرز تهیه شیرینی پنجرهای و همه فوتوفن های درست کردن این شیرینی اشاره شد. اگر تجربه درست کردن این شیرینی را دارید، حتما نظرات و تجربیات خود را با ما و دوستان علاقهمند به اشتراک بگذارید.
من مژده شرف عاشوری هستم. سالهاست که به صورت تخصصی در مورد موضوعات مختلف مینویسم و ترجمه میکنم. از بازی با کلمات و خلق محتوای تازه لذت میبرم و دوست دارم دنیای اطرافم رو بیشتر از چیزی که میبینم، کشف کنم…
ارسال دیدگاه